Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Individerna måste ställas till svars (någon gång)

Ekwalls blogg

Vi kan ju sitta i en TV-studio, i lunchrummet på en arbetsplats, i säkerhetsmöten med poliser, på förbundsmöten, vara inne på olika forum, debattera och hålla på.

Vi kan vara förbannade, ledsna, irriterade och ställa alla tänkbara krav.

Vi kan göra det varje allsvensk säsong.

Och vi gör det, år efter år.

Men vad spelar det för roll?

Det hjälper inte till någonting.

Det är som att höja pekfingret i skyn, vifta lite lätt med det och säga “ajabaja, så får man inte göra”…ungefär så mycket nytta har det gjort de senaste tio åren.

Det finns ingen slut på jävelskapet, det blir egentligen bara värre och det heter oftast att “det är en liten klick” eller att det är medias, polisens eller förbundets fel.

Hade det varit en “liten klick” hade det inte varit ett stort problem och det är inga andras fel än de som utför eller ligger bakom jävelskapet.

Annons

Så här, för att göra det enkelt: vuxna människor kastar inte saker på varandra, vuxna människor skjuter/kastar inte fyrverkeripjäser mot andra människor – gör du det på stan får du sitta en stund i ett fängelse och en fotbollsarena är ingen frizon för kriminellt beteende.

Det räcker ju så.

Igår skadades alltså en linjeman när han fick en smällare i huvudet och vi såg TV-bilder där fyrverkerier avfyras mot en läktare där barnfamiljer fick fly undan.

Men så vitt jag vet har ingen blivit omhändertagen och/eller får stå till svars för detta.

Där har vi ju ett stort problem. De som står för brotten kommer alltid undan och klubbar/arrangörer står maktlösa, ingen anger någon och redan i nästa match någonstans kan samma personer stå på en fotbollsläktare och avfyra sina raketer i riktning mot oskyldiga.

Annons

Ni vet ju vad som hade hänt om någon gjort detsamma på ett torg i stan, där du bor; åka polisbil till närmaste häkte och därefter åtalad.

Individerna som står för jävelskapet måste straffas och i slutändan stå för böterna, men när du går på fotboll kommer du undan med brott.

Jag blir så trött på skiten.

***

Nu gäller väl ändå kostym framöver för Jonas Olsson?

***

Intressant att Conny Karlsson nu går ut och påtalar att han är orolig för de problem som Alexander Gerndt påstås ha vid sidan av fotbollen.

***

Björn Runström tyckte i senaste Ekwall vs Lundh att det skulle bli roligt att komma till Ljungskile.

Jag undrar vad han känner efter stryk med 4-1?

***

Hur ofta ser vi inte protester och åsikter på jättelika banderoller hos klackarna mot sådant de inte uppskattar; förbund, media, polis eller möjligen egna lagets styrelse.

Annons

Men ALDRIG en enda protest mot jävelskapet på läktarna som skapar det vi såg i Södertälje igår.

Varför kunde inte alla allsvenska fotbollsfans gememsamt ta krafttag mot idiotin, om det nu handlar om en “liten klick”?

För det var väl inte riktigt det här som fansen ville med pyroteknik?

Och det lär ju inte bli lättare att få ett godkännande för pyrotekniken på fotbollsläktarna efter gårdagen, vilket ju inte kan beskyllas förbundet.

***

Sorry då, alla djurgårdårdsfans och/eller sponsorer, som vill se och höra sina hjältar i exempelvis Ekwall vs Lundh: Stefan Alvén säger alltså nej.

Kanske utnyttjade han sin vetorätt, vad vet jag?

Och det är ju lugnt, det finns många andra som gärna vill vara med i det och andra fotbollsprogram…det känns inte som en stor grej och alla har ju en fri vilja att välja eller välja bort vad de vill i mediasammanhang,

Annons

Men jag förstår inte grejen: får inte spelarna tala med vem dom vill och skulle situationen bli bättre genom total tystnad?

Är det en modern ledarstil som tar Djurgården in i 2012?

Och om man nu vill leka lite Manchester United, ska man då inte försöka inse vilken verklighet man egentligen lever i?

***

Långe Lundh tog bollen med Svenska Cupen-lottningen: Landskrona BoIS-Helsingborgs IF!

Henke tillbaka till Olympia.

Kan det förresten börja blåsa snålt kring Henke Larsson nu eller är han untouchable?

En pinne, mot Värnamo, efter tre matcher.

***

Och nej, jag vet inte vilket lags “fans” som kastade in vad mot linjemannen Daniel Wärnmark, det får ju en utredning avgöra.

Jag orkar inte ge mig in i den soppan, för mig den känns ointressant någonstans; jag vill att individerna ska åka dit, alldeles oavsett vilka fotbollslag de påstår att de supportar.

Annons

***

Helsingborg verkar inte känna någon saknad av Markus Lantz; May Mahlangu.

***

Är det någon ser nyhetsvärdet i denna ettan-puff hos Getingen idag?

Är det nåt speceillt med att det är en brandman som går på sexbar?

Är det värre än…ja, säg en sotare?

Eller om det hade varit en rörmokare?

Och att det är ett “avslöjande”?

***

För övrigt: tröttsamt, bara så förbannat tröttsamt.

Publicerad 2011-04-25 22:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto