Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BILD-EXTRA: Vi är röda, vita och vi vandrar vidare

Ekwalls blogg

Efter en halv dag i viloläge…vilket skapade viss oro i gruppen, då nomadhövding Lundh drabbades av svår  vandringsabstinens…var vi tillbaka på vägarna igen och slutade med nattlig förflyttning från Pretoria till tillvaron som lite edgy, urban och contemporary i Joburg.

Vi njöt av en fantastiskt skön fotbollsmatch mellan Kamerun och Danmark, vi gladdes lite åt att våra skandinaviska vänner lyckades vinna men led förstås lite med Kamerun som lirade skön Roger Milla-fotboll men som hade ett försvarsspel som var i paritet med de som 7-åringarna har när de möts i matcher söndagmornar på Stora Mossen; ni vet, nån som sitter och ritar lite i marken och nån som hellre tittar på fåglarna.

Danskarna var som alltid oerhört vänliga och tillmötesgående i mixade zonen.

Förbundskaptenen Morten Olsen som gör presskonferens direkt efter matchen behöver inte (till skillnad från alla andra) gå genom intervjuzonen, men han gör det ändå.

Annons

Vid vinst, såväl som vid förlust.

Tar sig tid och delar med sig av sina synpunkter till alla.

Där har rätt många välbetalda ledare på den här nivån ganska mycket att lära.

Morten Olsen gör ju det för läsarna/tittarna, inte direkt för oss i packet.

***

Som sagt, en lång dag.

Här har du den i bilder:

Lundh läser sin dagliga frukost.

Jänkarna kom in i “vår” vuvuzelabutik- och hjälmbutik i Melrose och målarna därinne gick lite bananas när Tim Howard ställde upp på bild.

Genom Crucials bilruta, vi lämnar Joburg bakom oss på väg till Pretoria.

På en lång vandring förbi en park satt det ett gäng glada damer bakom en stånd där de lagade mat som doftade ljuvligt, bland annat den här tanten som tog igen sig efter ett par varv i grytorna…

…och den här madamen som bröllopsdagen till ära tog i för både Kung och Fosterland i en salut som hördes hela vägen till Stockholm.

Annons

Mat och souvenirer såldes såklart längs vägen till Louis Versveld-stadion. Men jag hittade även ett stånd som gjorde kommers på chicka damväskor. Jag gillade färgerna.

En dags om denna kände sig alla lite röda och vita inför matchen. Imorgon kan de vara honduraner.

Och sen avslutades hela denna galna match med att SvT-kollegorna Jane Björck och Leffe Johan var sådår lite tokroliga i mixade zonen…ni vet, det nya ungdomliga SvT.

Publicerad 2010-06-20 02:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto