Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HIF minns 1998 och kanske är det ett hopp?

Sex timmar fotboll i en studio med kamerorna påslagna a la Big Brother är bland det roligaste jag gjort under mina 17 år i TV-branschen; Europa League med super-LIVE i TV4Sport och Fotbollskanalen Europa.

Sett till reaktionerna via facebooksidan (som har över 32.000 medlemmar), twitter och mejl som ramlar in så är programidén väldigt uppskattad bland de som tittar.

Vilket bland annat är ett tecken på att TV inte alltid behöver vara så skitnödigt komplicerat, att “feelgood-TV” (som jag brukar kalla det för, stulet rakt av från redaktör Olle) är sådant som får tittare att slappna av och att icke-komprimerad TV med “obegränsad” tid alltid får fördel hos den som tittar jämfört med hårt komprimerad och tidsstressad verklighet…i en normal TV4-ruta finns det mycket, men aldrig särskilt mycket TID – och det är inte alltid en fördel (om vi säger så).

Sen kan inte all TV handla om sköna imitationer, lååånga debatter om filmningar, kebabätning och annat “vi-är-grabbar-i-en-TV-sport-soffa-snack”…det förstår ju jag också…men det är ändå lika kul att göra något annorlunda.

Som får tid.

Stress finns det nog av ändå.

***

Tänk att det är femte året i rad som allsvenskan avgörs i sista omgången.

Det – om något – gör ju att allsvenskan är en liga som attraherar…det är, till skillnad från många andra ligor, omöjligt att förutse hur den ska sluta.

***

Tänk att Manchester City och Juventus ligger efter Lech Poznan i samma Europa League-grupp med två omgångar kvar att spela av gruppspelet.

***

Vilka andra hemligheter, mer än Rydströms ollning och Hammarby-inskriptionen, döljer sig bakom Lennart Johanssons pokal?

Blir det presskonferens?

Är Kungen inblandad?

***

Jag minns ju 1998 när Helsingborg skulle åka till Ullevi och hämta hem guldet…räckte med seger över redan degraderade Häcken i sista omgången.

Häcken vann.

Och vi minns ju hur det var 2004 när Malmö behövde vinna mot Elfsbog på Stadion för att ta hem guldet och gjorde det med 1-0 på en tveksam straff, som missades av Niklas Skoog men slogs in via returen av Höiland…det gick inte riktigt av sig själv.

Så ingenting är klart förrän det är klart, så mycket har jag hunnit lära mig.

Ändå har jag svårt att se hur Malmö FF ska kunna kollapsa mot Mjällby inför fullsatta läktare på Swedbank.

Inte minst eftersom Mjällby saknar både Bagarn och Grahn.

Och för att MFF varit så målmedvetna i sinasenaste måstematcher, bägge har slutat med 4-0-segrar.

Jag tror att Malmö FF tar det här…och det är ju knappast det djärvaste av tips…och jag känner fortfarande att Helsingborg gjort en fantastisk säsong som blir tvåa.

***

Missa in Mohammed Bangura i morgondagens Ekwall vs Lundh…bland annat förösker han lära mig och Långe Lundh att dansa segerdans på sitt eget sätt.

En syn för gudar, är jag rädd.

Bilder kommer under dagen…programmet ser du imorgon i TV4Sport, kl 20:00.

***

Nu…vänder vi blad.

Inte svårare än så.

Publicerad 2010-11-05 kl 10:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons