POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Här har ni det redan: Årets Mejl 2011

Har “Årets Mejl” till TV4:s sportredaktion redan kommit?

Ja, jag vet inte vad som ska slå det som damp ned häromdagen och som jag nu fått förmedlat via mejl till ett hotellrum här i Bangkok.

Oslagbart, är ordet.

Läs själv:

Skickat: den 10 januari 2011 14:36
Till: Fotbollskanalen.se
Ämne: Tänker inte bekosta er resa till Sydafrika!

“Igår kväll häpnade jag när jag hörde att ni skulle sända nästa Fotbollskanalen Europa direkt från Sydafrika. Jag förmodar att hela ekipaget följer med + kameraman, ljudtekniker, familjemedlemmar.osv. Enligt mina beräkningar åker cirka 20-30 pers dit ner för att följa TRÄNINGSlandskamp med B-landslagsspelare(som förmodligen kommer sluta 0-0) mot nån bananstat. Det är helt klart en ursäkt för att åka på gratissemester. Det sticker helt klart i ögonen på oss här hemma. Kommer dem själva att bekosta sin resa? Nej, men dem kommer få extra lön? Att ni inte skäms, ni var ju nyligen där under VM. Är det någon ärlig person där som tackat nej till resan?   Först och främst följer inget land sin träningsturné, för det ÄR just en TRÄNINGSTURNE. För det andra är fotboll dem presterar experimentell och inte värd sändningstid.
Men om ni nu (mot all logik) vill följa B-landslaget på andra sidan jordklotet, så varför inte skicka en person (nån som inte var där tidigare) och en kameraman. Det är allt. 2 pers – inte 30 som kostar ca. 1,5-2 miljoner kr. Behövs verkligen 5-6 kommentatorer, ni skapar ju bara onödiga kostnader, sänd istället spanska ligan för dem pengar. Ni frossar i tv-avgiftspengar.
Det är helt klart att ni saknar etisk kompass, förvisso är ni ju journalister (d.v.s. karaktärslösa janusansikten) men ni borde åtminstone visa respekt, både för Sydafrika(misär och svältande barn) och oss tittare här hemma, men jag antar att det är för mycket begärt. Ni behöver inte bete er som feta semesterhungriga svin!     Därför sade jag upp Tv-avgiften immorse, för jag tänker inte bidra ens med 1 kr. till er redan alltför feta budget. Jag ska sprida ordet vidare, så räkna med sänkta löner framöver! Tack och hej!”

ANALYS: Måste säga att jag älskar mejlet; engagemanget, tänket, domen och – den totala bristen på hur TV fungerar (och här är den här liraren inte ensam, väldigt få TV-krönikörer på stora blaskor har en aning om hur TV och tablåläggning etc överhuvudtaget fungerar).

Ingen kan väl begära att folk vet hur det fungerar med ett företag som äger rättigheter (i det här fallet Kentaro) och att TV-produktioner av fotbollsmatcher utomlands produceras av produktionspersonal på plats…det har ni säkert sett genom åren, minns produktionen från Oman och Damaskus förra året…

SvT skickar ju inte direkt 40 egna fotografer för att täcka en skidtävling i Alperna.

Och ingen kan heller begära att någon vet att Fotbollskanalen Europa On Tour görs med väldigt knapphändiga resurser (Foto-Soffan själv!).

Däremot borde man kanske ha koll på att det bara är till Sveriges Television…den statliga institutionen…som dina beskattade licenspengar betalas till.

Det är ju trist som fan att SvT ska gå miste om den här killens pengar för att han är förbannad på att TV4 SOM VANLIGT bevakar landslagets vinterturné…att det också ska vara TV4:s fel.

Och vem får lägre lön nu?

Börjar de högst uppe med Pops eller får någon stackars inslagsreporter ta smällen?

Publicerad 2011-01-10 kl 15:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå