Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu börjar något helt nytt (det är alltid så)

Ekwalls blogg

Jag gjorde en kvart i Kristallrummet i år.

Thats it; i den bemärkelsen blev det den lugnaste tennisveckan på många år.

Avslutades förvisso med fantastisk middag under lördagen på ett av Sands A-bord med grundkonstellationen P. Ekwall, Danny Wess, hotelldir Henningsson och Geir Moen…de godaste av finare viner rann ned och bordets omfattning utökades sedermera med Texas Longhorns-Bobby, J. Björkman, fd fotbollskyttekung av klass, Ann Wilson samt en hjälte som Micke Pernfors.

Från 21:00 till cirka 02:00 innan notan stängdes, det är den typen av sittningar som sätter sina spår.

I övrigt mera familj än party den här gången.

Normalt är du ju svårt marinerad så här på söndagkvällen, men nu sitter jag här och känner att jag faktiskt lever på riktigt.

Annons

Det har sin charm det också.

***

Hur många gånger har jag inte sagt att allsvenskan är två olika ligor och det som hände i vår (eller ska vi säga vinter?) blir ju en helt annan kopp choklad nu när “hösten” är här.

Uppehållet kan ju göra precis vad som helst med ett lag, inte minst när det är långt; se hur svenska mästarna raserades över en vinter eller se hur samma svenska mästare plötsligt har vunnit ett par matcher med management by fear efter en katostrofal vår.

Jag vet inte vad uppehållet kan ha gjort med allsvenska tvåan Malmö FF men de har inlett med att få storstryk av Mjällby (när förlorade Mjällby senast mot jätten MFF?) i cupen och sen fått stryk av bottenlaget AIK med 2-0.

Elfsborg som enligt många nu hade ett lag som ska springa genom den allsvenska hösten inledde alltså med ytterligare poängtapp på hemmplan, förvisso mot starka (och klasrt skadedrabbade!) Örebro, men de hann med att torska mot Hammarby i cupen dessutom.

Annons

Och vad har sommaren gjort med IFK Göteborg? Eller med Kalmar FF, som börjar se ut som ett sånt där klassiskt höstklättrande KFF?

Vad händer med Gefle när Helsingborg snott deras stora målskytt?

Just nu finns det ingenting som tyder på att Helsingborg ska tappa det här, eftersom de stora allvarliga konkurrenterna bakom tycks fortsätta tappa poäng.

Men vi vet inget ännu.

En höststart i allsvenskan är minst lika oförutsägbart än premiäromgången.

***

Min tredje sommarkrönika i Getingen handlar om att jag, Lill-Babs och några till spelar i samma lag.

Läs den här.

***

Först Guidetti, nu Ajdarevic.

Det är nog aldrig fel att komma hem en stund.

***

Svensk män, för helvete: vi går inte omkring i matvarubutiker med bar överkropp och vi sitter inte och äter med bar överkropp.

För helvete!

***

Nu blir det Gothia Cup måndag, tisdag och onsdag…detta fantastiska sommaräventyr…och jag sitter tillsammans med da Silva någonstans på Heden och kommenterar matcher, fixar lite inervjuer och kör lite tävlingar.

Annons

Du är förstås varmt välkommen förbi.

Gothia Cup är ju magiskt.

Bara jag slipper den där göteborgska gatuorkestern som bara kan tre låtar, den hänger tydligen fortfarande med på stans gator.

Publicerad 2010-07-18 23:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto