Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I vilken verklighet lever AIK:s styrelse?

En dag i en frilansares liv; i en hög med papper som ska 1) lokaliseras, rätt dag, rätt uppdrag, rätt moms, typ 2) sorteras 3) räknas på 4) skrivas in 5) portioneras i högar 6) redovisas

Det kan betrakats som frilansvärldens egentortyr…och det måste göras, bara måste göras…och då betalar jag ändå rätt många tusenlappar om året till företag som sen fortsätter att sortera och räkna ut hur mycket jag ska betala hit, dit och till skattemyndigheter.

Själv sitter jag nu och försöker få ihop utläggsfakturor som sträcker sig så långt tillbaka som till i våras…typ taxikvitton från Abuja i Nigeria och sånt.

Det är sådana här dagar som livet kan kännas lite orättvist.

***

“Han ska ha beröm, han klarade oss kvar i allsvenskan”

Ett år efter det att AIK blivit svenska mästare så låg alltså ambitionsnivån inte högre: undvika att åka ned i Superettan.

Att Alex Miller nu lämnar är ingen sensation direkt men varför anställdes han?

För att AIK skulle vara kvar i allsvenskan…jovisst, det går ju bra att komma med det idag…men 2-årskontraktet skrevs väl knappast för att det skulle brytas efter ett år så att man skulle se sig om efter ytterligare en ny tränare?

Den styrelse som INTE visste, förstod eller kunde ta reda på att en 61-årig skotsk fotbollstränare är som en 61-årig skotsk fotbollstränare kan inte ha varit ute i världen och tagit del av så mycket fotboll.

Det kändes som om alla andra visste vad AIK skulle få för tränare, utom AIK:s styrelse…som idag säger att “Millers stil gjorde inte det lättare”.

Trodde de att de hade anlitat Lilla My i Mumintrollet?

Jag hävdar fortfarande att den unge lovande tränaren Andreas Alm, som varit assisterande ett tag, hade klarat det minst lika bra.

För alla vet väl ändå att AIK aldrig hade fixat det här om det inte hade varit för Mohammed Bangura. Oavsett vilken tränare de hade haft.

***

Hammarby förlorar ingenting på cupfinalen.

De tjänar på den.

Och de visste om vad som gällde.

***

Då var bästa bordet bokat på Skeppsbron, måndag – hoppas att det det blir lite fart på Fotbollsgalans efterfest i år, mest Död förra året.

Men efter att MFF vunnit guldet bör väl Malmö som galastad leva upp?

Annat var det på Elvans tid.

Då hände det grejer.

***

…någon i AIK-styrelsen sa något om att Miller inte lyckades ta laget till Champions League.

Men, herregud.

Hur långt från verkligheten lever man då?

***

När Bladet skriver om att deras musikrecensent blivit slagen av Keith Richards så är det förstås en artikel utan möjlighet till anonyma kommentarer.

Givetvis.

När det gäller egna kollegor så tycker inte tidngen att det är ok att gotta sig i anonyma spyor…för de visste såklart hur det skulle bli i ett sådant kommentarsfält.

***

Kennedy kan än.

***

Kalmar den 19 november!

***

Virtanen på Bladet skrivit att en grupp, Hoffmaestro, som jag länge trodde var en ölsort är “jag”.

Bra att veta, hade ingen aning…eftersom jag inte “kan” musik.

Men en pappersdag som denna får ändå avslutas med konsertbesök, dock ej Hoffmaestro utan mera sådant som jag känner att “jag” är.

Publicerad 2010-11-10 kl 17:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons