Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det är aldrig fel att vara lite halt

Ekwalls blogg

Snön är nu helt borta från Stora Mossens två konstgräsplaner i Apple Bay och jag tog därför mitt första riktiga fotbollspass utomhus igår kväll.

Jag brukar smyga ned till några vänliga killar i ett lag som heter Björnligan och liksom trycka in mig i deras träningar, än verkar ingen ha upptäckt att jag är där eller så känner de snällt att “låt gubben få vara med”.

Jag hade inte en siffra rätt igår, men det var en fröjd att springa omkring i syrerik duggregnsluft och rensa ut lite.

Och ett par stela benmuskler, ömmande baksidor och lite annat får jag stå ut med – för mig är träningsvärk snarare ett gott tecken nuförtiden.

Kulan i luften!

***

Schalke Zero Quattro!

***

Ingen annanstans i världen hittar du en sådan dubbelmoral som i England.

ANNONS

Alla vet ju att F-ordet flyger i luften på en fotbollsarena…på plan, från tränarbås och på läktarna…i stort sett hela tiden.

Men när det nu råkar vara så att Wayne Rooneys korkade (alltså, har du inget annat att säga när ett mål ska firas?) jubelutspel vid hörnflaggan under en fotbollsmatch fastnar i en mikrofon – ja, då talas det om två matchers avstängning.

Bara för att så många kunde höra det ord som alla vet att alla säger.

Om det nu fanns dolda mikrofoner överallt på en fotbollsplan…herregud, inte en fotbollsspelare i England hade kunnat spela någon match överhuvudtaget.

Däremot tyckte England att Jamie Carraghers överfall på Nani var värt en matchs avstängning. Hade Nani sagt ett hörbart “fucking ‘ey” till Carragher i samband med smällen hade han ruskerat en längre avstängning.

ANNONS

Idioter.

***

Inter kan säkert göra tolv mål på Schalke i Tyskland men hur de då ska de undvika att inte släppa in minst 19 har jag ingen aning om?

***

Viss debatt i blåvita led sen den gamle Blåvitt-hjälten, Pontus Kåmark, kommit med ett utspel i Fotbollsmåndag SUPERLIVE om att IFK Göteborg har och har haft en ideologi som inte gett utrymme för individualister.

Jag utgår från att Kåmark står för den åsikten, att han kan svara för den själv och någonstans också att han känner att han har anledning att dryfta den (det är inte direkt ett ämne han “tjänar” på att ta upp).

Jag är för dåligt insatt i helhetsbilden för att argumentera mot Kåmarks tes, men jag tror att det ligger djupare än att titta på dagens A-lag eller att hävda att Halmstad-uppfostrade Stefan Selakovic, Trollhättan-inköpte Alexander Faltsetas, Frölunda/Qviding-inspelade Tobias Sana eller fyra inköpta isländska proffs är en klasissk IFK-stomme.

ANNONS

Min uppfattning är att Kåmark vill gå bredare än så och också att det är hans övertygelse – då får han tycka och säga så. Och de som menar att han har fel får bemöta vad han säger. Att ha en expert i en TV-ruta som inte säger vad han tycker (och har åsikter) är poänglöst.

Men behöver inte göra det så enkelt för sig, som exempelvis den normalt kloka 031-kollegan Henrik Leman, att hetsa igång folk med att det är en “TV4-tes”.

Jag kan tycka annorlunda än Pontus Kåmark i olika ämnen, liksom jag kan ha en helt annan åsikt än Olof Lundh.

Vi tycker inte alla likadant alla gånger och var och en är vuxen nog att stå för sin åsikt.

***

Raul mot Real, det vill man ju se nu.

***

Kvällstidningsvärlden är humor ibland.

Idag brassar Getingen på med löp, etta och fyra sidor på att Silvia jagats av en fotograf på Bladet, ramlat och gjort sig så illa att hon får gå med stöd på foten och krycka.

ANNONS

Bladet, däremot, behandlar denna världsnyhet med artikel där en ursäkt från chefredaktör Jan Helin är gömd långt in i en text med ingress som sa att “Drottnings Silvia har stukat foten efter att ha fotograferats av en av Aftonbladets fotografer”.

Just denna fotograf, som normalt är Bladets fasta fotoman i New York, får senare i texten känna sig behandlad av sina egna som “inhyrd frilansare”.

En annan gång är det omvänt, så jag tar ingens parti här, men håll med om att det är underhållning.

***

Tanke kring Rolle-gate:

Erik Hamrén var lite i samma situation när han tog landslagsjobbet.

Han jobbade med Rosenborg fram tills vårsäsongen var över och drog sen vidare till Lagrell efter sommaren.

Vad jag minns så löste Hamrén det bra, trots att han under någon period fick dubblera.

ANNONS

***

Jag haltar vidare idag och känner mig lycklig för det.

Publicerad 2011-04-06 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto