Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milan har kört slut på Zlatan

Det är SUPER-live-torsdag och då vet jag att från kl 18:30 sitter vi i studiobunker; svensk TV-sport:s svar på Big Brother, lite nytt i sitt slag och i all sin enkelhet väldigt populärt bland tittarna.

Du får alla mål och målchanser från Europa League, du får de galna diskussionerna kring fotboll, de överraskande telefonsamtalen och du får kebabätning.

Och för alla som undrar vad det för för skillnad på live och SUPER-live…det verkar vara en fråga som engagerar nämligen…så är svaret; att det är SUPER-live.

Vi gör det inte svårare än så.

Du ser SUPER-live på fotbollskanalen.se, vi börjar 18:30.

***

Milan hade 180 minuter på sig att göra ett enda mål på Tottenham, men misslyckades…då kommer du inte längre än så här i Champions League.

Jag tyckte inte alls att det var överraskande att Tottenham kom ut till White Hart Lane som ett ängsligt och lite villrådigt lag, sett till förutsättningarna och Spurs orutin vid Premier League-matcher av den här utslagskaraktären.

Där hade Milan sin stora chans i returen; att hugga som en kobra mot ett försvarsinriktat hemmalag och med en målvakt som kändes klart förvirrad i inledningen.

När Gomes var som mest vilse kom läget, men efter bollen som räddades på mållinjen kändes inte Milan mycket farligare än…ja, ska vi säga Fulham…brukar göra på White Hart Lane.

***

All heder, kraft och styrka åt det modiga val som Anton Hysén gör när “han kommer ut” som fotbollsspelande gay i en svårt homofobisk värld.

Men jag menar fortfarande att det i grunden borde vara ointressant vilken sexuell läggning killar eller tjejer har som spelar fotboll.

Och när någon stollejocke i gårdagens Kvällsöppet på allvar hävdade att ALL idrott är homofobisk, så är det ju inte sant.

Det finns en hel del idrotter, på både kill- och tjejsidan, som länge har haft homosexuella utövare i stor utsträckning – men ingen har “krävt” att de ska behöva skylta med det.

***

Zlatan?

För att vara den stora stjärnan i den italienska ligafotbollen så var han relativt tam.

Och kanske får Milan lida lite för att man hårdkört med Ibrahimovic i varenda, varenda, varenda tänkbar match…delvis på grund av klubbens skadeproblem, men ändå.

Känns det inte som om svensken är väldigt sliten? Har han inte tappat en hel fart och kraft jämfört med i höstas? Har det inte sett ut så även i ligaspelet? Och var det inte samma tendens förra säsongen, eller är jag fel på det?

Zlatan Ibrahimovic har till stor del burit Milan på sina axlar och de hade inte legat där de ligger i ligan om det inte vore för Zlatans uppoffringar i match efter match.

Milan har inte vågat rotera runt på Zlatan, inte ens i ligamatcher mot lite “sämre” motstånd.

Det tror jag både Zlatan och Milan fick lida för i Champions League.

***

Grym look-a-like: Gareth Bale och Kim Andersson!

***

Det HÄR säger väl en del om homofobin i fotbollsrörelsen.

Men också om vilka idioter som gärna florerar aktivt på olika sajter.

***

Det är något skumt med den tyska fotbollen.

Schalke 04 halkar efter i Bundesliga och är i kvartsfinal i Champions.

Dortmund, som leder ligan överlägset, åkte ut ur gruppspelet i Europa League.

***

Kvällsöppet igår var fantastiskt, intressant och spännande.

Inte minst på slutet, då arg svart man, i debatt med gladare svart kvinna om det laddade ordet “neger”, läxade upp  programledare Ekdal i direktsändning och fick den rutinerade Lennart att säga “N-ordet” istället för “neger” i diskussion om en teateruppsättningen “En negers uppväxt” som den gladare svarta tjejen satt upp.

Den arga svarta mannen var lte väl arg och upprörd, om du frågar mig.

Men det var, som det brukar heta; “bra TV”.

***

Vi hade en situation igår under andra halvlek när Peter Crouch blev avblåst…han blev ju det några gånger, med all rätt – så onödigt flaxig med armarna….domaren blåste och någon sekund efter avblåsningen drog Crouch iväg bollen upp i luften väldigt medvetet.

Domaren valde att bara låta det vara. Och jag såg ingen som brydde sig what-so-ever. Några sekunder senare var spelet igång igen.

Även en domare måste välja sina strider, kan jag tycka.

***

Om det ringer någon till dig som hävdar att han är från olika fotbollssajter och ställer de mest bisarra frågor om Pontus Kåmark, mig, Långe Lundh eller andra i vårt program så dra öronen åt er.

Han som ringer representerar ingen fotbollssajt (åtminstone inte de som han hävdar att han jobbar för) överhuvudtaget och presenterar sig med olika namn.

***

Det ska bli intressant att se hur man agerar på olika fotbollsarenor när de homofobiska ramsorna kommer att riktas mot Tobias Hysén.

Om jag har förstått allting rätt så menar supporterpolis att verbala homofobiska utspel ska likställas vid rasistiska tillmälen – och ska innebaära avhysning.

Vi får de hur det blir med det.

Och jag utgår från att “fitta” och “hora” inte lyder under samma “läktarlag”.

Då hade det varit rätt tunt med åskådare på en hel del sektioner i allsvenskan.

***

PSV-Rangers och Dynamo Kiev-Manchester City är våra matcher i TV-rutan från kvällens Europa League, sändes i Canal+ eftersom det är Käppakrig i TV4Sport.

Och alltså: SUPER-live…här har du ett smakprov (vi ses i bunkern):

Publicerad 2011-03-10 kl 09:34
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons