Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Har du typ tolv miljoner som ligger och skräpar?

Ekwalls blogg

Husrace i Apple Bay och det är sannerligen som att stå på kanten av ett högt berg utan fallskärm, med svår svindelkänsla

Jag har gått på visningar efter visningar och sett folk banka på väggar, spola i duschar, peta på fasader och jag har stått där som ett jäkla frågetecken i blå plast-tossor när lite för uppklädda mäklare informerat om takförhållanden, bergvärmespillning och dränering…men jag hmmmat lite snyggt, som om jag ändå förstod.

Har inte vågat visa vilken visningsrookie jag är.

Men jag har tagit mig något, knackat lite i nån vägg och fått så pass mycket rutin att jag börjat känna igen de uppsättningar med levande ljus-behållare som de olika Bromma-mäklarna pimpat husen med.

Eller objekten, det heter objekt.

Annons

Eftersom ett av dessa objekt var av intresse så gav jag mig rätt in i en budgivning igår.

Och under ett par timmar idag var jag i ledning och fick – panik.

Det är så mycket galna miljoner inblandade…huspriserna i Apple Bay-area är bara sjuuuuuka, du får inte en skokartong under tio millar…att det kändes som om jag verkligen hade hoppat rakt ut för det där berget, flaxat lite med vingarna och hoppades att jag skulle flyga.

Jag sa till Alsing över en kaffe på Konditori Park att “nu måste någon bjuda över, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till”.

Inte mer än att jag i sådana fall köper ett hus och får leva på vatten och bröd.

Det kom sen…efter några gastkramande timmar…både ett och två bud som var högre än mitt och jag kände mest lättnad, det är väl inte direkt den känslan du ska ha om du tror att du ska bjuda hem ett – objekt.

Annons

***

Tänk att det finns en risk att ALLA italienska ligalagen kan vara borta från Europa efter torsdagkvällens sextondelsfinaler i Europa League och returerna i Champions.

Bästa läget har väl egentligen Napoli som åker till Villareal efter 0-0 i Neapel.

Det kan möjligen passa en kontringsgiftig Edinson Cavani, men bättre läge finns ju.

Alla tre Serie A-lag förlorade sina hemmamatcher i Champions; Milan, Roma och Inter.

***

Tänk att Robben lirade hela matchen på San Siro i röda kalasbyxor.

***

…och ser vi till en annan liga som tillhör de stora, Spaniens La Liga, så har det inte heller det så fett ute i Europa just nu även om det fortfarande känns som om både Real Madrid och Barcelona har slagläge i sina hemmamatcher.

Sevilla vann förvisso mot Porto i Portugal, men åkte på bortamål.

Bara Villareal kvar av La Liga-lagen när Europa League-omgången har utslagning under torsdagens sändningar; start kl 18:00 i TV4Sport och SUPER-LIVE hela kvällen på fotbollskanalen.se

Annons

***

Vidic och Armand Kranjc är fortfarande galet mycket lika som bär.

***

Tittar du till Europa League så är det de gamla östlagen som stormar framåt mest.

***

Varför spelar Nani över så osannolikt teatraliskt när han får en smäll på halsen och simulerar att det tar i ansiktet, när han vet att varenda kamera på arenan uppfattar vad som helst och kablar ut det över hela världen?

Är det värt att leva med det?

Tänk om Nani…och många fotbollsspelare med honom, såklart…hade spelat handboll?

Då hade vi haft fjorton spelare som bara legat på golvet, åmat sig och haft ont någonstans…skillnaden då att i handboll gör det ont på riktigt.

***

Snart måste det bli dags att börja anmäla folk som får för sig att anmäla allt och alla.

***

Thomas Kraft, ännu en MODERN och otroligt skicklig tysk målvakt.

Annons

Bara 22 år.

***

Jag gillar Marseilles tröjor med den där färgglada randen uppifrån och ned, lagen i Buster bråkade ofta ha en sådan rand och jag har för mig att det var populärt bland svenska lag under 70-talet.

***

Efter att ha hört Bob Houghton i närheten av några omklädningsrum och i “samröre” med hetsigt presspack runt Malmö stadion, så är jag inte överraskad över det faktum att Indiens Fotbollförbund sågar sin före detta förbundskapten för “nedsättande kommentarer”.

Jag är rädd för att jag kan tänka mig hur det har låtit.

***

Det är väldigt roligt att ett litet enkelt program som Ekwall vs Lundh är nominerat kategorin “Magasin” om Svenska Fans’ Guldskölden.

Liksom att det förstås är förbaskat roligt att så många TV4-kollegor totalt har 14 nomineringar, däribland även programmen Fotbollskanalen Europa och Club Calcio.

Annons

Men du får alltid ta det för vad det är, det här är en omröstning som framförallt når “freakarna” och inte den stora allmänheten…då hade kanske nomineringarna sett annorlunda ut…jag tror nog att Vinterstudion blivit nominerat som ett av fem magasinsprogram om sport, till exempel. Och vi hade nog sett lite fler tjejer i en rätt gubbgrabbig sammanställning. Eller Claes Hellgren/Stefan Lövgren som en av de bästa experterna.

Icke desto mindre är det förstås kul att få röster, oavsett vem det är som röstar, för att någon tycker att jag eller vi gör något som de uppskattar.

Och gillar du den här bloggen så får du såklart lägga din röst på den – du gör det genom att klicka HÄR.

***

Torsdag är SUPER-LIVE-dags med allt vad det innebär, hoppas du vill vara med oss både här på fotbollskanalen.se och i TV4Sport.

Annons

***

På tal om Ekwall vs Lundh så hade vi två gäster som vi framförallt hade listat till våra två första program och bägge tackade ja direkt.

Det säger åtminstone lite om att programmet skaffat sig en hygglig ställning i Fotbolls-Sverige.

***

Kan du låna mig sådär en tolv miljoner till bra ränta får du gärna höra av dig.

Behöver objekt.

Publicerad 2011-02-24 00:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto