Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart nu: Fyra nya år på TV4

Ekwalls blogg

Sommaren 1993…tänk det var tillochmed innan vi upplevt guldgrävardagarna i USA…började jag i TV-världen, på TV4Skåne i Malmö.

Göran Svedberg, redaktonschefen, ringde upp och frågade om jag var sugen på lite TV och eftersom jag svävade lite i frilanslivet just då så sa jag att det var jag.

“Ibland regnar det manna”, sa Svedberg och dagen efter skrev jag på ett avtal som gav mig en lön på 15.000 i månaden mot att jag helst jobbade dygnet runt.

Året därpå ville TV4 köra sport dagligen, jag hade gjort några inslag för “riks” och Artur Ringart/Mats Pettersson ville att jag skulle hänga på tåget.

Jag var tvekam och sa att jag kunde hjälpa till i uppstarten, max sex månader.

TV4 Skånes VD, Kaj Persson, slog vad om en flaska vin att jag skulle stanna längre än sex månader.

Annons

Sexton år senare är jag fortfarande kvar.

Och det kommer bli 20 år.

I dagarna kom vi till slut i mål i långa kontraktsförhandlingar och jag har nu skrivit på för ytterligare fyra år för TV4…Hasse Pekkari jag tog i hand på det igår.

Det är egentligen inga konstigheter, jag får inga astronomiska ersättningar, jag kräver inga egna talkshows på bästa TV4-tid, jag ska inte leda några galor eller feta nöjessatsningar…det finns ingen sådan dramatik, även om den gode Resumé-Magnus gärna ville tro det när han ringde och frågade.

Jag gick som Bosman, men det fanns inga andra klubbar…det finns inte särskilt många i den här genren…som erbjöd guld och grönare skogar.

Nu är jag mest nöjd med att avtalet är i hamn och att TV4 vill fortsätta att satsa på mig, det är inget som går att ta för givet i den här branschen.

Annons

Och framförallt så är det ju ett jobb som är säkrat, vilket inte ska föraktas eftersom det finns barn som ska försörjas, bil som ska tankas, räkningar som ska betalas…och det är ett jobb som jag tycker är väldigt givande.

Jag tackar TV4, sportchefs-Pekkari, fotbollschef Osmanbegovic (alias Redaktionsjuggen) och arbetskamrater för fortsatt förtroende.

Tack även till Mathias Andersson, det har varit tryggt att ha Lyxfällan-veteranen vid sin sida i kontraktsförhandlingen.

Är det någon som känner att det för jävligt så vet ni med säkerhet vems fel det är den här gången, TV4:s.

2011 blir förresten mitt 30:e år i branschen…1981 stegade jag in som ung och finnig 16-åring på Kvällspostens sportredaktion.

Det lär bli bok på det.

Men nu; 2014, här kommer jag!

PS: Avtalet gäller reporter och programledaruppdrag för TV4. Blogguppdraget (går ut vis årsskiftet) på den här sidan är en annan förhandling. En sak i taget. DS

Annons
Publicerad 2010-11-12 17:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto