Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Jag röstar på Henke

10å

Valet stryper…ganska naturligt…sportens TV-verksamhet, inget Sporten kl 20 och inget Fotbollskanalen Europa.

Så när det är kaos för en hel del kollegor i branschen just i detta nu, så ger det mig en söndag som är helt tom i jobbagendan och det händer väl egentligen bara vart fjärde år.

Rösta ska du självklart göra och du ska rösta efter din egen övertygelse, inte så mycket efter tradition, efter uppväxtbygd eller hur dina föräldrar tänkte.

ANNONS

För mig har det alltid varit naturligt ha en självständighet och egen vilja att tänka med.

Det råder väl inga större tvivel åt vilken riktning jag lägger min röst under valdagen och det är förstås ointressant…men hade jag valt att gå efter en linje som fanns under mina uppväxtförhållanden så hade jag sannolikt stått någon helt annanstans.

Istället såg jag en annan väg under alla mina yrkesverksamma år som jag kände var bättre.

Så rösta, men låt ingen tänka åt dig. Tänk själv. Det känns lite som din förbannade skyldighet.

***

Med tanke på trycket och förutsättningarna så var det starkt av AIK att åka till Häcken och hämta hem tre poäng.

1-0, givetvis, men 1-0 är också tre poäng och Häcken borta är i dagsläget ingen lätt match.

***

Tänk att Henrik Larsson är på väg att göra Landskrona Bois till en allsvensk kandidat direkt, utan att ha gått på kurser för att lära sig sjumannafotboll eller flytta koner till en kvadratövning.

ANNONS

Vi borde kanske se över systemet en aning för att kunna behålla tunga svenska namn lite naturligare i fotbollen, så att alla inte stöps i en aoch samma form.

Jag har inget emot en utbildning för tränarlicens.

Men efter ett visst antal år på absolut högsta nivå…baåde nationellt och internationellt…så borde man rimligtvis få den erfarenhet tillgodosedd och gå rakt in i en elittränarutbildning.

***

Det är väl klart som fan att Hammarbys spelare inte vill se Jesper Blomqvist som spelare när han är ett hot många ganska många spelares ordinarie plats.

***

En helg där Långe Lundh får sitta på IP i Landskrona, se Bois och Leeds i direktsänd TV efter varandra och får Jonas Olsson som målskytt i ett Birminghamderby…det är en helg som inte kan bli mycket bättre för den skäggige.

***

Bladets Hakelius skriver krönika där han (tror jag) försöker hitta nån sorts försvar till Baldetkompisen Belinda Olssons fiasko i Debatt om fotbollens jävelskap.

ANNONS

Jag förstår vad Hakelius vill mena.

Men det handlar såklart inte så mycket om att Belinda O sa fel på några namn här och där (och inte visste att AIK spelade i allsvenskan), det handlade om att hon ledde en för idrotten ganska viktig debattfråga utan att ha en blekaste aning om vad hon pratade om – och sen dessutom komma dragandes lite respektlöst med att “…ha, ha…det var väl kul att jag kallade Antoine för Antoinette” och att vi fotbollsjournalister skulle vara känsliga.

Det är just som att pissa på ett ämne som berör oerhört många människor i landet och ett ämne som fiiinjournalister kommer undan eftersom de tror att det är hedervärt att inte kunna något om en så trivial folkrörelse som sport är.

Än en gång; hade en politiskt debatt varit LEDD av en människa (helt på egen hand) som varit så nollställd i ämnet och som inte kunnat hålla reda på fakta, då jävlar hade Hakelius och B Olsson fått känna av “känsliga journalister”.

ANNONS

***

Hur kunde jag glömma Richard Rickardssons mål för Örebro mot Malmö för ett par år sen?

Jag var ju själv på plats och såg det med egna ögon.

Och intervjuade målvakten efter det där nickmålet.

Min mejlbox fick i alla fall veta att väldigt många inte hade glöm målet.

***

Superettan ser ut att bli en höstrysare.

***

Efter de senaste veckorna så råder det väl knappast något tvivel om att Zlatan Ibrahimovic vill vara i en klubb där han är det största namnet, där han är den som säger “han ska lyssna på vad jag säger”, där han är den största stjärnan, där han är samtalsämnet, där han gör som han vill.

Det kan vi tycka vad vi vill om, men jag får en känsla av att han fungerar som bäst på fotbollsplanen när han lever under de förutsättningarna.

I Milan. Och i landslaget.

Så var det ju aldrig i Messis och katalanernas Barcelona och så hade det nog aldrig blivit på rätt många år.

ANNONS

***

Jag som har varit mediabranschen i snart 30 år har lite svårt att ta till mig att vi skulle leva i en värld där nyhetsjournalister som bevakar valet skulle vara högerorienterade.

Nu är det kanske så, jag har ingen aning (jag ser dock att uttalad vänstersosse gör valreportage i Bladet, i trovärdighetens tecken).

Men för inte så länge sen så hade vi en journalistkår som var så rödvinsvänster att kommunisten Lars Ohly hade betraktas som kapitalist.

Jag kan inte minnas att det höjdes så många röster om hur den dåvarande svenska valbevakningen lutade lite för mycket åt ett håll.

***

Ni som undrat i flera mejl: Nej, Hyland har inget på vänsterarmen som kommer från någon ni läser just nu.

Han har nog en helt annan, mera tillåten, klocksponsring.

***

Patrik Sjöberg går nu tungt in i mediavärlden på alla håll och kanter.

ANNONS

Bland annat med blogg som jag är övertygad kommer osa ganska hett från och till – du hittar den HÄR.

***

Är Abiola Dauda på väg att acklamatiseras likt en brasse i Kalmar nu?

Det verkar så.

***

Lördagkväll blir det på lokal som inte direkt är Sturehof.

Men där det ska firas på annat sätt.

Publicerad 2010-09-18 kl 19:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto