Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är det på Leicester-nivå vi har Svennis idag?

Hösten är god ibland och på senare år har jag lärt mig uppskatta melankolin som sammanstrålar med fallna löv, skiftande färger och lite tjockare tröjor.

Och när splen skiner så som den sken över Apple Bay denna söndagsförmiddag är det överlägset med en långpromenad längs vatten, i skogar, på grusgångar, över trottoarer och i kvarter där lyxiga villor bebos av både Guds Son (den riktiga), E-Type, Schyffert, Maestro, Ekdahl, Helena Bergström och “helt vanligt folk”.

Jag brukar gå och drömma om att jag en dag ska få bo som dom, men då blir det nog till att höja arvodesnivån till det dubbla och möjligen minska klädkontot något.

Jag får nöja med en promenad. Och drömmarna.

***

Pirlos mål!

***

Det är klart att Gais besegrar Helsingborg på Olympia när jag tjatat om att HIF har haft en förmåga att plocka trepoängare i “vardagsmatcherna”.

Men det går inte att låta bli att beundra Gais som ständigt har en förmåga att komma tillbaka i allsvenskan.

***

…den löpsedeln fick den här bloggens Guds Son att sms:a:

“Det ska vi bli två om”

Vilket är förståeligt, det måste finnas en gräns för hur man får lova att stjäla artistnamn.

***

Vad är det för människor som väljer att åka på en fotbollsmatch med heltäckta vita ansiktsmasker (skitsamma om det “ingår i ett tifo”)?

Vad tror ni själva?

Jag läser Olsson och jag läser hd.se om hur en stad förvandlas till det närmaste krigszon vi kommer i Sverige i dessa tider.

För att två fotbollslag ska spela mot varandra. Helsingborg mot Gais.

Vanliga hederliga fotbollsälskande människor får fly hals över huvud med risk för att komma i vägen för upplopp, huliganism, polishästar eller föremål som flyger i luften och de som inte är intresserade av fotboll för fem öre undrar förstås vad i helvete det är frågan om när deras stad vänds upp-och-ned av adrenalistinna och höga galningar som vill misshandla varandra för att de påstås hålla på olika fotbollslag.

Men ingen annanstans har det något större nyhetsvärde.

Det är det som för längesen varit otäckt: det ska liksom bara vara så, en hel svensk stad får vändas upp och ned av våld och massiv polisbevakning och de flesta bara rycker på axlarna.

Ska vi ha det så? Hur länge pallar vi?

Om det hade varit vardagsmat i samband med…låt oss säga…politiska möten på gator och torg, hade våra politiker då fortsatt låtsas om att ingenting måste göras och hävdat att “det är partiernas fel att folk slåss” eller “det här partiernas fel, de får självta ta hand om det”?

Vi talar om grov kriminell verksamhet som ena dagen flyttar sig från fotboll till ishockey (“grattis” AIK och Djurgården) och som ska behandlas som ett samhällsproblem, inte bara viftas bort som ett “fotbollens problem”.

En kriminell handling är en kriminell handling är en kriminell handling.

Fotbollen (eller ishockeyn) lägger ned miljoner varje år på säkerhet, men kan självklart inte belastas med att hantera grov kriminell verksamhet i samhället – framförallt inte när de dessutom är bakbundna av ett mossigt regelverk.

Eller ska du, jag och alla andra som gillar att gå på fotboll tvingas leva med att det ska vara så här:

Slipper du undan stenar som viner i luften, upplopp som skövlar fram, knytnävar och sparkar…då får du vara nöjd med att du kommer fram och tillbaka till en fotbollsarena?

Som det ser ut idag; ja, exakt så är det.

Men vi rycker alltså på axlarna åt det.

(Det fick inte ens en rubrik till den här bloggen)

Heja!

***

Det enda jag satt och tänkte på under Wall Street II är att Michale Douglas i ett par närbildsscener är så otroligt lik Viasat-Bosse P.

***

…när det gäller Käppakriget handlar i och för sig rapporteringen ganska ofta om hur spelarna vill slå varandra på käften, på och vid sdian av isen.

***

Nollfünfer!

***

Svennis hamnade alltså i Leicester City.

Inget fel i det.

Men Leicester City är Leicester City.

Jag gillar att han antar utmaningen…han har då aldrig varit skraj för utmaningar…men inser förstås att han hellre hade sett roligare anbud.

Eller är det “Leicester-nivån” som gäller för Svennis just nu…måste han börja arbeta sig upp därifrån?

Lite som Kamelen, tänk vad att han fick börja om i både här och där, innan han hamnade i Fulham och till slut Liverpool.

***

Johan Elmander!

***

Jag gillar att läsa om Alex Millers uppväxt, med bild hans gamla hus eller om en Janne Tauer som Juan hittat någonstans i Tyskland.

Då är papperstidningar överlägsna.

***

Jag som varken spelar eller riktigt förstår mig på golf har alltid tyckt att Ryder Cup är någon sorts match mellan två “hittepålag”.

Jag inser ju traditionen och sådär, men att hetsa upp sig över att Europa möter USA…jag fattar inte grejen, tillochmed Davis Cup känns ju som “riktiga lag” i jämförelse.

***

Det ska bli intressant och se hur “öppet” Erik Hamréns landslag vill vara nu när det närmar sig en match som är hetare och tuffare än någonsin i “nya” landslagets väg mot EM.

En inspelning av Ekwall vs Lundh under den veckolånga uppladdningen med en svensk landslagsman har stoppats eftersom det inte bedömdes att det fanns tid för en sådan halvtimme under veckan.

Vi tycker det är trist. Men accepterar såklart, vi tvingar ingen (spelaren hade redan tackat ja) att vara med.

Kanske säger det däremot en del om matchens betydelse och hur öppet det kan vara ibland.

***

Långe Lundh är tillbaka efter sin rekreationsresa till New York.

Vi räknar med att han är utvilad när vi fem minute före midnatt går igång med Fotbollskanalen Europa.

Klart du orkar hålla dig vaken.

Och gör du bara det så kommer alla sköna fotbollsbilder att hålla ögonen uppspärrade.

Eller åtminstone stolarna.

Det

Publicerad 2010-10-03 kl 14:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons