POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Något stämmer inte med vänsterhänta

Vi styrde med Lövets svårt tyskregistrerade kärra mot kvarter där journalistkarriär en gång tog sin början, ett stenkast  bortom gamla klassiska SDS-huset låg ett industriområde där man i tom iskall lokal…sådana som folk brukar mördas i, inte bara i filmer är jag rädd..monterat upp samma padelbana som stod i Båstad i somras.

Jag och Axnér vs Hellgren och Lövet.

Teknik och speed (Axnér då) vs kraft, smidighet och uthållighet.

Det blev en gastkramande tillställning där vi manövrerade ut motståndet i första…bland annat med svårt skurna Raul Ramirez-backhands ned i ena hörnet och Axnérska superreflexer framför nät…och vi hade slagläge i även i andra.

Men Lövet fick styr på kropp och Hellgren, till slut orkade vi inte.

Dock: alla tre blev frälsta i spelet på en knapp halvtimme och bara VILL spela igen.

Därför påpekar jag gärna återigen att padel är en helt fantastisk racketsport som ALLA med lite bollkänsla kan ha glädje av, efter en kvart är du med och lirar på allvar, efter trekvart tror du på riktigt att du är bra.

Inte som i tennis, squash eller badminton där det nästan krävs att du har det i blodet (läs; täta föräldrar) och du behöver rätt mycket träning för att inte bara ägna tid åt att hämta bollar.

(Vill du lira padel i Malmö så, klickar du in på den här sidan.)

***

Det blir lätt parodi när Syrianska värvar en “ny tränare” från Estland och sen ändå erkänner att det är olicensierade Özcan Melkemichel som är huvudränare.

Vi kan ju tycka vad vi vill om de där  licenserna…det kan inte vara fel med en grundlig utbildning…men det är inte direkt hjärnkirurgi vi talar om och om Özcan nu lyckades föra upp lilla Syrianska till allsvenskan på egen hand, så känns som att han inte är helt ute och cyklar som tränare för ett forbollslag.

Alldeles oavsett om man har ett diplom på väggen eller inte.

Jag menar: om det kommer en kille som bott i skogen i hela sitt liv, går rakt in i Malmö FF:s lag och gör tre mål i första matchen – ska den spelaren då inte få vara med för att “han är inte utbildad”.

Ibland kan jag tycka att det handlar om vad man gör. Inte vad man kan.

***

Det vore ett präktigt fiasko om inte Malmö Arena är proppfull till bristningsgränsen när det bjuds på VM-semifinal med Sverige imorgon.

Om så inte är fallet så är ju inte den här staden redo för några stora internationella arrangemang…då får den nöja sig med ett division2-lag i hockey, konserter och möjligtvis danska landskamper i handboll.

Och kom inte dragandes med att det kostar en femhundring eller två eller att någon inte hunnit hem från jobbet. När Sverige spelar en VM-semifinal på hemmaplan – då fyller man hallen, oavsett vilket…då ser man till att man är där.

Så hade det varit i Globen, så hade det varit i Scandinavium.

Men jag vet inte, Malmö bjuds kanske VM-semifinaler  (med Sverige) eller större internationella mästerskap väldigt ofta?

Eller inte.

Hallen ska tamigfan fyllas och Sverige ska lyftas fram, för det lär dom behöva.

***

…jag kräver inte att någon som gör fantastiska TV-reportage eller skriver grymma texter MÅSTE ha gått på en anstalt som journalisthögskolan.

Eller tänk om det funnits en “författarlicens”…ledsen, du skriver otroligt bra och lättsålda böcker, men du får inte ge ut dom längre – du måste utbilda dig först.

***

Starkt av Pierre Bengtsson att knappt platsa i AIK och sen gå hela vägen till FCK via Nordsjälland.

Alla danska fotbollsjournalister som jag talat med säger att Bengtsson varit strålande.

Bara det att AIK inte såg det/Bengtsson inte riktigt visade det i allsvenskan.

***

Axnérs handbollsblogg, bästa handbollsläsningen.

***

Det känns väl ändå som jag vill ha ett slut på spekulationerna kring var Sebastian Larsson ska ta vägen.

Eller, för den delen, om allt väsen kring Marcus Birros person.

Och om allt som rör familjefejden kring salig Stieg Larsson.

***

När IFK Norrköping nu talar om Janne-effekten, så hoppas jag att de inte menar den som fanns i slutet på HBK-rean eller den i Öis.

***

“Näthatet” diskuterades i Kvällsöppet och både Malin Wollin och en bloggtant hävdade att “allt hat är inte hat” eller att man får svälja när någon anonymt vräker ur sig att man är tjock och fet eller vad det nu må vara.

Bloggtanten tyckte på allvar att “kända personer får stå sitt kast”.

Lite som att man går till den mobbade i skolan och säger att “det finns ju någon som är snäll, så du behöver inte bry dig om alla som kränker dig” eller “jo , men alla vet vem du är, så då får du skylla dig själv”.

Kränkning är väl kränkning och lika illa, alldeles oavsett vem fan som drabbas?

Och jag tål nog rätt mycket anonymt hat, annars hade jag lätt dukat under…men det betyder inte att jag tycker att det är OK för det.

Däremot så väcktes inte min käpphäst och det kommer alltid i skymundan i dessa debatter, tyvärr: varför väljer ansvariga utgivare att publicera skiten?

Det är ju under deras vingar som näthatet får kraft och når väldigt många.

Det är när Bladet skriver en artikel om min person och lämnar kommentatorsfältet vidöppet, det är då hatarna får sina läsare, det är då det kittlar till i brallorna på dom och det är då du står rätt maktlös; då handlar det inte om någon simpel blogg någonstans.

Men varenda chefredaktör i hela landet sitter som i Lotto-reklamen, slår händerna mot öronen och skriker högt för sig själv – så att de slipper höra, slipper svara.

***

Linus Hallenius måste hoppas att Genoa har massor av tålamod.

Det är inte helt optimalt att komma skadad till en ny klubb och redan höra snack om utlåning.

***

Bonusinfo: Magnus Jernemyr är ihop med Eje Elghs dotter.

***

Roland Nilsson till FC Köpenhamn är inte alls så omöjligt som många tycks tro.

Och det mycket tidigare än MFF-fansen anar.

***

Väldigt intressant Janne Jönsson-artukel i Sydis idag om sällsynta och eftertraktade vänsterhänta handbollsspelare, denna bristvara.

Tänk att Oscar Carlén gör allt (som vi vill veta) med högerhanden, utom just att kasta en handboll…det gör han med vänstran.

Som Nadal va?

Högerhänt, men spelar tennis med vänstern.

Själv har jag alltid tyckt att vänsterhänta är lite underliga (om de har mustasch och/eller är rödhåriga så ska du passa dig jävligt noga) och Axnér (som är vänsterhänt) vill mena att det är ett medfött handikapp.

***

Humor när Newcastle menar att lårskadade Andy Carroll skickats för specialistbehandling till “den arktiska delen av Sverige”.

Har de sådan mottagning i Apple Bay?

***

Handbollskostymerna ger “eko” i media-Sverige nu.

Genom Resumé som svänger ihop det med Aktuellt-Lennarts klädproblem.

I Café via Duvans blogg.

Eller givetvis en KLÄDKUPP i Bladet.

***

Vi laddar nu.

VM-semi och David ska försöka välta Goliat på egen mark.

Jag har en känsla av att något stort kan vara på gång

Publicerad 2011-01-27 kl 18:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå