Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lundh vs Lagerbäck i ringen…vad vill du se?

10å

Jag har lite lätt gett mig ut på husmarknaden i Apple Bay.

ANNONS

Föreställ dig; kasta dig utför ett brant stup, blunda och hoppas att du flyger.

Jag tittar på och drömmer om hus som kostar så mycket att det tillochmed överstiger (vissa) Premier League-spelares veckolöner.

Lyckas jag lura någon bank att investera i fallfärdigt ruckel för sju, åtta, tio, tolv miljoner så kan det bli affär i år.

Sen blir det till att flaxa med armarna och hoppas på det bästa, möjligen minska på klädinköpskontot…men då får det tamejfan vara kris.

***

Jimmy Touma (jag vet, Durmaz, men Touma lät fan fräckare) var sannerligen en jätteskräll, även om Erik Hamréns nya trupp innehöll hela 34 spelare.

Det kändes som en uttagning som sköts iväg från höften; Jimmy var inte med på januariturnén bara ickeproffs, har haft problem att ta ordinarie plats i MFF och kom nu med efter “bra träningar med klubblaget”.

ANNONS

Jag vet inte när “bra träningar med klubblaget var tillräckligt” för en landslagsplats, men jag tycker uttagningen är lite häftig…det ska inte behöva vara så högtidligt alltid att komma med i en landslagstrupp.

Dessutom behöver vi hitta flärdfulla vänsteryttermittfältare för framtiden och Jimmy “Touma” är i sina bästa stunder en sådan.

***

Lite typiskt att Manchester United ligger lågt i värsta värvningstider och sen får igång Wayne Rooney som om han vore en  “ny spelare”.

Fergusons/klubbens lugn, klokhet och långsiktighet håller på något vis alltid i längden.

***

Lasse Nilsson näste man in i Elfsborg och nu finns ingen som på allvar tror att Borås-laget var “nöjda med en fjärdeplats” förra säsongen.

I stort sett hela försvaret rensas ut och in med två tunga (med allsvenska mått mätt) anfallare.

ANNONS

För mig känns det som om Elfsborg börjar tänka 4-4-2 dessutom; Nilsson eller Jawo längst fram tillsammans med en Kåmarksk centerforward i David Elm.

***

Oj, vad det blev tydligt i Milan-Lazio att Ibrahimovic ÄR Milan…resten fladdrar mest omkring som hans marionetter.

Och gör de inte som Ibra tycker att de ska göra, då får de veta det.

Den utmärkte och välklädde Martin Åslund menade, när han expertkommenterade tillsammans med Ceulemans, att man som spelare inte riktigt tog samma notis om kroppsspråket som vi TV-tittare gör.

Men jag vet inte; de ser nog, men har ju inte så mycket att säga oavsett vad de tycker, eftersom det som görs, det görs av Ibra.

Och oavsett vad du och jag anser om det där kroppsspråket…det ser inte alltid så vackert ut i TV-rutan…så kräver Zlatan rätt mycket av både sig själv och lagkamraterna OCH han har levererat.

ANNONS

***

Jag vet inte om Ivo Pekalski fortfarande har skadeproblem, men det känns inte som om allsvenskans kanske mest intressanta spelare ligger så otroligt bra till hos Hamrén efter den där omdiskuterade nobben av Sydafrika-resan.

Nu tog Sebastian Eriksson “Pekalskis plats” istället.

Lite i skymundan är Emir Bajrami (efter skada), Marcus Rosenberg (efter frysfack) och Martin Olsson (efter trogen U21-tjänstgöring) tillbaka i landslagstruppen.

Som sagt; det rör sig om ett A- och ett B-lag, inte bara det utan en A-trupp och en B-trupp.

***

Stort att Adam Alsing på MixMegapol nu drar ihop till svensk celebrity-boxning där mötet Gry Forssell vs Kristin Kaspersen sägs bli huvudmatch.

Själv hade jag gärna sett Långe Lundh vs Lasse Lagerbäck.

Andra matcher ni kan tänka er?

***

Jag gillar lite intressanta och överraskande namn i U21-truppen, även om Samuel Armenteros inte är en skräll i mina ögon; killen är ordinarie i ett ganska hyggligt holländskt lag, klart han ska testas i U21.

ANNONS

***

Heder åt Allbäck som fortfarande vägrar bära förbundets säckiga representationskostym med därtillhörande bred prickig slips.

Till presskonferensen igår kom Richt, Lagrell, Nystedt med flera i Säcken.

Hamrén körde sitt väststuk i egen svid.

Allbäck lite svårare örgrytsk loook, moderiktigt med smalaare byxor, slim passform samt sin sedvanliga skjorta-v-ringad tröja i cashmere.

***

Detta tjat om Fredrik Ljungberg.

Det finns ingen anledning att dryfta hans namn i landslagssammanhang förrän vi vet vad han går för PÅ PLANEN efter några år i USA.

Och nu sitter han rätt hårt på en bänk i en Celtic i väntan på “bättre form”.

***

Tiden går och bland många tecken på det, här ett av de säkrare:

När gamla kompisars barn blir landslagsmän, då vet du att du börjar bli gammal.

Anders Lewicki var en skön lirare och underbarn någon gång i början på 70-talet i både Di Gule och Malmö FF…vi brukade ta ett par rejäla sittningar på gamla hederliga Trocadero (typ måndagar, torsdagar, fredgar och lördagar) när det begav sig, jag vet inte om det var därför det aldrig blev mycket mer än underbarn.

ANNONS

Igår blev hans son Oscar Lewicki uttagen i U21.

***

Trisslotter?

Kan det vara en väg in i den Apple Bay-värld som bebos av Guds Son, Ekdal, Helena Bergström, Shyffert, E-Type, Alsing och andra hot shots?

Värt att testa.

Publicerad 2011-02-02 kl 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto