POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Som att vara mitt i Saxofonhallicken, modern tappning

Glasklart hade jag hört talas om; beryktat plejs i det nya Malmö…där jag som gammal malmöit är helt lost in space… som har öppet varje fredag vid löning.

Och: mycket ska man få uppleva.

Lite som Lars Molins “Saxofonhallicken” i modernare tappning, ett himmelrike för Lasse Åberg om han ville göra en ny film där han speglar en del av Sverige och svensken.

Det låg en dimbank av Chanel No 5 över en lokal som kändes lite skoldans och det var knökfullt av +30…i olika skick, om vi säger så…och jag har inte sett så mycket leopardmönstrat i alla dess former sen jag såg film om afrikanskt djurliv.

En upplevelse, på alla sätt.

***

Malmö verkar annars förlamat av de ekonomiska chockrapporterna från Malmö FF.

De inbitna MFF-fans jag har varit i kontakt med sen nyheten sprack förstår absolut ingenting; hur kunde det galoppera iväg som det gjort, utan att NÅGON upptäckte någonting.

Sen är det uppenbart att de flesta inte insett  att Swedbank Stadion är en eventanläggning som ska snurra – mer eller mindre – året runt och generera pengar; det är inte bara byggd för ett allsvenskt fotbollslag och matcher som snittar runt 10.000-15.000 pers.

Jag känner att de flesta i Malmö inte riktigt insett det.

Och jag vet inte; bortsett från Sverige-San Marino så har jag åtminstone inte hört talas om något annat event på Swedbank, det känns lite som att Percys Malmö Arena jobbar bättre och enklare i den genren och konkurrerar om utrymmet.

Sen är det humor att arenan stolt heter “Swedbank” och det visar sig att en av de största och jobbigaste utgiftsposterna är – bankräntor.

***

Japan blev asiatiaska mästare efter finalvinst mot Australien (som ju tillhör en annan kontinent men som får vara med här).

En stor fotbollsturnering, lite i skymundan.

Undrar om Asien ställer sig lika kallt till europamästarskapet i fotboll som Europa ser på asiatiska mästerskapet?

***

Sett till hur Al Jazira jobbar här under handbolls-VM så tror jag att Andy Gray passar in perfekt där.

***

…och oavsett vad tränare och spelare säger i Malmö FF…att de bara fokuserar på fotbollen och bla bla bla…så sätter sig förstås arbetsgivarens ekonomiska chocksmäll sina spår, sen får de säga vad de förväntas säga.

Kommer det ett bud från FCK till Roland Nilsson så tror jag inte att det blir svårare att lämna Malmö FF efter den ekonomiska rapporten.

***

Det var chanslöst mot Frankrike och jag kände att vi aldrig var riktigt nära.

Fransoserna gjorde vad de behövde, inte mer.

Däremot var det pinsamt att Sverige spelar en VM-semifinal på hemmaplan och hallen är inte proppfull eller ÄNNU VÄRRE: större delen av den svenska publiken satt som om de var på kafferep, den värsta formen av NHL-publikens sömngångare.

Handboll kräver TRYCK och det hjälper på riktigt hemmalaget, vilket ju flera spelare intygar idag.

Scandinavium kunde…där var det heller inte utsålt och vi mötte Chile och sånt…skapa fantastisk atmosfär.

Då spelar det ingen roll hur fin arenan är, hur många snygga VIP-loger som inretts eller att restaurangen har öppet.

Malmö Arena är fantastisk på alla sätt, men när det gäller stora internationella mästerskap så svek publiken…där har både Globen och Scandinavium (när det gäller handboll, åtminstone)  varit klasser bättre.

***

Många…inte alla, men en hel del snack är det ändå… i Malmö talar nu vitt och brett om Champions League-kvalet och det är aldrig fel på en stark optimism.

Men utan att vara pessimist så vet vi alla att det där med Champions-kvalet ibland kräver så mycket mer än ett väldigt starkt svenskt lag.

Som exempelvis rätt mycket flyt i lottningen.

Ställs du mot spanskt, italienskt, engelskt, tyskt eller bra östeuropeiskt i någon av de första omgångarna så spelar det oftast ingen roll.

Även om vi alla måste hoppas på ett svenskt lag i CL.

***

Läget lite som VM 1994.

Lite jobbigt med semiförlust, men ingen hade räknat med vinst mot Frankrike/Brasilien.

Ett brons är gott nog.

Därför blir det en häftig kamp för detta unga coola svenska landslag mot Spanien.

Det ser jag som glasklart.

Publicerad 2011-01-29 kl 20:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå