Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thern slutar aldrig att överraska

Ekwalls blogg

Egentligen borde jag inte vara överraskad eftersom det alltid har lurat ett par rävar bakom Jonas Therns öron.

Det kan vara lite svårt att veta var du har honom, vilket ju också var en av hans styrkor PÅ planen; han hade lösningar som få och motståndarna visste sällan vilka lösningarna var.

Jonas Thern var det närmaste Xavi eller Iniesta som vi har kommit i en svensk landslagsdräkt, möjligen kan en personlig favorit som Pär Zetterberg konkurrera.

Det talas alltså om att Thern är sugen på det jobb som Rolle Nilsson lämnar för FCK, som tränare för Malmö FF.

Efter avhoppet från Värnamo och efter att ha läst den formidabla intervjun i Offside – det kommer som en fullständig överraskning.

Inte att Thern erbjuds jobbet utan att han på allvar kan tänka sig att ta det.

Annons

Jag fick intrycket av att Jonas var en man som ville tälja sina egna fotbollsgubbar av bra råmaterial i de småländska skogarna, inte ta sig an ett av landets mest påpassade tränarjobb.

Och jag minns ju att han avskydde pendlandet från den hotellrörelse som familjen driver i Värnamo till Halmstad. Det är ytterligare 30 mil, tur och retur, till Malmö.

Om Thern verkligen vill så känns det som det mest uppfriskande som hänt på den allsvenska tränarmarknaden på många år.

Varför? Ja, läs exempelvis Texas Johanssons sköna beskrivning av Thern som tränare…den säger en del.

Själv minns jag ett snack med Jonas inför nån kall höstmatch på Örjans Vall, jag ställde någon halvkritisk fråga om ytterbacksvalet (en kan ha varit Texas, faktiskt) och istället för att pysa ur sig något svammel så hymlade han inte, sa bara:

Annons

“Du vet hur det är, Patrick, man tager vad man haver…”

Den stora frågan i sammanhanget, som säkert Malmö FF bör ställa sig är ju om Thern är en tränare som vill och kan hantera spelare som redan tycker att de lärt sig tillräckligt och tänker VINNA och ingenting annat?

Jag har inte svaret på den frågan.

För när det gäller Jonas Thern så vet man aldrig.

PS: Det har alltså tisslat och tasslats om två namn i MFF-affären så här långt: Thern och Schwarz, tänk om de skulle dela på det…mera klassisk svensk fotbollsduo hittar du inte någonstans.

Publicerad 2011-03-23 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto