Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rött eller inte rött, ingen har svaret

Ekwalls blogg

Ett exempel på att åsikter är delade och att det ibland måste vara omöjligt att som domare ta ett beslut som alla känner är korrekt:

Mario Balottelis utvisning igår.

Vi drog den där höga sparken gång på gång i vårt SUPER-live och diskuterade hit och dit om huruvida det var rött kort eller inte, vi gafflade om det så ofta och så mycket att våra tittare till slut bad oss sluta.

Jag är lite osäker på om jag minns vad Kåmark tyckte, det var något om effekt och intention, men jag tror att Kåmark ville säga att det inte var rött.

Studiomanna-Jeppe gav sig in och tillsammans med kameramanna-Tobbe menade att det förmodligen var rött, eftersom det var väldigt farligt spel.

Hussfelt var ett tag inne på att det inte ens var gult och menade efter flera repriser att domarna stod olyckligt placerade för att ha hela bilden klar för sig.

Annons

Långe Lundh var defensiv i frågan (vad jag minns).

Och idag läser jag i Bladet att Wennman och Niva i två nästan exakt likadana krönikor, med exakt samma innehåll på samma uppslag, sidan om varandra, slaktar Balotelli och tycker att det var solklart rött kort.

Mancini sa något på presskonferensen om att han nog måste tala med Mario (no kidding!) , istället för att göra som Wenger/Sir Alex; tycka att allting alltid är domarens fel när det går åt helvete.

Är ni med mig?

Hur ska vi ibland begära att domarna ska vara prickfria på en sekund när vi efter att ha sett repris efter repris efter repris kan ha så många och vitt skilda olika åsikter om en väldigt specifik situation?

Vad jag tycker?

Eftersom Kievspelaren Popov är först in i situationen…och därmed bestämmer spelsätt, som det brukar heta…och eftersom bollen är någonstans i midjehöjd så känns ju Balotellis höga spark med sulan före som farligt spel.

Annons

Men jag tycker också att det är tydligt att Balotelli, när han upptäcker hur det kan sluta, drar tillbaka sitt sträckta ben för att undvika att träffa motståndaren illa. Jag menar att han tillochmed gör vad han kan för att undvika ett rött.

Lika tydligt är det ju att Popov självklart spelar över när sulan träffar låret, men det tycker jag inte har med saken att göra i bedömningen av Balottelis spark.

Därför, efter massor av repriser från olika vinklingar, tycker jag att det är ett väldigt självklart gult kort. På gränsen till rött.

Oavsett vilket: Mario Balotelli har problem…inte bara med hur man tar på sig en träningsväst…men det kan väl ändå inte ha kommit som men överraskning?

Publicerad 2011-03-18 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto