POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Stolstölden som upprör i TV-fabriken

Nu kom skylten fram; hålet utanför min dörr är grävt av samma anledning som hålet grävdes på exakt samma plats för inte så längesen och av exakt samma skäl som det grävdes innan dess: det arbetas med gasnätet.

Jag ska villigt erkänna att jag inte har en aning om hur det går till när man “arbetar med gasnätet” och litar till hundra procent på gasarbetarkillarna och deras kunskap.

Det är nog också därför jag inte förstår varför hålet ska vara ett hål under “byggperioden” mars-juli.

I hålet ser jag nämligen inte att det händer särskilt mycket mer än att det är ett hål. I fyra månader (ni som tror att det är klart i juli räcker upp en hand).

Och jag förstår inte heller varför man inte gjorde gasnätsarbetet för ett gäng månader sen, när det var ett exakt likadant hål i ett drygt kvartal?

Kanske är det bara någon som jävlas med mig, men hela min gata…som såg ut som ett lapptäcke redan innan…är uppgrävd och ser ut som en schweizerost.

Alla hål luftas just nu.

***

Inte så att jag gick i spinn på Champions League-fotbollen igår, sällan har det väl varit så avgjort inför.

Real-Tottenham 5-0

Schalke 04-Inter 7-3

Barcelona-Donetsk 6-1

Ska det få vara så ojämnt i kvartsfinaler eller är det bara så att det ger utslag nu, att klubbarna med starkaste och bredaste trupperna orkar och kan mer i slutskedet av säsongen?

Och, ja, Schalke har en otroligt stark trupp…det är ju ett under att de misslyckats så kapitalt i ligan, men Bundesliga känns också som den jämnaste och tuffaste ligan av dom alla där inget lag går säker i någon enda match.

***

Helgens gäst i Ekwall vs Lundh bad om biljett till en allsvensk match.

Det får man ju ändå se som ett rimligt krav.

***

Fyra El Clasicos under 18 dagar riskerar att ta död på charmen, exklusiviteten.

***

Chockerande att Nyhetsmorgon helt fräck stal vårt SUPER-LIVE-koncept och sen – de gröna stolarna som tillgör Fotbollskanalen Europa!

Hela fotbollsredaktionen är i uppror efter stolstölden.

Andra undrar mest varför någon skulle vilja stjäla dom.

***

“Aint nobody comin’ to Pride Park,

gettin’ three points

of The Rams tooooooday”

Långe Lundh, av alla, borde haft koll på det.

***

“Jag trodde verkligen”, sa Leonardo efter Schalke-smällen.

På vad?

Tomten?

***

Det jag har hört från Landskrona var att unga IFK Värnamo spelade en strålande fotboll och där ärrade BoIS-spelare aldrig har känt sig så utspelade som under första halvlek.

Ögonvittnen talade om ett samspelt lag som hittade varandra med förbundna ögon.

Det ska bli intressant att följa Jonas Therns skapelse under säsongen i Superettan.

Det känns lite bräckligt förstås, men jag gillar att ett nykomlingsgäng från skogarna går ut mot ett lag som BoIS och SPELAR fotboll.

***

Förbundet skickar ut ett aggressivt mejl om vad som gäller i frågan om bengaliska eldar, där man bland annat kritiserar en krönikör på en väldigt stockholmsk morgontidning som om det var den som satte standard för vad folk tyckte och tänkte i fotbolls-Sverige.

Jag har full förståelse för allt säkerhetstänk gällande pyroteknik i samband med fotbollsmatcher och jag förstår ju också att klubbarna är för ett förbud eftersom det är 1) de som får pröjsa dryga böter 2) de som ansvarar för säkerheten och en allvarlig olycka orsakad av (exempelvis) bengaliska eldar skulle kunna bli förödande på många sätt.

Jag vet ju också att det INTE är något “typiskt svenskt” med pyroteknikförbud som många vill göra gällande, det är förbjudet i de flesta europeiska länder…du kan söka dispens i Österrike och har kunnat det i Tyskland, men det är dryga böter i länder som Grekland, Turkiet och Italien där många tror att det är tillåtet. För att inte tala om Uefa-matcher i Champions och Europa League, få saker bötfälls så tungt som pyroteknik på läktarna.

Och går det inte att hitta tillfälliga dispenslösningar som brandmyndigheter godkänner, så går det inte. Då är det ju kört. Då känns det inte rätt att plundra sin egen klubb på böter genom att ändå tända bengaliska eldar, ingen vinner på det.

Men när förbundet hävdar att inget är nytt när det gäller direktiven till domare/arrangörer att bryta matcher i samband med pyroteknik, då undrar jag 1) ljuger de bara och hoppas att ingen synar lögnen 2) varför följdes inte den regeln under tidigare år?

Jag tror inte att domare Jonas Eriksson valde att bryta Djurgården-AIK i samband med pyroteknik på läktarna för att han kände för det – i år.

Och jag förstår fortfarande inte poängen med att bryta en match på det viset, det spelar ju bara bengaleldarna i händerna som kan störa en matchbild lite när de vill.

Nu hävdas det i ett mejl att – i princip – att alla är idioter som vill tro att det var något nytt.

Det är då man blir mörkrädd över hur förbundsherrar inte kan erkänna att de kanske har haft ett enda fel.

Någonsin.

***

Ikväll är det SUPER-LIVE igen när Europa League ska sortera ut sina kvartsfinaler.

TV4Sport och fotbollskanalen.se gäller.

Publicerad 2011-04-14 kl 11:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå