Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Drog ett skämt med handbollsjätte - och levde farligt

På vårt Elite-hotell kan du via fjärrkontrollen ratta in alla tänkbara TV-kanaler från hela världen, tillochmed dyr-TV som Canal+ och Viasatsa samt ett gäng tyska kulturfilmer under rubriken ADULT, men när jag undrade om det gick att få in “TV11” (som den nu heter istället för det ofattbara namnet “TV400”) så var det inte möjligt.

Så jag och Huligan-Mange fick gå Avenyn ned; stegade in på ett ganska folktomt Hard Rock för att se Botswana-Sverige.

Där erbjöds nämligen både TV11, ett hav med ribs och (faktiskt) Ramlösa på flaska…förvisso fick vi se matchen med nån sorts raggarmusik i högtalarna och gick miste om både Hussfelt, Kåmark och Långe Lundh, även om jag i alla fall fick SE Lundhs nygamla “Lars T-backslick” – en klassiker.

Jag gillade även Botswanas svåra dräkter och har bett Lundh ordna en sådan matchtröja.

***

Eftersom alla TV4:s anställda här i Göteborg tvingades ta ledigt idag eftersom de lyder under fackliga regler…hur i hela fridens namn man kan leva under fackförbundsnoja under ett mästerskap där det är 24/7 som gäller och där det inte direkt går att flytta en match eller en träning för att någon inte får jobba ett par timmar extra (vila får folk göra någon annan gång)…så fick jag som frilansare hela arslet fullt med Nyhetsmorgon och Sporten-reportage.

Det innebar bland annat Göteborg-Stenungsund tur och retur – två gånger.

Dagen efter den största landslagssmällen i modern tid så traskade jag in på Stenungsund Yacht Club både för direktsänd TV i morse och för presskonferens på sen eftermiddag och mottogs med både värme, vänlighet och med en och annan gliring om lite för tunn vinterrock.

Minns när fotbollens landslag låg här på läger inför EM 2008, då hade jag fått en skur av gummikulor i nacken om jag ens varit i närheten av parkeringsplatsen.

Jag och Foto-Soffan stå med en kamera på en brygga på ANDRA sidan sundet när vi skulle ta bilder på landslaget som åkte ribb-båt…och då var det alltså ÖPPET för media för just den aktiviteten.

Det är två helt olika världar, jag är mycket medveten om det, men ändå; hur svårt ska det behöva vara?

***

Alexander Gerndt stormar fram i någons sorts genombrott som inte bara ser tryggt ut för killen själv, utan även för svensk landslagsfotbolls framtid.

Vi har något spännande på gång här.

Det defensivspelande Botswana-gänget var väl vad det var, men det brukar inte betyda att någon ny svensk landslagsman blommar ut för det.

Må så vara Jordanien, Oman, Syrien, Bolivia eller vad du vill…det har alldeles för ofta slutat med att vi stått där med Anders Svensson bäst på plan, hur många lovande spelare vi än har kommit med.

Men Gerndt sprang inte och gömde sig, han visade vad vi ville se…iskall i läget efter Seb Erikssons strålande djupledsboll, bra riv, ständiga initiativ, skönt flyt i kropp och steg.

Å andra sidan gjorde såklart Svensson det avgörande (snygga) målet, han levererar nästan ständigt. Hur mycket folk än tycker att det finns tre tusen som är bättre på positionen; jag har inte sett en enda på flera år, framförallt ingen på januariturnéerna.

***

Gick förbi Robert Arrhenius, som satt på en stol i hotellets bar (drack kaffe!), han hälsade vänligt som alltid och jag sa då…“hej, själv, jag ser att du sitter som vanligt”.

Nu vet jag att det går att skämta med “Rex” (han har humor), men jag stelnade till iskyla för en sekund för tänk OM han hade blivit förbannad (han har suttit fast på bänken i två matcher).

Han garvade bara och lugnade mig när jag kände lite dåligt samvete.

Tur det. För mig.

“Det händer inte ofta, men NÄR “Rex” blir arg så rekommenderar jag att man ska springa“, sa Staffan Olsson, när jag dryftade det med honom.

***

Jag tyckte att Seb Eriksson/Svensson fungerade bra som sittande mittfältare och att Rasmus Jönsson och Tobbe Hysén glimtade till ibland.

Gillade Almebäcks stabilitet och kantoffensiv från Pierre Bengtsson och Adam Johansson.

Men motståndet var, som sagt, inte tillräckligt starkt.

Därför såg Guillermo Molins väldigt blek ut, ingen match som ger något fett proffskontrakt bland de stora klubbarna ute i Europa. Men en match gör ingen karriär, även om Molins haft lite trögt just under sina januarimatcher med landslaget.

***

Diego Simonet, min nya Diego-favorit.

Argentinsk handbollsspelare, skönt spelgeni.

***

Det händer inte särskilt mycket på den allsvenska marknaden och det som händer händer om och kring Elfsborg.

Andreas Augustsson är ännu en av flera återvändare till boråsarna.

Försöker de plocka hem Peter Larsson också, eller blir det för dyrt?

Det som är uppenbart är att Elfsborg måste hitta ett nytt och stabilt försvar igen och att de försöker göra det.

***

Vad Nordin Gerzic gjort under vinteruppehållet ska vi kanske inte spekulera i men det såg inte direkt ut som han stått på löpbandet sen november.

***

“Hade du inte nämnt det, så hade jag gjort det själv”, menade Arrhenius, som gärna vill lämna sittandet på bänken.

***

Under VM så dricker jag gärna Evian by Issey Miyake.

Teknikpersonalen har Vitamin Well (som jag också dricker, helst den vita) och Evian på vanlig plastflaska.

Du måste markera på något sätt, det är sen gammalt.

***

När Sebastian Larsson ser ut att välja Blackburn så känns det på något vis som det tråkigaste alternativet av de som det som det spekulerades i.

***

Hur surt det än var för handbollslandslaget, för VM och…ja, självklart…för TV4: det går inte att låta bli att känna lite för glädje hos argentinarna som lyckats fälla jätten Sverige inför svenskarnas egen publik.

***

Afrikanska målvakter har alltid långa byxor, vilket ju kan tyckas konstigt eftersom det oftast är varmt på den kontinenten.

Vad jag har förstått så handlar det om en “vana”, när afrikanska målvakter är i början av sin karriär så får de stå på fotbollsplaner som är så hårda att de måste ha långbyxor för att inte skrapa upp benen.

***

På Stenungsund Yacht Club briljerade även Pelle Nyström med klocka av väldigt okänt märke.

Bara Pelle Nyström, bara Pelle Nyström.

TV-personlighetsmagi när den är som bäst, säger jag som har visst sinne för detaljer.

***

Det är inte ofta du åker Göteborg-Stenungsund tur och retur två gånger på en dag.

Det är heller inte så ofta man går till Hard Rock Café  i Göteborg för att se Botswana.

Alla januaridagar inte varandra lika.

Publicerad 2011-01-19 kl 21:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons