POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bara 29 måndagar kvar…

Det bidde en lång måndag med tidigt mööööte och sen rätt ut i hetluften med Fotbollsmåndag SUPER-LIVE innan vi avslutade med ett “vanligt” Fotbollsmåndag i Fetfyran framåt 23-snåret.

I SUPER-LIVE får du såklart lite mer – DET som händer NÄR det händer, här finns ju tiden och utrymmet för lite mer djupgående analyser av Lundh och Kåmark som bägge har en lång och bred erfarenhet av den allsvenska fotbollen.

Våra 23 minuter i TV4 går lite snabbare, lite effektivare, lite mer pang-pang-pang…den svåraste av konster i den här branschen; att få med så mycket, så bra som möjligt på lite för lite tid.

Nu har vi i alla fall dragit igång, bara 29 måndagar kvar.

***

Jag håller inte med Lundh/Kåmark om att varningen på Kalle Svensson skulle vara såååå felaktig.

Det är möjligt att Andreas Haddad spelar över något i fallet, men det känns ändå som om Svensson kommer för sent in i situationen och förhindrar Haddad att komma i ett ganska bra läge.

***

Jag ser nu också att Bladet valt att flytta artiklar och kommentarer kring det fantastiska  Mästarnas Mästare från Sporten till nöjesavdelningen, vilket kanske inte är så underligt eftersom det är ett lekprogram (ungefär som Lets Dance, även om danssport faktiskt är en RF-sport).

Nu väntar vi bara på att Dagens Nyheter ska betrakta det som underhållning också. Och inte som sport på riktigt.

***

Hade Djurgården-AIK spelats inför 6.000 på Örjans Vall så hade alla sågat matchen som världens skitmatch.

Kullisser gör sitt till.

***

…och som vanligt “där” hockeyns SM-finaler an aning när det blir SM-final.

I samband med semi- och kvart så känns det som om “hela” Sverige är involverat och känner för någon eller något.

Sen blir det till slut en uppgörelse mellan två provinser och inte direkt samma drag.

Karlstad vs Skellefteå, jag har ingenting emot någon av städerna eller hockeylagen Färjestad/AIK men…ja, ni förstår…det blir ju som det blir.

Å andra sidan; vad ska du göra, det är alltid bara två lag i en final och oftast de bästa.

***

Det kan ju inte ha varit enbart domarens fel att IFK Göteborg inte lyckades göra något mål i sin hemmapremiär mot Örebro.

***

Du får inte den allra bästa bilden av en match när du försöker följa tre stycken samtidigt via små TV-rutor uppdelade på en lite skärm, men det kändes som om det var mest och bäst fart i Borås.

Den Lasse Nilsson vi såg igår kommer att lyfta Elfsborg, överhuvudtaget såg boråslaget väldigt gediget ut trots att Jon Jönsson tvingades utgå tidigt med knäskada.

Och om Jönsson är borta under längre period så får Elfsborg en del att kämpa med; just mittförsvaret var deras stora akilleshäl förra säsongen och är fortfarande den position som ser ganska ihålig ut bakom Jönsson/Augustsson.

***

Jag vaet inte riktigt vad du får för effekt av att bryta en match så snart en bengalisk eld tänds?

Du ger snarare förövarna en möjlighet att styra händelserna på plan…vår studiomanna-Jeppe (som där är djurgårdare, ska sägas…) hävdade att AIK-klacken drog iväg lite bengaliska elda under en period i matchen som Dif:s och att de då tappade rytm.

Ingen aning om det var så, men ni förstår…det finns en risk att man på det viset kan påverka spelet och då vet jag inte riktigt vad varje “uppehåll” för bengaler har för effekt – på bengaledarna.

Problemet igår var väl snarare att man kört in lastbilar proppfulla med bengaler på ståplatsläktarna, trots att de inte är tillåtna.

(Och så hä…du kan tycka vad du vill om förbudet, men det är ju som det är: inte tillåtet och klubbarna får böta friskt – det är är inte direkt något som är specifikt för just fotbollsmatcher i Sverige).

***

Andreas Haddad, vilken 2000-talssaga.

***

Guldfavoriterna Elfsborg, Malmö och Helsingborg har alla tre startat med segrar i normalt rätt svåra matcher.

Sällan har väl en allsvenska startat så sensationsfritt.

Vad det nu kan betyda?

Publicerad 2011-04-05 kl 10:20
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå