Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Konflikt med tränare/filosof eller petad - skillnad eller inte?

10å

Landslagets nyordning…träning, uppehåll och sen presskonferens…har det goda med sig att du hinner med en bra lunch innan du ställs framför de välfyllda kanelbullefaten som förbundet av tradition ställer fram till sina vänner i mediakåren.

Eftersom läkarkonferensen i stan lagt vantarna på landslagshotellets möteslokaler så har presskonfererenserna under veckan förlagts till nån sorts trist bricklunch-sylta.

ANNONS

Men jag, Foto-Soffan och Loverboy gick några meter längre ned på Sturegatan och avnjöt en utsökt lunch på svåra Proviant; en perfekt entrecote med tomatsallad, Ramlösa som var Ramlösa samt en dubbel macchiato så stark att den fick tuggas.

Mätt och belåten var det inga problem att lämna kanelbullarna åt sitt öde;  Lundh, Lühr och Olssons eleganta hatt.

***

Det var lite som när Alexander Östlund kom till Ekwall vs Lundh i våras; Zlatan hade bestämt sig för att berätta, för att blotta sin version.

Det blev en storartad presskonferens i sådant mått att varenda svar gav någonting, varenda svar kändes väldigt rakt och ärligt, varenda svar var intressant att ta in.

Jag har ingen aning om varför det sprack mellan Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic, men kanske gick det ändå att skymta ett tänkbart svar i ett av Zlatans svar…det som handlade om hur Pep ville att han skulle spela och där var de oense.

ANNONS

Det gick ju ganska tydligt att tyda inför Skottlandsmatchen när Zlatan berättade hur han anser att en “nr 9” ska spela; rörlig över ytor, en som kan välja att gå ned och hämta boll (jag hatar verkligen att skriva “hämta boll”, eftersom jag snart spyr på den typen av tränaruttryck i mediasvängen, men jag hittade inget annat)…Guardiola vill ha en mera fastnaglad, en som bara agerar bödel när bollen väl kommer in i straffområdet.

Och än en gång kommer jag tillbaka till den där bilden på en till synes rasande Barcelonatränare med hyttande finger mot en klart irriterad Ibra, är inte den bilden tagen just på en taktisk träning inför en match?

Zlatan ville dra för att  Milan verkligen ville ha honom  men Zlatan hade stannat  i Barcelona om tränaren hade låtit honom spela från start. Det där kan du alltid tolka lite hur du vill; Konfliktkaos med tränare eller petad? Eller om det – när du hanterar spelare av Zlatans statur – går hand i hand?

ANNONS

Oavsett vilket och oavsett vad som egentligen spruckit på kort tid (efter 6-7 månader började deras äktenskap knaka) så kvarstår ändå frågan om varför Pep Guardiola gav sig hän och köpte en spelare för rekordmycket pengar när ett barn hade förstått att spelaren ifråga aldrig skulle acceptera en roll som bakcgrundsfigur.

***

Hur lyckas Hammarby varenda gång?

***

Det är verkligen inget skitlag som köper upp Gustav Svensson.

Bursaspor kör Champions i år efter att ha vunnit turkiska ligan.

***

…om jag har förstått den senaste bulletinen från Hammarby så är Hallenius-kaoset…trumvirvel…trumvirvel…trumvirvel….MEDIAS FEL!

Vem är överraskad?

Efter den mediala turbulensen kring affären drog Genoa tillbaka sitt erbjudande och trots förhandlingar under dagen så har dessa ännu inte resulterat i ett nytt avtal.

ANNONS

Den är ju helt fantastisk.

Dels att det är medias fel att det är kaos i Hammarby, att deras affärer upplevs tveksamma i det här fallet och sannolikt också för att ekonomin stinker.

Eller tror någon att en Serie A-klubb bryr sig om vad som skrivs i svenska tidningar.

Skyll gärna ifrån er, Hammarby…men media…den var för låg.

***

Ni förstår hur mycket Zlatan avskyr Pep Guardiola när han under en hel presskonferens pratar väldigt mycket om tränaren men aldrig nämner honom vid namn och lite hånfullt bara kallar honom Filosofen.

***

Det var lite gulligt när Dom Snälla bjöd in några Brommapojkar (som fanns med på träningen idag för att fylla ut i spel elva mot elva) i en Gris.

Och under uppvärmningen noterade vi att Emir Bajrami smugit in lite snyggt hos Dom Farliga…som annars alltid står för sig själva, plus Källström ibland…lite som en hangaround.

ANNONS

***

Olssons eleganta hatt närmar sig…enligt av varandra oberoende källor…en plats på höger mittfält.

***

Vi minns ju hur Undicimannen gärna hånade “alla andra journalister” för att de inte ställde några tuffa frågor till Zlatan, när Bladets skjutjärnsreportrar var bojkottade.

Nu är det sen i sommar fritt fram för Bladets tuffingar, men Undicimannen ställde inte en enda fråga och de frågor som Bladet ställt har ju inte direkt från taket att rasa in.

Undicimannen hävdar att han censurerats av sin egen redaktion den här gången och uppenbarligen kunde han inte förmedla sin knockoutfrågor till sina kollegor.

***

Zlatan talar om hunger.

Andra om revanschlystnad.

Men det känns lika mycket som blodtörst.

Milan och landslaget får en spelare som bestämt sig för att visa vad han kan.

Min drömlottning efter gruppspelet i Champions: Milan-Barcelona.

ANNONS

***

Vuvuzelorna förbjuds i Europa för att de förstör “atmosfären”.

Det finns nog ganska många som känner att det finns annat som “sänker atmosfären” kring de stora matcherna, säg sponsorbiljetter…men de är ännu inte förbjudna av Uefa, vad jag vet.

Så här; vuvuzelan hade aldrig blivit ett problem i Europa, den blåskulturen finns liksom inte.

Huruvida det är förbjudet att skrika “hora” och “fitta” på fotbollsmatcher har jag ingen aning om, men jag utgår från att det betraktas som en del av atmosfären.

Eller handlar det här om att någon annan (vuvuzelatillverkare) känner pengar som Uefa inte vill att någon annan ska tjäna?

***

Intressant att Zlatan själv insåg att hans uttalande kring Barcelona skulle ta skruv imorgon.

Både här och där.

***

Torsdagsträning på Stadion och sen presskonferens.

ANNONS

Däremellan kanske en Sturehof.

Eller som Olssons eleganta hatt igår: Riche.

Den var där med Hamréns halsduk och min gamla päls.

Publicerad 2010-09-01 kl 22:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto