Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jag klandrar inte Rolle Nilsson

Det var när vårt Malmö Aviation-plan seglade in över Sturup som ett nyvikt pappersplan tar sig fram i vinden från ett höghusfönster, det var då du visste vad som väntade; den malmöitiska blåsten.

Du glömmer den för lätt.

Och när du påminns om den så kommer den som en tjuv om natten, alltid lika överrumplande.

Malmöiterna är härdade och hukar på sina cyklar, torkar ögon som rinner och saxar sig fram mellan grenar, bråten och oregerliga plastpåsar som härjar i luften.

Blåsten (du säger så i Malmö, med ett uttal som om det stavades med två s, aldrig vinden) i den här stan kan du aldrig värja dig mot…de kan hitta på vilka material de vill i nåt laboratorium, men inget som står emot den malmöitiska mördarblåsten.

Jag tyckte nog ändå att det kändes lite jobbigare än vanligt, nu när jag är 1,84…blåser hårdare lite högre upp.

***

Rolle Nilssons “inga kommentarer” sa väl egentligen allt, inga kommentarer brukar göra det.

Det gör att Malmö FF sitter i en väldigt knepig och svårhanterad situation; om Rolle Nilsson väljer det jobb som FCK erbjuder så vill danskarna ha honom på jobbet i sommar.

Ska Nilsson då få stanna i MFF och överlämna ett lag till en ny tränare bara dagar innan Malmö ska ut i ett kval till Champions League? Tveksamt om det vore idealiskt för svenska mästarna.

Det är ett väldigt speciellt läge och jag klandrar inte Roland Nilsson när han väljer FC Köpenhamn, där får han det mest attraktiva tränarjobbet som Norden kan erbjuda, rätt stora resurser att utveckla ett lag och en snabbare och enklare väg ut i Champions League.

Dessutom ganska mycket mer än dubbelt så hög lön.

Hade Malmö FF erbjudit honom ett tillräckligt bra långtidskontrakt i god tid så hade han säkert tagit det (om det nu hade spelat någon större roll, tränare kan gå ändå och klubben får kräva ersättning via stämning eller tyst överkenskommelse).

***

Fem matchers avstängning för Sir Alex och det är förstås kännbart, även om jag aldrig tror att det på allvar spelar någon större roll för ett fotbollslag av den kalibern.

Det viktigaste jobbet gör nog tränaren INFÖR matcherna.

***

Rolle Nilsson kom till dagens presskonferens inför Supercupen i en elegant tröja av märket “dahlin.”

Tillfällighet?

***

Inget Viasatsa på Mäster Johan och jag sitter utan Champions League, får nöja mig med Käppakriget från Luleå.

Där fotbollen ändå skymtade förbi i en paus när Djurgårdens Christian Eklund intervjuades av Myto-Max G.

“Vi vet att det är Serie A om dom”, sa Eklund om Luleåspelarna, som han menade filmade.

En del myter hänger då alltid i.

***

Jag undrar hur van Gaal tyckte att det var att komma till jobbet idag.

Det jobb som han ändå inte har kvar.

***

Suuuuupercupen är ju vad det är, men även om det hade varit en vanlig träningsmatch mella Malmö FF och Helsingborg så hade det varit intensitet och väckt en del intresse.

Nu står det en pokal och 250.000 kronor på spel.

“Pengar som vi gärna tar emot“, som MFF:s kommunikationschef Per Welinder påpekade.

Och blir det runt 10.000 på Swedbank Stadion så är det klart att det blir lite nerv, trots allt.

***

Skakande att Lundh drog i sig en “Bengt Madsen Special” till lunch, bara rakt upp och ned.

***

Vi körde en sändning från Suuuuupercupens presskonferens som inte direkt hade BBC-budget och som säkert kan gå till historien, av flera skäl.

Gästerna fick sätta på sig headset själva och det är inte det lättaste och inte blev det mycket lättare sen jag lovat att hjälpa Conny Karlsson – och såg till så att det blev ännu värre.

Jag fixar att dra på mig headset på mig själv, men att göra det från fel håll på någon annan är lite som att knyta en slips på någon annan framifrån.

Jag är lite för osynkad i motoriken för att lösa det.

Dörför blev det som det blev och Rolle Nilsson räddade situationen…och jag fick be Conny om ursäkt några gånger, det var alls inte min mening att ställa till det och han förstod det.

Men det blev rätt roligt, det går inte att komma ifrån.

***

Vi vet hur det är med allsvenska mästarlag, innan de ens ger sig in i Championskvalet…sådär en åtta månader efter serieslut…så kan väldigt mycket ha hänt.

***

Rasmus Jönsson är snart ett fullfjädrat fotbollsproffs på planen men känns fortfarande som en ung och lite blygsam kille vid sidan av.

När Långe Lundh frågade vem Simon Thern skulle peta i HIF:s startuppställning så svarade Rasmus givetvis att “det skulle nog bli jag då…”

***

För oss som inte har hundra koll på hockeyn är det alltid givande att lyssna till Leffe Boork, han brukar förklara så att även jag förstår.

Och säger inte bara att “man måste få in mer folk framför mål”, som det ju nästan alltid brukar heta.

***

Jag och Lundh spekulerade lite i tänkbar efterträdare till Rolle i Malmö FF och tyckte såklart att Henke Larsson känns som det mest spännande alternativet.

Kanske kan Micke Stahre vara ett namn, han är ledig. Eller Stuart Baxter?

***

Det blir en del att stå i under torsdagen…avverkar intervjuer i Malmö och Helsingborg på förmiddagen innan vi kör Europa League från studion i Estocolmo med SUPER-live.

Liverpool-Braga och Man City-Dynamo Kiev är matcherna som vi direktsänder i TV4Sport.

Innan jag sätter mig i Kullaflygs lilla flygmaskin från Ängelholm så vill jag nog att blåsten ska ha utvecklat sig som den en gång gjorde med Johnny “Il Ciclone” Ekström.

Som han själv sa i samband med lite fotboll som vi lattjade för nåt år sen:

“Cyclonen, Ekwall…den har mojnat”.

Det är Serie A

Publicerad 2011-03-16 kl 21:56
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons