Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ljungberg på provspel: låt det inte vara sant

Artisteriet är över och det var en upplevelse i sig att vakna upp en Annandag utan sviter från bättre juldagssittning med Bombaren och Danny Wess.

Det tog ofast fram till Nyårsafton för att hämta sig från dom.

Men det kommer nya tider, det gör alltid det.

***

Tänk att det sägs att Fredrik Ljungberg ska “provträna” för Celtic.

Provträna!

Stämmer det så känns det ju för sorgligt.

Ska Fredrik Ljungberg behöva provträna för ett lag i skotska ligan?

Det är inte den ultimata förnedringen, alls icke, men det säger en del om vad man i Europa anser om några år i amerikanska proffsligan (som jag personligen tror är MINST lika bra som den skotska, om du nu tvunget ska mäta sådant).

Men jag har svårt att tro på det på riktigt…låt det vara en skröna, en tidningsanka, en felaktig uppgift, TV4:s fel, ett elakt rykte, eller en felsägning från Mjällby…jag vill att inte att en svensk fotbollshjälte ska behöva provträna till sig ett kontrakt i Skottland, mår inte bra av det.

***

Olssons söndagskrönika från chartersemestern på en Kanarieö…ingen slår Olsson när han han beskriva miljöer och förmedla betraktelser. Ingen.

***

Måtte Johan Elmander bibehålla sin form, gnista och glädje över hela 2011, då kan det här bli ett riktigt roligt landslagsår.

***

…Celtic känns annars som ganska lagom och bra för Ljungan, man han ska fan inte behöva “provträna”.

***

John Guidetti!

***

Det talas alltid om dialekter i radio/TV när det är skånska, småländska, norrländska, värmländska, götlaborgska…men sällan om bred stockholmska.

Främst för att den dialakten knappt existerar längre, eftersom det finns så få riktiga stockholmare kvar i – Estocolmo.

Närmast kommer väl Peppe och till viss liten del, Guds Son eller Granqvist, nu när Lasse Kinch varvat ned.

Men i Radiosporten under Annadagen, pratandes bandy: Claes G. Bengtsson – det var pilsnerfilmsdialektens return to media.

Tillochmed Thor Modéen låg i lä.

***

Åtminstone alla ni som jobbar med någon form av journalistik; seriematcher blir inte inställda, de blir uppskjutna.

***

Ekwall vs Lundh vara eller icke-vara under 2011 är det många som frågar om.

Läget just nu; jag har ingen aning.

Vi hoppas förstås på ett positivt svar snart.

Och har du inget att göra i julhelgerna…eller bara vill njuta lite extra, om du nu är skapad som en sådan…HÄR kan du välja och vraka av årtets alla program, från Henke Larsson till Johan Cruyff.

***

Jag håller med Alex Schulman när han skriver i Bladet om det trötta kvällstidningshatet, att det lätt blir slentrian (jag har också, sen barnsben, haft ett intressant förhållande till kvällisar).

Men vad sägs då om TV4-hatet? Eller TV-reklamhatet (tänk att det skulle dyka upp 25 år efter det att vi satt med två statskanaler och kanske Familjen Macahan en fredagkväll)? På tal om slentrianhat.

Eller SJ? SAS?

Det är inte så enkelt att allt bara är skit.

Men salig Birger Buhre…kvällstidningskrönikör, såklart och en av mina läromästare…sa alltid att “människan är ett flockdjur – äter, dricker, går och tycker helst i flock”.

Och så sant det är fortfarande.

***

Jag har under Annadagen annars brottats med en Thailandspackning; hur många svåra svider, hur många skjortor, hur många par skor?

Via twitter har jag fått veta att svid är ett vansinne, men jag hävdar att minst en svid krävs, i alla fall för Nyårsafton.

Och att jag ska skippa skor.

Men jag är väl för helvete ingen grottmänniska…det är minst fem par olika typer av skor för alla resor, oavsett resans mål eller längd.

Flyget lyfter förhoppningsvis under måndagskvällen för två veckor på thailändsk ö med Wilma, 11 år, och Frisör som heter Hannah.

Och det slog mig idag att det är första gången sen jag fyllt 20 år som jag åker iväg på utlandssemester som sträcker sig längre än en vecka. (14 dagar).

En jordenruntare på sex veckor när jag var 19 år, som dock inkluderade någon veckas jobb med en Davis Cup-final i Melbourne.

Sen dess har det aldrig hänt.

Det är minst en anledning till att jag kan tycka att jag behöver det.

(Även om bloggen aldrig riktigt vilar, någon form av terapi måste jag få ha)

Publicerad 2010-12-27 kl 00:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons