Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nomaderna har slagit sitt sista läger

Ekwalls blogg

På väg hem.

Det fick bli flygplats-TV för Spanien-Tyskland och när världen får en helt ny mästare så sitter jag som en helt vanlig tittare i en soffa i Båstad.

Det var uppgjort sen länge, SvT har finalen och vi har Anna Brolin kvar för tredjeprismatchen…allting är så strypt ändå så här långt i turneringen att du ändå inte kommer åt att göra någonting.

Självklart är det ynnest att få ha bevakat ännu ett VM-slutspel (detta var mitt femte i rad) men det är också hårt jobb och efter 30 dagars mangling kros och tvärs över Sydafrika så är du…som Långe Lundh hade sagt…svag i köttet.

Det ska bli skönt att komma hem. Till värmen.

Annons

***

Tänk att Spanien inledde VM med att förlora mot Schweiz.

När vi nu ska spela om medaljerna så är två lag obesegrade i VM: Holland – och Nya Zeeland.

***

Martin Hansson fick åtminstone döma Gefle-Kalmar  cupen.

***

Långe Lundh har skrivit ett fint blogginlägg om den tid som han, jag och Huligan-Mange har kamperat ihop.

Det har, som vanligt, varit en fröjd.

Och det är klart att det är roligt att Bladets Emil Karlsson berömmer mig i en krönika men det känns nästan som om jag hellre hade  varit utan, helt ärligt.

Den typen av texter (med den innebörden) får nämligen till följd att en lite väl många anonyma näthatare går bazookas och det många vräker ur sig och Bladet publicerar är mest bara jävelskap, lögner och förtal.

Eftersom folk får göra det anonymt så går det förstås inte att bemöta, eftersom ingen av hatarna vågar stå för det de vräker ur sig.

Annons

Det hade varit en sak om man hade kunnat göra som flera av Bladets skribenter gör, exempelvis Farbror Bank och Wennman, och bett att få avstå anonyma kommentarer till sina krönikor, men det går förstås inte.

Så här; gå gärna in och läs vad skrivs anonymt och föreställ er sen att ert eller era barn, som är fullt kapabla att koppla upp sig själva, får läsa vad som skrivs om dig.

Vad tror ni de känner då?

Och vad säger du till dem?

För tio år sen var det inga problem eftersom du bara behövde hålla ditt barn från offentliga toletter för att de skulle slippa ta del av den anonyma dynga som nu flera stora publicister gärna publicerar.

Men vi lever i en annan värld nu.

Och då kan du gå ut på nätet och bland annat läsa – jag tar ett ur högen, publicerat i över en halvtimme – följande rader som Bladets ansvariga utgivare valt att delge soina läsare:

Annons

“Ett ÄGG har talat! Antingen är killen bra dum i huvudet eller så är han Ekwalls bitch,själv tror jag på det sistnämnda.. Emil – Din kille Ekwall är en riktig hora bara så du vet..”

Jag ställer gärna frågan igen till alla större publicisters ansvariga utgivare; varför är det värt att publicera överhuvudtaget, skitsamma om det bara är för en sekund.

Varför?

Finns det några svar? Står jag verkligen helt ensam ute i mediavärlden om min åsikt i denna fråga eller vill ni helst gömma er under en sten?

***

Spanien-Holland blir mumma för en possession-älskare.

***

Jag har alltid gillat Carles Puyol och jag det var väldigt fint att han efteråt valde att gå runt för att ta sina motståndare i hand innan han valde att bara tänka på att jubla.

Puyol är lte väl hetsig ibland på planen, nästan om ett barn som inte får som han vill.

Annons

Men efteråt känns han alltid som en stor idrotsman.

***

Nomadresan tog alltså slut.

Här och nu.

Det har varit ett fantastiskt äventyr och det har varit givande och roligt på alla sätt.

Jag hoppas du tycker att det har varit roligt att hänga med på ett hörn.

Nu stannar jag upp för ett ögonblick.

Det kan behövas det också, ibland.

Publicerad 2010-07-07 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto