Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Missade skidrottsgalan, men gillar att Alshammar fick ett erkännande

Ekwalls blogg

Låååånga dagar och kvällar i Scandinavium, där vi förses med skön stämning, go’ handboll och cateringmat som Gud glömde i folielådor.

“Slottsstek”, potatis med svagt gummivibrerande yta och brunsås. Sköljes helst ned med ett hav rönnbärsgele.

***

Det har varit skIdrottsgala.

***

Jag vet inte vad som hände med “svenska folket” när det röstades om Jerringpriset, men normalt så brukar man ju vinna det om man är god å glad och har ett smittande leende.

Lex Magdalena Forsberg, Lex Sanna Kallur eller Lex Kalla…lite oavsett vad de vunnit.

Eller lite som att Ingemar Stenmark alltid rankades högre än Björn Borg av “svenska folket” för att Stenmark var “folklig” och Borg var envis, tyst och lite butter ibland.

Annons

När Borgs osannolika framgångar känns som bra mycket större.

Därför måste det kännas som ett erkännande…mer än någonting annat…för Tessan Alshammar när hon nu får priset.

Hon har länge varit värd större uppmärksamhet än vad hon har fått.

Jag trodde inte Alshammar gick hem för att hon inte är så som man helst ska vara för att bli “folklig”; brukar nuförtiden räcka med att du åker skidor, förutom sprallighet och blick som går genom en kamera eller tre.

Grattis, Tessan, du är mer än värd det…men jag tror fortfarande att det är något mysko med omröstningen…eller satt alla Vinterstudiotittare ute i skogarna och tryckte in fel nummer ?

***

Kultnamnet Jan Banan provtränar med Hammarby.

Såklart.

Vilket kultkille han kan bli.

***

Handbollsdraget är här och det kan bli ett häftigt VM.

Annons

***

Jag går inte riktigt igång på snacket om att Zlatan Ibrahimovic skulle vara en självskriven pjäs i årets skIdrottsgala.

Han är…med bred marginal…det största vi har, det råder liksom inget tvivel om det.

Men någonstans krävs det väl ändå en bedrift utöver det vanliga för att bli nominerad, annars blir det ju som det kan bli med Fotbollsgalans nomineringar; de som nomineras är de som NORMALT är bäst och inte de som haft den bästa säsongen.

2010 var ett landslagsår som inte var särskilt anmärkningsvärt eftersom vi missat ett mästerskap och den enda riktigt viktiga matchen slutade med 1-4 i arslet.

Klubblagsmässigt vann Zlatans Barcelona förvisso spanska ligan (no shit!) men inte Champions League och på slutet hade Ibra ingen ordinarie plats. Och visst har han varit fantastisk i Milan under hösten, men ännu inte vunnit något där.

Annons

Så…ska han nomineras för att han normalt är det bästa vi har alla kategorier, oavsett hur det gått eller ska vi bara välja sådana som har vunnit något – helst på skidor, då?

***

Varför skulle Real Madrid satsa på Ruud van Niestelrooy igen?

***

Väldigt roliga citat från Kentaros Huber i samband med det årliga kaoset kring landslagets januariturné, till Långe Lühr:

“Vi flyger nu ner 40 man till Sydafrika i business class, för de säger att de inte kan resa på annat sätt. Det här är alltså spelare från bergen i Sverige som spelar i den inhemska ligan, och flygbiljetterna kostar 5 000-6 000 dollar styck. Och de måste bo på de bästa hotellen, åka VIP-buss till träningarna – och så klagar de? Jag blir verkligen upprörd”

Stor humor…”spelare från bergen”…vilka berg menar Huber, dom i Skåne brukar inte vara högre än trottoarkanter.

Annons

Men också intressant; undrar ni varför unga fotbollsspelare snabbt blir bortskämda när det krävs businessresor och lyxhotell för att åka på läger till värmen i Sydafrika för att möt Botswana och ett U23-landslag?

***

Lundhs rapporter från Kapstaden via twitter, blogg och fotbollskanalen.se säger annars att våra utsända har det lite bättre än under dunjackornas VM-tid i somras.

Men det är de ju värda.

***

Tisdag blir det handboll igen.

Sverige möter Argentina och stjärnan där heter förstås Diego.

***

Jag läser förresten att Sydkorea rasade mot att deras mat inte stod på bordet så att de fick gå ut och köpa hamburgare istället.

Vill de så kan vi byta; slottstek och annat godis i folielåda från cateringfirmans värmelåda mot varenda burgare i världen.

Publicerad 2011-01-18 01:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto