Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I KAOSets, PANIKens och TOTALKAOSets tecken.

Trots rubriker och löpsedlar om Jordens Undergång drog jag och Wilma, 11 år, ut på stan igår och körde julrejset.

Kliniskt effektivt; snabbt, aggressivt, målmedvetet (som Pelle Nyström hade uttryckt det) gick vi loss i området mellan Gallerian Gallerian och Sturegallerian.

Det är ett rent helvete, men det måste göras och vi upplevde vare sig KAOS, TOTALKAOS, PANIK eller KAOS ÖVERALLT. Mest som det brukar vara dagarna före jul.

Vi träffade dessutom Bombaren mitt i folksamlingen på NK:s restaurang…han som varit Bombaren i alla år, men vars smeknamn nu blir kontroversiellt när man ska beskriva honom i ett möte downtown Estocolmo…och han var både lugn och glad, han är annars inte en man som trivs i TOTALKAOS.

Smällen kom istället sent igårkväll…när “allt” är fixat, när jobben inte ligger på hög framför en, när det som ska handlas är handlat.

Då känns det som KAOS ÖVERALLT i hela kroppen.

Operation Nedtrappning går ungefär som tåget…det tar ett par dagar att komma fram.

Sen; lugnet, återhämtningen, värmen, solstolen.

***

När Benitez gick ut och hejvilt började kräva nyförvärv så kändes det som om att han bad om att få sparken.

***

Efter 2xDERBYKAOS i Globen så hoppas jag att även politiker slutar tro att kriminella handlingar på en läktare är ett fotbollsproblem.

För tusende gången: en kriminell handling är en kriminell handling är en kriminell handling och det var som någon beskrev i Anrells krönika: “var kommer du undan med att misshandla en ordningsvakt?”

Ja, på en arenaläktare är svaret.

Det har blivit en frizon för jävelskap och det är också därför det fortsätter – folk (och kom ALDRIG dragandes med “en liten klick”) vill misshandla, vill jävlas, vill förstöra evenemang och de vet att de kommer undan med det.

Som att råna en affär och vet att du kommer undan med det, oavsett vilket – klart som fan rånen fortsätter.

Och fotbollens (eller ishockeyns) lilla lagbok – där alla dessutom är bakbundna av lagstiftningen – är inte tillnärmelsevis tillräcklig, eftersom att stänga av någon av dessa individer från en match eller fem är som att bestraffa en bankrånare med ett hyttande finger och säga ajabaja.

Om någon eller några går fram till en ordningsvakt på stan och misshandlar honom blir de sannolikt anhållna och får sitta i fängelse.

Om någon eller några är på en konsert och skövlar så att folk får fly och konserten avbryts blir de satte bakom lås och bom och krävs sannolikt på bötesbelopp för att ha förstört konserten.

Utom på fotbollens- och ishockeyns läktare.

Om inte ledande politiker i rätt ställning inser det så borde de pyssla med någonting annat.

***

Tydligen inser inte alla…och vad kan man begära…att det inte är jag som bestämmer eller förhandlar om rättigheter på TV4.

Och inte jag som tar beslut om huruvida Radiosporten får sända från handbolls-VM eller inte.

Bladet förmedlade och illustrerade såklart denna nyhet med en jättebild som jag var med på…föga förvånande, av flera skäl…men det var en bild, inget annat.

Jag är närmare en plats i Riksdagen än jag är den typen av affärer i och omkring TV4.

Däremot är det självklart TV4:s fel att Radiosporten inte vill pröjsa. Men det är alltså inte mitt.

***

Folk i och omkring arenaidrotten blir fortfarande förvånade över att det ständigt skriks “fitta och hora” på fotbolls- och hockeymatcher, när det känns som de vanligaste orden du får höra, sen flera år tillbaka.

Däremot gick väldigt många i första ledet när de ville förbjuda vuvuzelor på arenorna i Sverige efter VM (och då hade vi ännu inte sett en enda “vuvu” på en arena ännu) – men det var förstås ett enklare och mindre kontroversiellt beslut att ta.

***

Självklart noterar vi att Lukasjenko givetvis har – mustach.

***

Hur vi än vänder och vrider på det så har detg i mångt och mycket varit Zlatans År, från början till slut.

Det går aldrig att komma ifrån.

Han är svensk idrotts – och i många fall hela Sveriges, what-so-ever – klart mest lysande stjärna.

***

Wilma, 11 år, är inte Wilma, 6 år, längre och det märks ju bland annat när hon skriver “vene” istället för “jag vet inte”.

Joråsåatt.

***

Tomten på väg snart.

KAOS-TOMTEN.

Hur har han tagit sig hit? Kommer han i tid?

Det blir det stora samtalsämnet i jul.

Publicerad 2010-12-23 kl 16:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons