Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det kan knappast ha varit cashen för Lantz, till slut

När du får halsont och du vet att det ligger en svår förkylning och lurar, som du vill ska bryta ut för att till slut bli av med den och slippa risken att tappa rösten…det är inte direkt som “den som väntar på något gott…”

För oss helt vanliga män; tortyr i väntan på ett rent helvete.

***

Tänk att Marcus Lantz till slut valde Henkes Landskrona Bois.

Mest för att familjen inte skulle tvingas flytta från Helsingborg, sägs det.

För det kan inte direkt ha varit av ekonomiska skäl. Anledningen till att HIF och Lantz inte kunde komma överens handlade väl mest om Lantz lönekrav och inte fan kan han få de cashen i Landskrona?

En flytt till Landskrona BoIS, som vill upp i allsvenskan, kan heller inte ses som att varva ned…det är inte direkt ett division 4-lag med två träningar i veckan och bara matcher i Skåne.

Nu återstår det att se om Henrik Larsson blir spelande tränare också…sådana rykten har ju funnits…då känns ju Bois helt plötsligt som ett av landets mest intressanta lag att följa under 2011.

***

Den klassiska fuktiga Malmövintern som svepte in över stan igår med regn och kyla som tar sig genom allt du bär, den skojar du inte bort.

Men hellre det än svinkyla som tvingar dig att leva som en eskimå under en enorm dunjacka…för att överhuvudtaget kunna överleva ett besök utomhus.

***

Mark van Bommel till Milan är ju på alla sätt ett glödande vedträ rakt in i brasan.

***

Den danska handbollspubliken förnedrade den svenska när Sverige spelade VM på hemmaplan mot Danmark…där fick svenskarna en rejäl lektion i handbollspublik-kultur, entusiasm och sångstyrka.

På ett sätt lite underhållande och fascinerande, på ett annat: för jävligt.

I vilket annat land, i vilken annan sport springer ett lag in till match i ett VM på hemmaplan och blir utvisslade?

***

Guillermo Molins ser ut att stanna kvar i Malmö FF, vilket ju bara är ett tecken på att spelare strax bakom de landslagsetablerade får allt svårare att hitta tillräckligt bra bud utomlands…om du inte är beredd att hoppa på vad som helst.

Hade Molins varit tillräckligt het så hade det kommit ett tillräckligt hett anbud, det är inte svårare än så.

Å andra sidan innebär den nya ekonomiska verkligheten att svenska klubbar inte blir sönderköpta i samma utsträckning som tidigare, vilket måste vara positivt.

Hade det varit för tre-fyra år sen så hade en spelare som Guillermo Molins varit såld för längesen.

***

Väldigt mycket snack om huruvida Sverige skulle spela ut sina bästa kort eller inte mot Danmark för att ha en chans att vinna och på så vis undvika Frankrike i en semifinal.

Men det där blir ju alltid bara spekulationer.

Det går aldrig att veta om Sverige skulle ha besegrat Danmark (som också vilade sina bästa på slutet, glöm inte det) även om Doder, Källman, Sjöstrand och Ekberg hade spelat fullt ut.

Och det går nog inte att påstå att Spanien är väldigt mycket sämre än Frankrike (28-28 när de bägge möttes).

Vad som var rätt och vad som var fel kommer vi aldrig att få veta, för det finns inga svar.

***

…vad händer på Milanträningarna om van Bommel springer omkring och grisar runt Ibrahimovic, Gattuso och Cassano?

Det är inget annat än en tickande bomb som Milan-ledningen har hämtat in till Milanello.

***

Gillar du lösgodis och är i Malmö så hittade jag häromdagen den bästa och snyggaste lösgodisbutiken: Gottelisa på Engelbrektsgatan, precis på hörnet till Gustav Adolfs Torg.

***

Min gamle vapendragare Stefan Kretschmar har gjort Jönköping i några dagar och ser fram emot Malmö.

(Han kom förresten till sin sändning i tysk TV med brunrandig piké, en kopp kaffe och ett paket cigaretter)

Jag försökte påpeka att Malmö inte direkt är Stureplan så att han inte blir chockad när han tvingas stå i kö för att till slut komma in på sunkiga Slitage och inse att detta är vad Sveriges tredje största stad har att erbjuda i form av nattliv.

***

Det är när fotbollen ägnar tid åt att bötfälla spelare för att de hälsar till sin mamma som du inser att fotbollen har för mycket tid över och kanske inte lägger den på sådant som känns mera angeläget.

So what om Leo Messi gratulerar sin mamma via en handskriven text på en t-shirt? På vilket sätt är det ett problem för världsfotbollen?

Eller som det här med varningar för avtagna tröjor i samband med mål (jag avskyr den regeln), var och hur är det ett problem som genererar samma straff som när du sparkar någon över benen?

När Iniesta hyllade sin avlidne vän, Dani Jarque, med texten “Du är alltid med oss” i samband med sitt VM-mål så var det ju en underbar gest som bara spred värme över hela fotbollsvärlden.

Egentligen var den hälsningen också “förbjuden”, men inte ens FIFA (i det fallet) hade mage att bötfälla Iniesta i efterhand.

Och varför budskapet “grattis, mamma” skulle vara “farligt” vet jag inte, däremot är det helt OK att kalla allt och alla för “puta” på spanska fotbollsplaner. Eller ständigt simulera skador och filma till sig fördelar.

Men det är ett problem som tycka vara lite jobbigare att ta tag i.

***

Jag får veta att den diviga padelbana som fanns i Båstad i somras nu finns i Malmö, vid mina gamla tidningskvarter på Krusegatan.

Vi räknar med att spela där imorgon…jag, Hellgren, Axnér och Lövet… om bara den här förkylningen/holsont har dämpat sig något.

Det ska bli ett kärt återseende.

Både av padel och Krusegatan.

Publicerad 2011-01-26 kl 12:09
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons