Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Undrar vad Zlatan tycker om Marc Jacobs (luktar illa?)

Ekwalls blogg

Måste in i matchen igen, fotbollsmatchen.

Sverige ska spela fotbollslandskamper på Cypern i nästa vecka och den strävsamma landslagstrion…Ekwall, foto-Soffan, Långe Lundh…drar förstås dit.

Cypern (och Aiya Napa) är vad det är, men inte riktigt i början på februari…då är det nämligen ingenting; svårt igenbommat.

Därför har vår jakt på hotell med uppkoppling (alltså inte med BRA uppkoppling, det har handlat om MED uppkoppling) varit något okonventionell.

Sverige och de andra tillresta lagen, Rumänien och Ukraina, bor på enda hyggliga hotellet i detta område som är öppet.

Och då bor vi i mediapacket inte där. Landslagsledningen “förbjuder” det…vilket mest är en låtsasregel eftersom ingen kan förbjuda oss att bo på vilket hotell vi vill…men framförallt handlar det om att VI inte vill bo på samma hotell, inte vill vara ivägen, inte vill ha Andreas Isaksson i kaffekön dagen efter man har kritiserat en utspark eller nåt.

Annons

Så det blev till att leta annat i området.

Hotell fanns det nog. En jävla massa. Men väldigt få öppnade.

Och de som var öppna befolkades av övervintrande pensionärer, men har framförallt ingen wifi som vi numera är helt beroende av…sommarturisthotell har inte wifi som standard, de går hellre på bra pool.

Ringer du till den här typen av hotell heter det alltid att de “have the best internet, its the super-duper-mega-internet” och du vet att det möjligen är en stationär gammal burkdator i lobbyn som behöver en kvart för att ladda upp bkolympic.se

Så vi har fått jaga via lokala bulvaner.

De rekommenderade Limanaki Beach Hotel som både var öppet, hade trådlöst internet (i receptionsområdet, men trots allt uppkoppling), låg på promenadavstånd till landslagshotellet och kunde rekommenderas av allsvenskt fotbollslag som bott där i många år efter varandra.

Annons

Det laget var – Mjällby AIF.

“Bra personal, bra mat och killarna satt receptionen med sina datorer och spelade poker och sånt.Men det är spartanskt”, sa Mjällbys sportchef Thomas Andersson när jag gjorde min research via telefon.

Spartanskt…när killarna från Strandvallen betraktar något som “spartanskt”, då vet man vad som väntar.

Men Fyran är nöjda, dygnspriset var detsamma som frukostbuffépriserna brukar vara på vanliga jobbhotell.

Ska bli intressant…utlovar redan nu BLOGGEN LIVE från äventyret.

***

 Du förstår lite hur tufft det har varit för Liverpoolfansen när jublet står högt efter 2-0 hemma – mot Stoke City.

***

Jag älskar att Peter Forsberg aldrig ger upp.

Och det går inte att låta bli att följa varenda liten episod i det senaste comeback-försöket i Colorado: oj, Foppa gör ett uppehåll i träningen, kollar till skridskon i båset, vad händer, spänningen är oslagbar.

Annons

***

Jag har svårt att se det som att Ivo Pekalski är PETAD ur landslagstruppen, han bör väl ändå få göra åtminstone en A-landskamp innan det ska utropas att han är PETAD?

Pekalski hävdar fortfarande att han inte är i “matchform” även om han spelade första Malmö FF-matchen i Copa del Sol (sjuk i andra matchen).

Är det därför som han inte ens fick plats i U21-truppen?

Eller ligger det hundar begravna här?

***

…på tal om hotell, media och landslaget är ju den med Rolf Porseryd, TV4:s utlandskorrespondent numero uno, från VM 2008 en klassiker.

Porseryd hade sen länge varit inbokad på ett hotell i Bochum dit landslaget kom inför en av sina VM-matcher.

Svensk landslagsledare upptäckte Porseryd och sa förmanande: “Vi gillar inte att det bor journalister på samma hotell som oss”.

Annons

Varpå Porseryd svarade oberörd: “Då får ni byta hotell”

***

Kan en cupfinal vara ett El Clasico eller gäller det bara ligamatcherna?

***

Jag har verkligen försökt, men klarar det inte längre: Marc Jacobs nya BANG doftar bara som smörknivarna vi gjorde i träslöjden.

Vet inte vad Zlatan tycker, men vem vill lukta smörkniv?

***

Lite coolt att Luis Suarez får sträcka näven i luften på Anfield utan att ha gjort en enda träning med laget.

Men hur man än vänder och vrider på det; det är väl ändå ett rätt klantigt självmål?

***

Det kan bli ett rätt jobbigt halvår för Sebastian Larsson i Birmingham.

***

Almerias Henok Goitom twittrar om att känna sig bakfull utan alkohol, han känner sig så efter att ha sprungit och sprungit och sprungit mot Barcelona i cupen.

Lite som man känner efter en månad i jobbgruvan under ett mästerskap.

Annons

***

Nu kan du rösta om bästa sportblogg, bästa sportprogramledare, bästa sportkommentator, bästa programledare och bästa sportmagasin (ny kategori, typ Ekwall vs Lundh eller Fotbollskanalen Europa).

Du röstar här.

***

…annat är det ju med handbollslandslaget.

När jag träffade två av det lagets större stjärnor under VM och berättade var vi bodde, så sa de förvånat “…men varför bor ni inte här?”

***

Annars är fotboll och Cypern ett kärt ämne för mig efter att under tidigt 80-tal umgåtts med Sveriges första Cypern-proffs, Caspar Pauckstadt, i Paralimni.

Han bodde i ett stort hus precis vid arenan, det var jävligt kallt på marmorgolvet vintertid och så uselt isolerat att vi hade kunnat skicka dit Ekdal/Timell med dold kamera.

Men jag brydde mig inte så mycket om sånt på den tiden.

Annons

Då var det viktigare med fungerande taxiresor till gamla Black&White inne i  Aiya Napa och internet var lite som i George Orwells “1984”.

Andra tider nu. På alla sätt.

Publicerad 2011-02-03 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto