Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efterlysning: Kan DU spela fotboll?

Ekwalls blogg

Italienska vägen, den så bedårande, upp till Boarp i morse; djurbutiken för mat till bortskämd svårt festande bratkanin, allt-i-alla-butiken för stålborste till grill och blå tvättkorg, köttbutiken för vaggad oxfilé och sen grönsaksbutiken för bigaråer, rabarberstjälkar, tomater och ett kort snack med Lill-Babs om hur vädret är.

Båstad beach framåt eftermiddagstimmarna; somnade på solstol som ett spädbarn efter över en månads jobb och resor i ryggen.

Vaknade i soldis och bytte några ord med Kungen i Baren-Toto (självklart iklädd badbyxor med Inter-emblem), Jesper Jansson och mitt i den koversationen släntrade en fullständigt galen helsingborgare fram i sommarfladdriga ljusblå bomullsbyxor och så hade vi åtminstone en “kändis” som Wilma, 11 år, uppskattade…en fullständigt galen helsingborgare har ju varit med i “Halv åtta hos mig”.

Och så de usual suspect, såklart…mitt sommar-Båstad är sig likt och gör det lite lättare att glida sig genom jobb- och VM-abstinensen.

Annons

***

Jag hade tänkt skriva “Mitt VM”, men efter att ha läsa Långe Lundhs härliga redogörelse från Sydafrika så kände jag att det inte behövdes.

Läs den, jag tycker, tänker  och känner (nästan) likadant. Hela tiden.

***

Vi närmar oss Pepes Bodega Beach Trophy och då handlar det beachvolleyboll av högsta klass. Åtminstone brukar domarna vara bra.

Även här inleder Jeppe Blomqvist på bänken när alla jagar titelförsvararna, men mycket talar för tidigare inhopp än på Söderstadion.

På onsdag kl 14; Båstad Beach, kom i tid för att få plats på läktarna

***

Har du varit på plats i Sydafrika så köper du kanske inte alla vackra ord om att den blomstrande framtiden efter VM.

När vardagen kommer så ser det alltid annorlunda ut.

Med hundratusentals utkommenderade poliser och nolltolerans så lyckades Sydafrika hålla kriminaliteten borta från gator och torg, vilket inte var oväntat…men det är ju inte så att de som bor bakom elstängsel och höga murrar i Joburg helt plötsligt kommer att miontera ned taggtråden nu.

Annons

Inte ens de många extrajobb som fanns i samband med evenemangen gick att lösa, det gick väldigt snabbt att glömma hur polis jagade bort strejkande arbetare på ett par arenor och sen ersatte dom rakt av med lärlingspoliser.

De mellandagar som vi var i Johannesburg var staden helt vinterdöd och du kunde lätt få tag i ett hotellrum…hur tror du det ser ut idag?

Som Crucial påpekade för oss; “the business is tough and the World Cup is only for a month, once in a lifetime.”

Det står nya fina mångmiljonarenor och du kan säkert dra nytta av dom i Durban och Kapstaden.

Men redan under VM hördes det skrik på hjälp från Neelspruit, Bloemfontein, Polokwame: VM finns inte längre, vad gör vi nu med vår arena?

Sydafrika fixade det och gjorde det med ett leende och innerlig mänsklig värme, landet ska ha all credd för det.

Annons

Men tro inte på allt ni hör om en ljusnande framtid tack vare fotbolls-VM.

Att fixa ett fotbolls-VM var förstås ett stort lyft för nationen, men den stora utmaningen är inte ett fotbollsmästerskap, den stora utmaningen är att fixa vardagen.

***

Hammarby-Falkenberg 0-0.

Då vet man att det fortfarande är långt kvar till allsvenskan för Bajen.

***

Sen 1967 har matchen “Skåne-Sverige” spelats på Örebäcksvallen i Båstad.

Det är, med andra ord, en klassisk match mellan de bofasta och Badjävlarna som kommer utsocknes från…jag har förmodligen den enda genom åren som representerat bägge lagen och debuterade 1987 med en 7-2-seger då Göran Buhre värvade mig och Niclas Nylén på stranden.

Numera är det “Sverige” som gäller för mig och efter ett par fina segrar några år på raken så är det kris.

Annons

Vår stjärna, Viktor, kan inte komma.

Barsom och Blomqvist som spelade med oss förra året har andra lag att spela i.

Och än har vi inte hittat vår ordinarie målvakt, som vi normalt brukar nå i baren på Pepes (det löser sig alltid i veckan)-

Därför denna efterlysning: Är du i Båstad under tennisveckan och håller hygglig klass (minst division 4 under karriären) så kan du absolut vara aktuell för spel.

Hör av dig till mig via mejl en ekwall@tv4.se med ansökan samt meritlista.

Kick off på lördag kl 13 på Örebäcksvallen.

Samling 12.55.

och gör det lite lättare att m satte sig i baksätet på miljöbilen med iPhonen mot örat, hoppade av utanför Pepes när vi var framme och sen har jag knappt sett den.

.VM-abstinens?

Nej, inte direkt.

Publicerad 2010-07-13 00:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto