Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alla jobb har sin charm (trots allt)

Jag vet inte varför just handbollsspelare alltid är klokare, gladare, trevligare, snällare,  ödmjukare än så många andra i “branschen”.

Men de är det.

Det finns ingenting så okomplicerat och självklart som att jobba med handboll, handbollsspelare, handbollsmatcher och eller kollegor in the handballbusiness som Stefan Lövgren, Tomas Axnér, Axel Sjöblad, Andreas Larsson, Ljubomir Vranjes eller Claes Hellgren.

När så många andra alldeles för ofta tror sig vara lite förmer, inte minst i fotbollens värld, så är det på något vis inbyggt i handbollens värld att du kan vara lite stjärna men ändå lika självklart bete dig som en helt vanligt hygglig människa.

Det är möjligt att handbollsfolk är lite kittsliga för kritik (vem är inte det?), men de tar sig inte själva på så stort allvar som en vanlig allsvensk vänsterback kan göra ibland.

Och då talar vi ändå om spelare som varit i allra yppersta världsklass…en av dom (Lövet) var dessutom bäst i världen under flera år.

Kanske är det pengarna, kanske är det rubrikerna – de växer sig aldrig sådär jättefeta i handbollens värld, det är lättare att stå kvar på jorden då.

Och inte bara ramla iväg hursomhelst.

Både på och utanför planen.

***

Det går inte att komma ifrån att Milan är Zlatan i mångt och mycket.

Och jag tror inte att Barcelona ångrar att Zlatan INTE är där…vissa förhållanden fungerar inte helt enkelt och då kan det vara lika bra att gå skilda vägar, även om det kostar (och i det här fallet kostade det Barcelona en halv miljard).

Sen  råder det väl inget tvivel om att Zlatan varit som allra bäst med fotbollen när han varit i italienska klubblag.

Hursomhelst är det imponerande hur Ibra rest sig från situationen som uppstod i Barca och lyft Milan till vad Milan är idag.

***

Hade glömt den här, samtal mitt under Fotbollsgalans middag med stor köttbit till huvudrätt:

“Hej pappa!. Jag vill bli vegetarian.”

Hur tar med en sådan på uppstuds?

“Snälla, Wilma, kan vi ta den diskussionen en annan gång”

Den förhalningstaktiken kan ha fungerat, inte ett ljud om vegetarianer sen dess.

***

Klart att norska TV2 högg på Nannskog, så snart han lagt ned karriären.

***

Grosswallstadt-Gummersbach i handbollens Bundesliga är ju vad det är, det ska erkännas.

Men alla jobb har sin charm.

**

Det börjar bli lite lätt tröttsamt att Arsene Wenger nästan alltid vill skylla på någonting annat (oftast domarna) när Arsenal får stryk.

***

Om det är OK att jobba som Mourinho gjorde under den senaste ligamatchen för Real så kan La Liga lika gärna lägga ned avstängningsdomar för tränare.

***

På tal om handboll så är ju Axnér sedan länge landets i särklass bäste handbollsbloggare.

Vass, ärlig, klok och rolig – inte rädd att slå friskt till höger, vänster, uppåt och nedåt.

Det tycker nog även Skånska Dagbladet, där Axnérs blogg ligger, men bara när slagen träffar någon annan.

Häromdan skrev Axnér så här, en text där Skånskans sportchef fick en känga:

“Sportchefen Artur Bliding skrev en krönika igår om Lundaderbyt, där jag till min förvåning hittade denna formulering om LUGI.
”Om tränarna sköter sitt jobb måste det här vara ett lag för en SM-final till våren.
 
Ordet måste är ett väldigt starkt ordval och något som förpliktigar en massa för ovannämnda tränare. Jag var utav uppfattningen att vi (Zannotti/Axnér) tog över ett lag som hamnade utanför slutspelet förra säsongen Dessutom med nästan helt identiska spelartrupper, förutom Nicklas Forsmoo då som gjorde flest mål i LUGI i fjol. 
Orden måste och final i samma mening, tar verkligen udden av den eventuella prestationen det skulle vara för oss att ta oss dit. Bliding gör det nästan till en plikt i och med sin formulering.
Konspiratorisk som jag är, anar man att en sågning står på lut efter en eventuell tidig sorti ur ett i nuläget långt ifrån säkrat slutspel. Jag är kanske lite väl skeptisk men minns tidigare krönikor och blogginlägg av Bliding.
Jag citerar ur Blidings blogg den 25/4 2010 med titeln ”Skämmes både Lugi och H43″ som först och främst handlar om de båda lundaklubbarnas behandling av Niclas Harris och Ola Månsson.
”På tal om handboll, förresten. Jag begriper inte riktigt hur Lugiledningen tänker om det stämmer att man håller på att rekrytera Tomas Axnér som assisterande tränare i herrlaget. Jag har absolut ingenting emot Axnér som är en trevlig prick utanför planen, men han har milt sagt hyfsad pondus numera i handbollssverige genom TV-jobb och bloggande och dessutom tack vare sina tunga proffsmeriter. Att ta in honom som assisterande vore att direkt undergräva nye huvudtränarens Zanotti auktoritet hos spelarna. Jo, jag vet att de är vänner, men det hjälper föga när det handlar om ledarskap.”
eller angående Dragan Brljevic som i nuläget har en sanslös succé med LUGI:s damer.
Niklas Harris har under en femårsperiod gjort en smått drömlik resa med Lugis damlag. Från den ena framgången till den andra. Just när det gick som allra bäst och det började likna jättesuccé – hur det än går i semifinalen har laget svarat för en bedrift och än en gång överträffat sig själv jämfört med tidigare – fick han kicken för att ge plats år juniortränaren Dragan Brljevic som, enligt flera källor, pushats fram av gnäliga föräldrar till tjejer i juniorlaget.
Också en känga till, från Bliding
”Man kan verkligen undra ibland hur pass seriöst Lundaklubbarnas styrelser arbetar.”
Jag ställer samma fråga till dig Bliding…”

Blogginlägget censurerades av Bliding och hans tidning.

Så högt var det i det taket.

Och ännu ett bevis på hur svårt journalister har att ta lite lätt kritik.

***

Slutligen konstaterar jag att jag ligger rätt mycket i lä när jag läser den här lönelistan.

Herregud, det är nästan helt groteskt feta löner för vissa  i mediabranschen.

Men jag är inte bitter.

Konstaterar bara att jag skulle satsat på en chefskarriär för att kunna nå de riktiga höjderna..skillnaden på en TV-chefslön och en TV-reporters kan ju ligga på (lågt räknat i vissa fall) över hundratusentals kronor – i månaden.

Det är som det är med det, du tager vad du haver.

Och får vad du får.

Livet är inte gjort för att vara rättvist.

Antingen blir du rik eller så blir du som handbollsspelarna.

Däremot

Publicerad 2010-11-24 kl 10:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons