POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hamrén gör precis som Lagerbäck och Tommy Svensson

 

Det har varit mycket på vattnet ett tag.

Inte direkt min grej, om vi säger så, men det är aldrig fel att anta nya utmaningar och det är aldrig fel att lära sig något nytt…även om du inte längre är femton.

Med god hjälp av den kunglige Klabbe Nylöf och KSSS’ Karin Berg så har jag i dagarna vågat mer än jag någonsin trodde jag skulle göra på ett hav (jag kan ju inte ens simma).

Det kostade en mörbultad kropp och lite blod, men det var det värt.

Inte minst idag då jag på riktigt fick vara med och styra (en liten stund) Samsungs mäktiga trimaran under ledning av Nylöf med besättning…det är den ni ser på Malcolm Hanes sköna bild ovan, tagen på dagens träningspass (jag i vit jacka med rött snöre).

En rätt häftig upplevelse på ett vattnets monster.

Vad hela den här seglingsgrejen ska sluta med får jag all anledning att återkomma till vid senare tillfälle.

***

Jag har tippat Lasse Nilsson som skytteligaetta och drar Tobias Hysén till Belgien eller nåt så är det ju inte helt omöjligt.

Inte minst eftersom Mathias Ranegies Häcken blandar resultat som ett barn vid lösgodisdisken en lördag på ICA; allt i en enda röra.

***

Det är klart att det inte är några “grovt brott” att hoppa in på en fotbollsarena och knuffa till någon.

Men det är ju inte det som är grejen direkt.

Det finns ju rätt uppenbara säkerhetsregler att följa och att bryta mot dessa så att tusentals människor…som alla betalat entré…får gå hem utan att få den upplevelse de betalt för…det är en rätt grov “stöld” i mina ögon.

Tänk er att någon kastar smällare mot Bruce Springsteen på en konsert och han förmodligen avbryter och åker hem till hotellet…jag tror rätt många som köpt biljetter hade kunnat tänka sig att stämma skiten av den som låg bakom.

***

Eftersom det har varit mycket segling dagarna långa och eftersom den här månadens läktarskandal i allsvenskan kom i denna vecka så har jag inte hunnit kommentera Erik Hamréns landslagstrupp.

Men det är inte direkt så mycket att kommentera.

Vi har hamnat i det läget som vi hamnat i när det gäller “alla” förbundskaptener…när de väl hittat sin grund så släpper de inte gärna den.

Det är ytterst sällan som förbundskaptener går efter dagsform för då hade Erik Hamrén förstås tagit ut Kennedy Bakircioglu i sin trupp mot Moldavien och Finland.

Men jag säger ingenting om det, det är så förbundskaptener helt vill jobba för kontinuitet och känslan av att skapa ett lag.

Tommy Svensson gjorde likadant under en lång period…det finnns ett klassiskt inslag som Lille Hyland gjorde där han gjorde parodi på den långlivade Mer-reklamen “will you carbonate”.

Och Lasse Lagerbäck fick ständigt skit för att han inte bytte ut spelare, vilket oftast var helt förvirrat…Lagerbäck bytte en del under sin långa period men klamrade sig möjligen fast lite för länge vid några guldklimpar på slutet.

Men det gör alla förbundskaptener. Alltid.

***

Efter fyra raka förluster…IFK Göteborg har nu sex raka utan nollpängare.

***

I min lilla värld finns det en sida av fotbollen där vi för längesen förlorat mot jävelskapet, men bara lugnt och stilla accepterat det.

Det är sen länge så att polisen tvingas bestämma under vilka veckodagar som allsvenska matcher ska spelas.

De sätter stopp när de tror att det är för svårt att säkerhetställa ordningen, exempelvis i samband med vissa helgdagar.

Förmodligen är väl det en verklighet, men redan där har vi ju förlorat och jävelskapet vunnit – när allsvenska fotbollsmatcher inte kan spelas för att folk vill slå varandra på käften och ställa till stök på stan så att helt vanliga människor tvingas hålla sig inomhus. För en sketen fotbollsmatch.

Och det krävs en del poliser även för vasalopp, maratonlopp och andra stora idrottsarrangemang…jo, jag vet…men knappast i lika stora horder och framförallt inte för att bevaka att folk ska slåss.

Idag läser jag om att 80 poliser fick hålla undan (och sen skeppa iväg) MFF-fans när de satt på Lorensborgs pizzeria och konfronterades med HIF-supportrar.

Jag vet inte direkt om det är en “liten klick” om det kräver 80 poliser, men du hör ju själv…det är ju inte bara det du ser inne på en arena, det är ju det utanför med enorma polisinsatser som vi bara glömmer bort och känner att “men så ska det väl vara”.

Det är sammandrabbningar i Gamla Stan, i Pildammsparken, Vasaparken, Humlegården, på Avenyn, på pubar, resturanger och inte bara på åkrar utanför Flen.

Nej, det händer inte alltid och nej, det är inget nytt, det har funnits förut men det blir bara värre och värre…jag har gått på allsvensk fotboll i 30 år över hela landet, så jag känner mig trovärdig i den bedömningen…och jag kanske bara är naiv, men: är det så här det ska vara?

***

Elfsborg åkte till Stadion och gjorde lite som Helsingborg är så bra på…åkte hem med en 1-0 seger och tre poäng, utan att ha imponerat.

Ska du ta dig hela vägen mot toppen så gör du det inte med hjälp av stilpoäng.

***

Jag kan vart rekommendera Sofie Sarenbrandts “Vecka 36”.

Inte bara för att hon bor i Apple Bay. Det är bra grejer.

***

Jag tror inte att det blir någon fet Magnus Pehrson-effekt.

Han kan inte trolla med knäna.

***

Hyllningsrubrikerna runt Tom Prahl är nog inte lika stora efter 0-1 på Vångavallen mot Syrianska.

Jag är, för övrigt, imponerad av Syrianskas uppgång…efter att ha sett deras inedande matcher så trodde jag aldrig att de skulle ha en chans att ta mer än 15 poäng i allsvenskan.

***

Guldfågeln lyfter.

***

Henok Goitom har länge varit en efterfrågad gäst i Ekwall vs Lundh.

På lördag sitter han i studion, kl 20:00 i TV4Sport.

***

Mina senaste inköp från Anthony Morato är jag så sjukt nöjd med.

Ett bra exempel på att bra italienska kläder inte behöver kosta idiotiskt mycket, bara för att de bär något speciellt märke.

***

Det har inte gått många timmar förrän de sedvanliga “det var väl inte så farligt”-mejlen dyker in.

Oftast är det någon annans fel, förstås.

Men även om poliser och ordningsvakter måste ha stått och sovit när 18-åringen lunkade in på Swedbanken så är det ju i grunden 18-åringen som gör något idiotiskt.

Och när tio-tjugo personer bränner av förbjudna bengaler så är det inte direkt fel på visiteringen, utan på de som valt att tända bengalerna.

Däremot har Malmö FF (både klubb och fans) agerat rakryggat i hela processen och inte valt att lägga skuld på någon eller någonting annat.

***

Informationschefen mejlar och är arg för att jag blandat in Norrlands Guld i en text och ironiserat över förbundets sponsor från Spendrups.

Så här; jag har inget emot god och balanserad reklam för vare sig poker, alkohol, porrfilm eller annat som i Sverige kan betraktas som “farligt”.

Det är dubbelmoralen jag inte fixar.

Så när förbundet på fullaste allvar vill hävda att Erik Hamrén inte gör reklam för alkoholhaltig öl när han propagerar för en turnering som sponsras av Norrlands Guld (och där du länkar direkt till Norrlands Gul-sida som kräver 20 år för aktivitet på sin sida)…då idiotförklarar man ju bara folk.

Norrlands Guld lättöl, jo tjenare.

Jag vet att det alltid är rätt när far super, men låtsas inte om att folk som lockas av den där reklamen lockas till lättöl.

Det är jättebra att Spendrups sponsrar svensk fotboll och det är jättebra att Carlsberg går in tungt i nya nationalarenan.

Men de gör inte det för att de ska sälja mer lättöl.

Om nu någon trodde på det.

***

Rikard Norling blev alltså valet när Thern och Baxter inte gick.

Det kan bli en kulturchock utan dess like.

***

Resume hetsade lite först och sen gick Bladet igång på en rewrite för att dra ihop lite bittra och elaka anonyma kommentarer.

Men om ni struntar i det.

Det var längesen som jag och Wikegård skrattade åt hela puderfejs-grejen..det kan ha varit någon dag efter han sa det…och det finns noll hard feelings någonstans mellan oss, vi har träffats i jobbet flera gånger och har inga som helst problem med varandra.

***

Ingen lördagskrönika av mig i Getingen på lördag.

Det finns inte plats eftersom det gjorts någon rockad av sidantal, eller vad det var.

Sägs det.

Eller så ska jag redan börja ana att det kan bli en spalt bland kodis-annonserna då och då?

Som Olsson och Långe Lühr alltid lärt mig…och de jobbar ju för Getingen sen gammalt…ibland behöver du inte vara indian för att se tecken i skyn.

Återstår att se.

(Lundh hävdar nu att det är hans som upphovsman till “Man behöver inte vara indian…”. Då ber jag om ursäkt, creddas den som creddas bör)

***

Jag sitter för övrigt här och gungar, Samsung-resan gav den effekten.

Och med blåslagna smalben, en kvaddad armbåge och stort sår i pannan.

Smällar man får ta.

Jag tyckte det var roligt att kan skaffa mig en sån där gammal klistermärkesbanner som någ egelklubb i Skåne hade för några år sen:

Segla ut och se gla’ ut!

Publicerad 2011-05-26 kl 22:43
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå