Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så snabbt kan det gå i fotbollens värld

Ekwalls blogg

Vardagen är definitivt här…inte bara för att TV4 smygkör igång sin efter-sommaren-tablå, det är tidiga väckningar, få barn till dusch, frukost, läxor, påklädning.

Det är minutplaneringar av dagar eller veckor för att få vardag att gå ihop med simträningar, omgörning av flickrum, matinhandling och “pappa, vi måååååste köpa ny mat till kaninen” samtidigt som det ska sys ihop med resa till Borås för Elfsborg-Napoli, inspelningar av Ekwall vs Lundh, helgresa till Kalmar och inköp av både iPhones 4:or och svår cykel.

Och det är rutiner som måste passas, mat som ska fixas och mitt i allt detta undrar Wilma, 11 år; “när börjar dom visa halvåtta hos mig igen”.

Det är då du är helt säker på att sommaren är slut.

***

De gånger som Zlatan Ibrahimovic gjort sina transfers så har det skett i “sista stund”, glöm inte det.

Annons

Det som känns mest uppenbart är att Ibrahimovic inte gärna vill vara kvar i Barcelona som läget är just nu, hur mycket han själv och/eller agent Raiola tjatar om att de har ett kontrakt på fyra år.

Om det spricker med Milan så vet vi att Zlatan Ibrahimovic är kvar i Barca, trots att han helst hade varit någon annanstans.

Pep Guardiola måste ha sagt och VISAT med all önskvärd tydlighet att svensken inte ingår i hans planer och att han helst vill att han säljs för rea-pengar.

Så snabbt kan det svänga i fotboll.

***

Efter Malmö FF:s usla sommar…storstryk av Mjällby i cupen och tvåmålsförlust mot AIK…så känns de just nu som det allsvenska guldlag med mest vind i seglen.

Mycket handlar om att vinna “vardagsmatcherna” och att undvika längre svackor, det gör Malmö just nu. det gjorde Helsingborg definitivt i våras och i det sammanhanget är Elfsborg sämre eftersom de alltför sällan åker utanför Borås Arena och bara plockar hem tre poäng utan att förta sig.

Annons

Dessutom har Agon Mehmeti på allvar blivit en startspelare som levererar.

Tillsammans med Daniel Larsson, kantspelarna och Wilton utgör de hot som är tillräckligt starkt för att vinna allsvenskan.

***

Vad har egentligen hänt mellan Guardiola och Zlatan?

Varför väljer tränaren att dissa klubbens dyraste värvning någonsin efter en säsong?

Får vi någonsin veta det?

***

Alex Miller må ha skapat en granitorganisation i AIK och till skillnad från stora delar av våren så tar de poäng här och där.

Men det är många i bottenstriden och för att ta sig ur den måste lag vinna fotbollsmatcher.

Och för att göra det så krävs det att man gör mål. Eller åtminstone är i närheten av att göra mål.

Hur mycket Miller-effekt folk än vill göra gällande så är klubben fortfarande i allra högsta grad ett lag i den allsvenska bottenstriden.

Annons

***

Sportpanelskollega Garå menar att ett stort problem i en övergång från Spanien till Italien är att skatten är bra mycket högre i Italien.

***

Mycket som är intressant och avgörande i nästa allsvenska omgång.

Helsingborg åker till Behrn Arena och kan mycket väl hänga av Örebro helt och hållet från all guldstrid.

Malmö FF tar sig an Elfsborg på hemmaplan och vinner MFF det mötet så kommer även jag att räkna bort boråsarna från en guldchans.

Och förra årets guldfinalister, AIK och IFK Göteborg, möts på Blåvitts skräckarena Råsunda i något som känns som en av många dramatiska bottenträsk-matcher.

Kraften i ett sådant möte kan vi alla, det mäts inte bar i att Canal+ valt att visa den matchen istället för exempelvis Malmö FF-Elfsborg.

***

När Henrik Rydström rubricerar sitt blogginlägg efter Kalmar-Åtvidaberg som “Det var verkligen en svag insats” så drar han till med ett av årets understatement.

Annons

***

Från Mina Raiolas “Zlatan stannar i Barcelona, allt annat är idioti och alla är idioter” till “Förhandlingar sker med Milan” var steget inte särskilt långt.

***

Idag presenterar Erik Hamrén sin trupp till första matcherna som är på allvar.

Jag räknar inte med några större sensationer.

Däremot utgår jag från att U21-kapten Jörgen Lennartsson plockar in Hammrbys Linus Hallenius i sin trupp.

Istället för (exempelvis) Halmstads Joe Sise.

***

Det blir inget lätt jobb för Roy Hodgson i Liverpool.

Om nu någon hade trott det.

***

Kim Källström har det inte lätt, vare sig med den uppkomna situationen i landslaget där Pontus Wernbloom blivit en stark konkurrent eller med den i klubblaget där han inte är startspelare i varje match och där Lyon nu värvat Gourcuff.

Dags för klubb-byte?

***

Annons

Klart igår: Ekwall vs Lundh sänds nu i TV4Sport på lördagar klockan 20:00, mellan två Serie A-matcher.

Vi kunde inte riktigt konkurrera med Fångarna på Fortet på måndagkvällar i Fetfyran, men så vänder sig inte programmet i huvudsak till barn heller.

Publicerad 2010-08-24 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto