Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport från en nostalgitripp

Ekwalls blogg

Det finns uppladdning till match och det finns uppladdning till match.

Jag satte mig på ett tåg till Malmö vid 06-snåret i morse för BK Olympics Reunion Cup med mina gamla lagkamrater i P65.

Självklart blev tåget en halvtimme sent och när jag steg av på stationen i Malmö så var det samtidigt kick off i vår första match på Lindängens IP.

Då fanns det inte så mycket att välja på och det var med rätt stora ögon min taxichaffis konstaterade att jag dressade av mig in på kallingarna i baksätet för att göra mig redo direkt för fotbollsmatch vid ankomst till idrottsplatsen i Malmös södra delar.

När jag väl öppnade taxidörren var det såklart mitt i matchen och mina flåsande lagkamrater skrek  “in me dajj”, det första de gjorde.

Annons

Och eftersom man i Malmö aldrig ska “tro att du e nått” så var det bara att ta en löpning direkt och känna hur det högg till i varenda muskel under midjan.

Det gick sådär.

Underligt nog var vi större, osmidigare, tröttare och trögare än alla våra motståndare (där en hjälte som Hulda Hillgren var fantastiskt bra i “pojkar” 66)…då hade vi ändå den i särklass största truppen, men å andra sidan var det bara halva truppen som kom ombytta och var redo för spel.

Resten hade ont i ett knä eller tre.

Men det viktigaste var förstås inte att vinna och det blev en härlig dag i solskenet med gamla klubbkamrater, där vår gamle tränare Robert “Gummi” Jönsson kom i bil från Halmstad och där vi under kvällstid bräckte varandra med den ena nostalgitrippen efter den andra med dryck som serverades i antingen burk eller vita plastmuggar som du har tandborsten i på lite tveksammare motell.

Annons

Leif och Lars Isie arrangerade snyggt och hade hjälp av många och alla var där: Uffe Friberg, Björnberg, Rohde (“Hartwig Hessestrasse 26”), Sotis, Conny Winell med farsan självklart vakande på sidlinjen, Paddan, Rugbyhuvudet, Inter-dödaren Micke Hansson, Patrik Larsson, Olsson, Harley Holmberg, Jimmy och Nalle Friberg, Valle Masalkovski, Fredrik A, Jörn (och vi vann en Milan-resa ihop på nåt lotteri, jag bjussade honom till slut på den…been there, done that…och Jörn var turneringens gladaste man!), Tollarparn, Toni P, James, Mange Ekberg, Rickard Nordström,  lille-Hulda, vanlige Hulda, stor-Hulda, Lundblad, Asim, Nalle och Jimmy Friberg, Olle Thunström, Peter och Patrik Möller, Jimmy Ivic, Elmstedt samt många, många fler…alla är dom hjältar i mina ögon.

Och nostalgi må vara farligt, men det är också vackert.

Annons

Vår gamle mittback Sotis var en klippa när det begav sig och hade legat i ganska hårt för att uppnå bästa form. Han lyckades med bedriften att röka 15 cigg under den tiden vi var kvar i turneringen.

Vår gamle tränare, Robert “Gummi” Jönsson!

Publicerad 2010-09-05 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto