Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så kan du också bli intresserad av golf

Ekwalls blogg

Tänk att det skulle till en caddie för att jag på riktigt skulle följa en golftävling med lite nerv i kroppen.

Först via iPhone under buskisföreställning i Falkenberg (…och ja, det finns anledning att återkomma till det besöket, tillsvidare skylls allt det på Wilma, 11 år) och de två avslutande hålen via Radiosport i miljöbil på väg tillbaka till Båstad.

När jag förstod att Anders Stanley Johnson (S står för Stanley, jag vet det nu för tjejen som höll i själva golfrapporterna sa DET i stort sett hela tiiiiiden när jag lyssnade) vunnit Scandinavian Masters skrek jag JAAA rakt ut.

Och då vet jag inte ens hur Stanley ser ut.

Däremot Anders Timell, min radiokompis, som nu med stora steg är på väg att bli kändare än sin bror, vilket är en bedrift i sig.

Annons

Se bara BBC!

Jag är ingen golfare men jag kan förstå charmen…däremot inte hur i helvete människor har tiden att spela ALLTID, någonting måste ju försakas…och jakten på både bra fester och dignande prisbord med därtillhörande goodiebags, så pass mycket har jag hunnit se av golfvärlden.

Jag följde Jesper Parnevik i British Open för en del år sen, för jag tyckte det var en cool typ…han gav golfen en touch av flärd. Och Tiger Woods var förstås också lite rock and roll till slut, när den vackra fasaden sprack och han höll “presskonferens” utan just press för att stolpigt från uselt manus förklara likt en statsman att han knullat vänster.

Och så då den här långhåriga caddien då, Ann Louise Hansson-lookaliken.

Golfare är väl annars som alla andra, förutom när de går in i sin golfbubbla med sådana där spikskor och pratar fikonspråket.

Annons

Det är då jag inte riktigt hänger med.

Som i Radiosporten, när referenten sa om ett av de sista hålen…“ja, det är dogleg höger, ni vet alla hur det ser ut vid det här laget”.

Men vi vet ju inte det.

Jag begär inte att en golfreferent ska förklara för mig vad dogleg är, lika lite som en fotbollsreferent ska berätta vad offside är, men ALLA vet inte hur hålen ser ut på Bro Hof. Bara golfare tror sånt.

Golf är överhuvudtaget ingen bra radiosport och när Timells polare slog den där sista putten så lät kommentatorn ljudet tala för sig självt men eftersom golfpublik gärna jublar lika högt oavsett vad som händer, så gick det aldrig att förstå vad som hade hänt; bolljäveln i eller inte i hålet?

Först när han påpekade att segern var klar så förstod jag.

Och dogleg är ju lite som en höger utsida runt ett träd, typ.

Annons

Eller?

***

El Kabir borde inse att han är mannen som både kan hjälpa och STJÄLPA Mjällby.

***

Jag minns ju att Rolle Nilsson petade Guillermo Molins direkt efter U21-turneringen förra året, även då med motiveringen om att “fokus inte var heöt rätt”.

Men jag vet inte; det var inget lyckat drag förra året.

***

Såg ni “brorsan” Marcus Olssons skön volleyträff för Halmstad mot Blåvitt?

Kunde lätt blivit årets mål.

***

Gefle brukar alltid reda ut sina besvär och är normalt alltid bättre än du tror.

Men i längden går det inte att rädda upp situationen gång efter gång…Oremo gjorde målen och drog, Jawo kom, Jawo gjorde mål, Jawo drog, Gerndt kom, Gerndt gjorde mål, Gerndt drog.

Makondele, Wikman, Theorin, Bapupa och fler har försvunnit…bara Hugosson håller sig fast kännd det som…och till slut tar det stopp.

Annons

1-3 hemma mot Trelleholla KAN vara början till det slutet.

***

Det här trodde jag aldrig jag skulle skriva: Jag har köpt en Bjärnum 11AY Grävspade

***

Tänk så mycket alla pratat om hur mycket mål Philip Hellquist kan göra, men aldrig har vi fått se honom vara i närheten.

När han väl gjorde ett så var det däremot hur kyligt som helst.

Och Daniel Sjölunds återkomst var ju ytterligare ett bevis på hur mycket han betyder för Djurgården.

***

…och imorgon ska jag köpa några säckar sandsten.

***

IFK Göteborg blandar och ger.

När allsvenskan är slut så är jag övertygad om att tre poäng av sex möjliga mot Halmstads BK inte känns direkt imponerande.

***

Vädret har vänt i Båstad.

Smått tokigt virvlande vindar, regn och rusk.

Och jag fick tillfälle att sitta inomhus i förmiddags och filosofera över mina tankar att kanske börja spela golf, trots allt.

Annons

Kanske, kanske inte; om man hittar någonstants bra att bli medlem, om man kan lära sig hyggligt, om det finns diviga klubbor och om man får köpa svåra golfkläder.

Efter dagens lilla golfeufori så börjar jag ändå tveka.

Det är kanske caddie man ska bli.

Publicerad 2010-07-25 23:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto