Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chippen fick nog inte värsta straffet ändå…

Normalt sysslar jag inte med musik.

Inte min grej.

Men eftersom jag ändå hade en klämdag i Götet och eftersom min gamla Lets Dance-kompis Mårten Andersson var i stan så lät jag mig övertalas att titta in i Konserthuset.

Axis of Awesome, för mig hade det lika gärna kunnat vara vad som helst; typ en deospray.

Men man blir aldrig för gammal för att överraskas, komedibandet från Australien var väldigt underhållande, väldigt tajta, väldigt proffsiga och jag planerar nu att se dom även i Estocolmo i helgen.

Men i övrigt; jag pysslar inte med konserter.

***

Eftersom Chippen är en trevlig snubbe och eftersom jag själv varit i Saudi och sett torget för offentliga avrättningar  så blev jag förstås lite orolig när Chippens klubb Al Hilal deklarerade att svensken skulle “straffas hårt” efter en attack mot sportjournalist.

Jag trodde (minst) på två avhuggna fingrar.

Nu blev det “bara” 88.000 kronor och det säger 1) en del om vad Chippen drar in i månaden 2) att saudiska sportjournalister inte är något du skojar med.

***

Det krävs nog framförallt mental styrka hos Malmö FF när de stiger ut i det ösregn som just nu faller över Göteborg.

Spelar du med tryck på dig EFTER värsta konkurrentens seger (Helsingborg har upplevt samma grej) så får du rätt mycket tid på dig att tänka efter, en hel del tid att läsa nätkommentarer, mycket tid i en buss att bläddra genom tidningar med rubriker om avstängningshot.

Med mera. Med mera.

Även om tabeller ljuger så är Häcken egentligen bättre än läget i tabellen och det sa vi väl om Elfsborg också, inför HIF:s match i Borås.

Vi vet vad Malmös spelare har i benen, det har de visat under säsongen…men nu sitter det i huvudet.

Jag tror de tänkt…just tänkt…väldigt mycket på det.

***

Med tanke på hur Halmstad uppträdde mot AIK på Örjans vall så kan man ju lätt tro att HELA laget haft nattligt besök av tokstollar.

***

Milos Krasic blir alltså avstängd i två matcher för sin erbarmliga filmning som gav en straff.

Jag kan bara tycka att det är så rätt.

Som jag ser det finns det bara två sätt att bli av med detta medvetna fusk som ju gör matcher i stora ligor som både Italien och Spanien (men det finns förstås överallt, kör en youtube på Gerrard exempelvis) till rena farsen ibland:

Att ligorna stänger av spelare i efterhand för fusket eller att klubbledare påpekar att den typen av uppträdande inte är acceptabelt…jag hade gärna sett att någon ledare gjort en form av “van Marwijk/de Jong” och stängt av spelare för att de filmar för mycket.

Tyvärr är alla dubbelmoralister, spelare/fans blir vansinniga (med all rätt) när någon motståndare lurar till sig en straff men tycker att det är acceptabelt när det egna laget kan dra nytta av fusket.

***

I nästa match har Malmö FF ett avsågat Brommapojkarna med halva startelvan indisponibel i nästa match, HIF har miniderby borta mot ett Halmstad som fortfarande har ett bottenspöke att skaka av sig…i dessa hösttider ger varenda allsvensk omgång nya förutsättningar.

***

…och jag blir bara så trött på alla som menar att filmningar är en del av spelet för då är ALLT en del av spelet: kapningar bakifrån, armbågar i näsor, dobbar i skrevet, you name it.

Del av spelet eller inte del av spelet, kalla vad du vill…jag är väl inte dummare än att det alltid kommer finnas spelare som gör allt för att skaffa sig fördelar…det behöver inte betyda att vi ska acceptera det.

“Bäst” är de som menar att Krasic “trodde att moståndaren skulle tackla och därför förstärkte situationen”.

Herregud, om spelare ska springa omkring och lägga sig så snart de “tror” att en motståndare ska komma i vägen, då hade veranda fotbollsmatch varit en enda stor parodisk pantomimteater.

***

Södra Larmgatan i Götet har blivit ett starkt shoppingstråk.

Allt från de stora…Filippa K, Tiger, Whyred…till små sköna boutiques, som lilla Peca med sköna brands som exempelvis Moods of Norway och Luis Trenker.

***

…dessutom tror jag nog att den annars så briljante Krasic tänker sig för innan han försöker filma till sig en straff nästa gång, efter den här avstängningen.

Och det “rykte” som en sån här situation ger…det är förstås också en del av “straffet”.

***

Rambergsvallen i det här vädret är också en del av ett mentalt spel, som inte är det lättaste att skaka av sig.

***

Och hur reagerar Helsingborg på en möjligt vinst/förlust i cupsemin mot Mjällby?

På tal om psykologi.

***

Zlatan Ibrahimovic har ibland sina egenheter på planen men han filmar ALDRIG, han är en av få anfallsspelare som snarare gör ALLT för att försöka stå upp, oavsett hur han blir behandlad.

Och det fungerar ju det med. Om vi säger så.

***

Axis of Awesome?

Här ett smakprov (i Malmö ikväll, Estocolmo torsdag och fredag)

:

Publicerad 2010-10-27 kl 12:03
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons