Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snart ringer väl Mankell och vrålar: vad var det jag saaa!

Ekwalls blogg

Det är nya tider och när thai-massage öppnar fin liten mottagning nere i Båstad hamn och så kommer thaimassösen närmast från – Örkelljunga.

Hon säger att hon gillar Örkelljunga, att det inte är lika mycket folk som i Thailand och att det därför är lite lugnare.

Och det är klart; söker du lugnet, så är ju bytet Bangkok-Örkelljunga exemplariskt.

Då får man ta att den thai-örkelljungska dialekten inte riktigt är en lek, men massagen är oslagbar…välriktade armbågar har tryckt på ömma punkter över min rygg och nacke under ett par dagar och gjort underverk med ömmande ryggmuskler.

***

Så många konkurrenter började kackla skadeglatt över att Helsingborg förlorade borta mot Häcken, men det enda som hänt efter “höstens” första dubbelmöten är alltså att Örebro tog en poäng mer än HIF i toppstriden.

Annons

I övrigt fick alltså Helsingborg tre av sex poäng, Malmö tre av sex, Mjällby en av sex, Kalmar tre av sex, Blåvitt tre av sex och Elfsborg en poäng av sex möjliga.

Status quo, mer eller mindre…eller snarare; Lite fördel Helsingborg när “den stora favoriten” Elfsborg fortsatte att tappa mark och nu är 14 poäng efter serieledaren från Syndets Paarla.

Återigen; Ska lag komma ifatt Helsingborg i toppen så måste de börja hämta in av egen kraft och inte nöja sig med att HIF tappar någon poäng här eller där.

Mycket kvar, massor kan hända…men tendensen håller i sig.

***

Ingenting ska tas ifrån Astrit Ajdarevic…det är ju en makalös allsvensk upptakt för Falkenberskillen som varit i England och vänt…men det var nog inte fel att inleda mot Elfsborg som uppenbarligen kastar in mål i sin egen bur.

Annons

***

Erik Sundin ser inte ut att släppa ifrån sig någon plats till Alexander Gerndt utan strid…och det är ytterligare tecken som talar för Helsingborg i guldjakten.

***

Så många talar om att de svenska friidrottsstjärnorna har skadeproblem för att de ligger och pressar sig på den yttersta randen hela tiden.

De utländska friidrottarna då?

Kör de bara på 65 procent?

***

Det är uppenbart att Örebro SK kan ha någonting bra på gång.

Klubben tycks skötas exemplariskt och tar du en titt på den laguppställning ÖSK har i dagsläget så är det få allsvenska lag som kan matcha den.

Alvbåge såklart, Almebäck, Wowoah (vilket mål, vilken klacklyftning innan!), Bedoya, Gerzic, Porokara, Astvald (som är ojämn, men växer alltmer) och Paulinho för att nämna några i en stark mix av klokt rutinerat och talangfyllt äregiret.

Annons

Slipper Örebro några tunga dippar under hösten så kan det räcka väldigt långt för Sixten Boströms lag.

***

På tal om spelartrupp så är förstås Elfsborgs allsvenska resultat så här långt en gåta, däremot.

Snart ringer väl Henning Mankell från en tyst vagn någonstans och vrålar; vad var det jag saaaa?!

***

Jörgen Lennartsson till Stabaek, ser det ut som.

Vad det innebär för U21 har jag ingen aning om, men jag förstår ju så pass mycket att Lennartsson inte kan vara tränare i Norge, förbundskapten för U21 OCH Hamréns assistent på samma gång.

***

Lite stort att min Båstadgranne, dubbel-legendaren och flickornas man Hasse Simonsson, har mött Raul Ramirez.

***

Självklart heter han Richard S Johnson, det blev “Anders” lite slarvigt i förra bloggtexten.

Men jag tänkte ju mest på caddien, oavsett vilket.

Annons

Helt ärligt:

Om vi ställt A Timell och R S Johnson sidan om varandra på en gata i en svensk stad – vem hade blivit mest igenkänd?

***

Vi kör väl igång Dagens Bild igen i augusti, eller?

***

Till slut ett mejl från Lars Karlsson (jag har aldrig haft anonyma kommentarer till denna blogg, men det går alltid utmärkt att mejla till ekwall@tv4.se)

“Vad gör Janne Lorentzon resten av året? Det är i slutet av juli, måndag, nyhetsmorgon på SVT. Gefle-TFF i allsvenskan. Och plötsligt är han där. Janne Lorentzon. Kommenterar det korta inslaget med mekanisk automatik som i fornstora dagar (kännetecken: han berättar alltid vilket lag som har vilken färg på tröjorna). Mannen som brukade få läsa damernas volleybollresultat 4 min före sportspegelens slut på söndagskvällarna när jag var barn. Under Arnes och Bosse Hanssons glansdagar. Som en viskning från barndomen.Men den stora frågan är naturligtvis, när det inte är sommarsemester och glest uppe på redaktionen…vad gör Janne Lorentzon då? Killen måste vara på livstidskontrakt med TV-sporten? Han har överlevt allt från Lennart Hyland, över Ingemar Oldsberg och Tommy Engstrand till Bengt Magnusson och Andre Pops. Vad gör killen september-maj? Det vill jag veta. Funderar på att skapa en Facebook-grupp som heter “Vi som kräver Janne Lorentzon tillbaka i Sportspegeln på söndagar, läsande damernas volleybollresultat”. “

Annons

SVAR: Jag håller med dig, mera Janne Lorentzon till folket! Älskar också referaten som inleds med “RÖD-klädda Manchester United…” eller “Sverige i gult och blått…” Jag vet inte vad Janne gör när han inte spikar inslag, men jag tror han gör ett stort jobb i bakgrunden. Eller så är han i Örkelljunga och tar sig en thai-massage. De är väl kända för sin volleyboll där?

Publicerad 2010-07-27 00:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto