Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Du är lika välkommen, Mino Raiola

Fotbollsgalor, faddergalor, musikgalor, TV-galor och galagalor i alla ära.

Ölandsgalan på Strand i Borgholm, där talar vi gala!

De kom från Mörbylånga, Högsby, Runsten, Löttorp, SSG och från andra ställen som du bara löst om i Johan Theorins utmärkta böcker och jag hade blivit förvarnad.

Är det gala med ölänningar, då är det tamejfan gala.

En del hade liksom inte smuttat på små frukdrinkar inför.

Fullt ös från minut nr ett och till skillnad från Hylands stora TV-föreställningar fick man försöka värja sig så gott det nu gick från folk som ville bjuda på dricka, farbröder som plötsligt kom upp på scen och pristagare så blyga att de inte ens vågade säga vad det var för väder ute.

Ölandsbladet arrangerade snyggt i det lilla och bland prisutdelarna fanns Kinka Barvestad, Godfather, Rydström, Tobbe Carlsson, Kay Wieståhl, Niklas Wiberg och den typen av riktigt tunga namn…typ släng dig i väggen, Johan Cruyff.

Det kördes tillochmed rökmaskin under prisutdelningen.

En stor kväll i det lilla och i det tysta.

Och en gala på riktigt.

***

Cristiano Ronaldo, Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic…det känns som om det handlar om de tre  just nu.

Stort.

***

Det är klart att du känner att vi är på väg in i vinteride när hela Sverige går bazzookas över skidtävlingar i Gävle.

***

Många blandade reaktioner på senaste Ekwall vs Lundh med Johan Cruyff.

De flesta väldigt positiva till att vi fick Cruyff att prata väldigt mycket…och då ska ni veta att han fortsatte snacka långt efter att TV-kamerorna släckts.

Någon menade att Cruyff spelade fotboll för trehundra år sen och därför inte är intressant, men en spelare (och tränare) som varit där Johan Cruyff har varit…vi talar Pelé, Maradona, Zidane, Beckenbauer, Platini…är förstås alltid intressant. Känner man inte det så är man bara trist historielös.

Ett fåtal fick för sig att vi skulle “försvara” Zlatan när Cruyff påpekade att svensken är en “difficult boy” men 1) jag kände inte att holländaren lade kraft på just “difficult boy”, han talade väl ändå mest om varför Ibra fungerar bättre i Italien än i Barcelona och 2) vår primära uppgift är inte att “försvara någon annan”, om exempelvis Zlatan dissar Pep Guardiola så “försvarar” vi inte Pep även om vi tycker annorlunda.

Däremot gick det ju inte att hålla sig när Cruyff menade att Hristo Stoichkov inte var en filmare, herregud…bulgaren är ju the mother of all divers.

Att Mino Raiola gick igång på vårt gästval var förstås lite roligt, han har själv haft en stående inbjudan under hela året för att komma och säga sin mening (eller meningar). Han är välkommen. Alla gäster som känns aktuella och intressanta är välkomna.

***

Borgholm i november är som att någon stängt dörren och res bort fram till våren.

När jag och bil-Håkan tog en promenad längs gågatan i regn som kom i sidled på jakt efter öppet café, så kändes det som om någon släppt en bomb i stan.

Till slut fann vi ett klassiskt konditori som var öppet och fick oss en enklare lite sittning bland sköna Borgholmsorginal (ölandstokar?) som sent ska glömmas.

***

Johan Elmander!

***

Hur mycket spelare, krönikörer och förbundskapten väljer att försvara Sveriges destruktivträning mot Tyskland på Ullevi så förstår jag att folk buar lite missnöjt efter matchen.

Det måste väl ändå även Hamrén och Co inse.

Folk som väljer att köpa biljett till en träningsmatch bryr sig inte så mycket om vem so, vinner eller förlorar, skitsamma motståndet. Folk som lagt hundratals kronor på en biljett tänker annorlunda än “bra med 0-0 mot världstrean”.

Hade vi fått en sprakande fotbollsföreställning som Sverige förlorat med 5-2 så tror jag ingen hade buat på Ullevi.

Och jag vet inte; var det verkligen nödvändigt att köra in den där försiktiga förvarsmodellen just i den här matchen? Trots att det var direkt efter 1-4 mot Holland, trots att det var Tyskland vi mötte?

Jag är inte så säker på det.

Klart att Erik Hamrén…efter den mentala kollapsen mot Holland borta, som ju trots allt faktiskt är just Holland BORTA…ville se hur hans spelare kunde sätta en defensivmodell mot bra motstånd.

Men vår nästa match som gäller något är EM-kvalmötet med Moldavien, på hemmaplan i mars.

Därefter väntar vi till juni, då vi möter Moldavien igen och Finland.

Jag vet inte när det krävs en extremdefensiv igen, men det känns som om det dröjer ganska länge.

***

Undicimannen låter meddela via mejl att han tycker att jag har fel när jag tolkar “Laul Callings” tittarsiffror som fantasisiffror, och vill att jag ska dementera vad jag tror.

Det visar sig dock att “tittarsiffrorna” varit – som jag trodde – klick och inte nödvändigtvis någon som tittat på ett helt program.

Undicimannen vill ändå att jag ska påpeka att programmet de facto haft 100.000-300.000 tittare genom åren och det har jag inga problem med.

Däremot tror jag inte på siffrorna som direkta tittarsiffror, men det är en annan sak.

Att plötsligt lägga ned ett program som har så höga siffror känns som hål i huvudet.

Men Undicimannen skriver bestämt att det var han själv och ingen annan som – av olika skäl – valde att lägga ned programmet.

***

Två dagar i Kalmar och det räckte för att springa på 1) Wastå 2) Rydström 3) Tobbe Carlsson

Missade bara Svante Samuelsson den här gången.

***

…klart att jag kanske måste lägga till Gareth Bale bland de där tre klarast lysande stjärnorna just nu.

***

Kullaflyg och Kalmarflyg, alltid!

***

Förvisso har uppskattningvis halva svenska befolkningen betraktat Gällivare som världens medelpunkt i heglen.

Men jag vågar påstå att det hänt väldigt mycket “där ute” under de närmaste dagarna.

Därför vågar jag lova ett intressant Fotbollskanalen Europa ikväll.

23:10 i Fetfyran.

Publicerad 2010-11-21 kl 16:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons