POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför är svenska stjärnor steget efter ibland?

(Nu finns det upplagt, läs krönikan genom att klicka på denna länk)

Getingen har ännu inte lagt ut min lördagskrönika på nätet, men jag kan berätta att den handlar om att svenska idrottsstjärnor väldigt ofta påstår att de ligger steget före i det mesta.

När vi ibland är tio steg efter.

Varenda amerikansk megastjärna har direktkontakt med sina fans via Twitter, så även de allra största stjärnorna i Premier League.

Men här hemma står de svenska hjältarna och skrapar med foten, samtidigt som de alltid hävdar att de vill vara nära sina fans och att de gör allt för dom.

I fotbollslandslaget var det tillochmed ett uttalat förbud för vuxna män att använda sig av sociala medier, eftersom det ju kunde komma ut att Sebastian Larsson tappat en kopp kaffe i golvet eller nåt.

Att sluta sig istället för att öppna sig är ju bara medeltiden.

Tänk att Wayne Rooney twittrar direkt inifrån Manchester United men i Djurgårdens IF bestämmer betorättsmannen Stefan Alvén vilka spelare som ska intervjuas i olika TV-program.

Och i Halmstad har Pep Clotet stängt vissa träningar på Örjans Vall?

Så här; vem stänger han ute?

Hur stora klungor brukar det stå på Örjans Vall för att smygtitta på HBK:s träningar?

Jag kan ju förstå om Milan, Real Madrid och Chelsea stänger till…men Halmstads BK?

Tyck vad du vill om Twitter, men många av världens stora stjärnor har insett hur genialiskt det är: du får utt DITT budskap, det går DIREKT och vi slipper höra “det där har jag aldrig sagt”.

***

Alexander Axén var förbannad och det får han såklart vara, det viktigaste var ändå att han i slutändan erkände att han uttalat sig rätt dumt.

Den andra straffen i Gais Elfsborg, blixtsnabbe Niklas Hult mot den rätt klumpige Callum Angus, hade varannan domare blåst för, varannan inte.

Så är det ju ibland och det kan ju lätt bli att man får en del sådana 50/50-straffar emot sig när motståndarna lite för ofta är inne i eget straffområde.

Hult tyckte det var straff, Haglund tyckte inte det var något att diskutera, Callum var galen och Axén tyckte från början att det var skandal.

Men domarkritik blir aldrig trovärdig så länge du alltid kritiserar när domsluten drabbat DITT lag. Den dagen som tränare eller spelare kritiserar domare generellt efter – exempelvis – en seger och/eller efter ett misstag som gynnat egna laget…först då lyssnar jag på allvar.

Eller den dagen som tränare offentligt pissar på sina EGNA spelare när de gjort grova misstag, men då ska spelarena “skyddas” heter det och kanske finns det anledning att tycka att domare också behöder det skyddet.

Jag tycker att böter är onödigt och jag tycker att det alltid ska finnas utrymme för att kritisera domare, om det görs på ett vettigt sätt.

Men att vräka ur sig vad som helst direkt efter en match i media legitimerar på något vis bara den skit som domarna utsätts för av diverse fans i varje match.

Straff eller inte?

Jag hade kanske inte blåst och det hade jag inte gjort i de situationer som Axén hävdar att Gais ska ha straffspark.

Men så är jag inte domare heller.

Däremot hade jag kanske erkänt, i Axéns kostym, att moståndarna var väldigt mycket bättre och att det var därför som Gais förlorade matchen.

***

…och tänk så bra om vi hade kunnat få veta lite mer om Axén eller Jonas Eriksson tryckt ned sina åsikter på Twitter.

Publicerad 2011-04-30 kl 13:41
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå