Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1 juli var en dag i dysterhetens tecken

Ekwalls blogg

En tämligen dyster dag, det finns ju sådana också, är jag rädd.

***

Jag vet inte direkt om det var dysterhet vi fick uppleva när jag, Långe Lundh och Huligan-Mange tog oss till Sandton Convention Center för en Adidas-tillställning dit skoföretaget släpat fram två gamla hjältar; Gerd Müller och Eusebio.

Men det var inte kul, inte någonstans.

Och det blev inte särskilt mycket bättre av att en klämkäck donna högljutt presenterade den Mcoambique-födde portugisen Eusebio som – argentinare.

Eusebio hämtade sig och kunde åtminstone svara hyggligt på de frågor han fick.

Men stackars Gerd Müller verkade mest bortkommen och svarade med fem ord på varje fråga, varav ett i varje svar var Müller (som i Thomas).

Annons

De skulle svara på frågan…och det var egentligen därför de var där…vad som krävs för at bli en stor målskytt och Gerd Müller svarade: “att man gör mål”. Punkt.

Det var sannerligen tragikomiskt och mediafolket i lokalen (det var fullt, det finns LITE att göra under mellandagarna) vred på sig, hånlog mest…vilket är synd eftersom alla gamla hjältar är värda respekt, men alla ska inte släpas upp på ett podium såhär.

Spiken på kistan slog sen Eusebio själv när han influgen av Adidas, iklädd Adidas-kläder och på ett podium med tre streck överallt sa att “fotbollen är inte rolig idag, den är mest genomkommersiell.”

Jag är ine helt hundra på att det var exakt det som Adidas ville att han skulle vara, men det gav en viss touch av humor åt föreställningen som annars gränsade till lyteskomik.

Annons

***

Jag ljög såklart om jag påstod att jag inte tar åt mig av kvällstidningsomröstningar anser att jag är VM:s sämste utsände TV-reporter, igår var det Getingen och idag kan folk rösta i Bladet.

Efter tre veckor rätt intensivt arbete vill du inte gärna ha det samtalet från nån reporter som ska pissa på dig, det är inte direkt så att du går omkring och småtrallar resten av dagen.

Jag kan visst glädja mig åt all uppskattning jag får av mina (väldigt) många trogna bloggläsare, av de som mejlar och känner att de verkligen älskar Ekwall vs Lundh eller av att jag blev nominerad hyggligt högt i tre klasser när det röstades om landets bästa sportjournalister i Guldskölden senast.

Men ändå; det tär när detta “hat” smyger sig på en.

Jag har ingen aning om det är människor som slentrianröstar på sitt ekwallhat eller om de känner att mina VM-inslag är sämre än Jane Björcks, Stefan Åsbergs, Anna Brolins, Rickard Ekmans, Nora Strandbergs än andra goda kollegors…jag vet inte, jag har inte sett andras, kan inte avgöra, svårt att inse vad folk går efter.

Annons

Och jag vet inte om det går att “tävla i sånt”, jag vet inte om det går att jämföra mina inslag med de som Soran Ismail gjort när han intervjuat folk på stan under sin jorden-runt-resa.

Oavsett vilket så tror jag ingen vill bli uppringd på sin arbetsplats för att höra någon konstatera att folk anonymt röstat fram att du är sämst.

Jag får ändå försöka leva med det.

Och hoppas att ni som hänger med här ändå gör det för att ni uppskattar det.

***

Sydafrikanska tidningar kan inte låt bli att såga den meriterade domaren Busacca som dömde matchen där Bafana Bafana var chanslösa mot Uruguay och faktum är att Busacca bara fått just den match i VM, vilket kännssom ett skämt jämfört med vilka andra lirare som släppts fram med pipan i mun.

När Johannesburgbaserade The Times ska ranka de tio nya stora stjärnorna i VM så rankas Andrew Ayew (Ghana) som nummer 1 och Thomas Müller som nr 10, så vi ser nog fotbollen lite annorlunda.

Annons

De tycker att Tevez jätteskott mot Mexiko är snyggaste målet hittills och där är de ju inte helt borta, men bland de 10 snyggaste har de inte med italienarens Fabio Quagliarellas chipplobb mot Slovakien som jag tycker aspirerar på en av de första platserna.

***

Beachvolleyn i Båstad närmar sig, som vanligt onsdagen i tennisveckan kl 14:00.

Efter fyra segrar (ensam om det) börjar jag ladda mina känsliga passningshänder för en femte och redan nu står det klart att 3/4 av föra årets guldlag är klart; jag själv (Janne Hedengård), Abgar Barsom (backspike) och Kristian Bliznac (smashare).

***

Det har varit vilodagar och nomadhövding Lundh anser att vi stelnat till.

Därför blir det långvandring imorgon; mot Kapstaden.

Tyskland-Argentina, det är svårt att inte se fram emot den matchen.

***

Det är inte direkt smakfullt att sitta här och tycka synd om sig själv när man nås av de tragiska nyheterna om dödsskjutningen av Assyriskaspelaren Eddie Moussa och hans bror i Södertälje.

Annons

Jag kände inte Eddie men fick ett väldigt gott intryck av honom de få gånger vi sågs i jobbet; glad, pigg, framåt och vältalig.

Det känns väldigt jobbigt när en 26-åring som du stått och pratat med för inte så länge sedan är borta efter att ha blivit kallblodigt mördad.

Då kan jag förstås inte ens föreställa mig vilken tragik det här är för Eddie Moussas familj, vänner och lagkamrater i Assyriska.

Jag beklagar verkligen.

Publicerad 2010-07-01 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto