Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mot Borås - med spänd förväntan (och paraply)

Ekwalls blogg

Ska vi vara helt ärliga så är det inte varje gång du reser till Borås med en lite pirrande och spänd förväntan i kroppen…möjligen inför en lördagkväll på Grand för hundra år sen…men nu är det ju så.

Jag gläds åt att MÖJLIGHETEN åtminstone finns för Elfsborg att skaka italienska ligasexan Napoli.

När domaren blåser igång är det inte kört och då vet vi att boråsarna är hysteriskt mycket bättre hemma än borta (det är som två helt olika lag) och Napoli inte är i full säsong och har ovana vid konstgräs.

Det räcker för att jag ska se fram emot Elfsborg-Napoli på Borås Arena med spänd förväntan.

Å andra sidan är Napoli bättre än Elfsborg tolv gånger av tolv sett till spelarmaterial och jag har sett lag med fullblodsproffs som Valencia och Feyenoord (mot Kalmar i europamöte i Borås) komma till konstgräs och tycka att “det här var ju ovant, men jämnt och snabbt, så det ska nog gå bra” och lite för bra har det gått.

Annons

Vi ska heller inte överdriva betydelsen av konstgräs som är väldigt vanligt träningsunderlag (inte minst för kids) i södra Europa…läser att de Sanctis, målvakten, spelat en hel del på underlaget…även om ligaspel inte är lika vanligt som i norra Europa.

Det räknas med 5-600 pers från Italien på plats och jag hoppas boråsarna bjuder upp nu när chansen finns och nu när det rimligtvis bör vara lite elektricitet i luften.

Samt regn, förstås…men det är ju boråsarna vana vid.

***

Cirkus Zlatan kan lätt göras till film när det är färdigsnurrat, dokusåpan som vi är mitt uppe i har lagt tillräckligt starkt manus.

Jag vill se Jacob Eklund som Pep Guardiola.

Lasse Brandeby som Mino Raiola.

Olle Sarri som Messi (de har samma rörelsemönster på plan)

Och som Zlatan? Fares Fares!

Andra förslag?

***

Annons

Jo, jag vet att AIK också spelar för den svenska hedern ikväll…kvällisarna har påmint mig varje dag…och tar Ganget sig vidare i Sofia bör det ses som en större bragd än om Elfsborg slår ut Napoli.

Ungefär sådan är AIK:s spelmässiga status av idag.

Kanske 0-0 och straffar kan vara en variant, med risk för att Alex Miller har bett spelarna tänka bakåt när de står vid straffpunkten.

***

Den där bilden på upprörd Guardiola som pekar finger åt Zlatan på en träning – sa den mer än vi vågade tro?

 Efter senaste utspelen: jag tror det.

***

Getingens Disco skriver roligt om SMS från Lagerbäck i bloggform.

***

När FC Köpenhamn och Rosenborg möttes om en plats i Champions League så fanns det elva spelare på plan som upptäckts/spelat i Sverige/allsvenskan.

Åtta från start: Johan Wiland, Sölv Ottesen, Cesar Santin, Mikael Anbtonsson, Oscar Wendt, Daniel Örlund, Micke Lustig, Mikael Dorsin och Rade Prica. Kim Christensen, Fredrik Winsnes och Peter Larsson.

Annons

Då talar vi ändå inte creme de la creme.

Inte ens Holland.

På tal om att svenska lag har svårt att lyckas i Europa.

***

Jag var en hel del på Milanello när Jeppe Blomqvist var där, man tog en kaffe i baren och Jeppe visade runt som hemma i en lägenhet.

I ett rum stod Boban och lirade biljard och jag minns mycket väl hur Jeppe sa, som bara Jeppe kan säga det, att “…this is Zvonomir…Zvonomir, this is Patrick from Sweden”.

Undrar om ens Bobans mor sa “Zvonomir”.

***

Ishizakis skada kan stå Elfsborg dyrt ikväll, jag är medveten om det.

Han är ett hot både som inläggsman från kanten såväl som giftig skytt och målgörare.

(Nu får du nöja dig med att se Ishi i studion, vi sänder direkt från Borås i TV4Sport kl 20:00)

***

Zvonomir!

***

Jag gillar NoNationality (NN07) mycket – valt till Årets Nykomling av Café – men nu ser jag i enorm Café-annons (surprise, surprise) att de slängt ut märket i butiker både här och där och i Kinna och Farsta och gud vet var.

Annons

Det blir inte riktigt samma grej då.

Publicerad 2010-08-26 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto