Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En kväll som kan ha satt sina spår

Ekwalls blogg

Det är ju inte direkt varje dag som du tar en sittning på Hishults Gästgifveri.

Men så fick det bli efter TV-lagets match mot Kornhult/Hishult…vi hade landat med lite fantastisk gourmetmat på Kvarnen i Kornhult, åkt “balavagn” bakom traktor till ett bränslestopp i något konstgalleri i Hishult för att till slut sätta oss till bords för en sillbuffé på Gästgifveriet som låg liksom “runt hörnet” som vilket gult hus som helst på en genomfartsgata i en ort du kör förbi.

Folk i trakten hade inte bara sett fotbollsmatchen, de hade genomfört årliga Sockensvängen; cyklat mellan byarna och inte direkt haft sportdryck i ryggsäcken, om vi säger så.

Det var rätt högt vatten när vi kom till Gästgifveriet (jag älskar att stava med “fv”, som i hufvudstad) strax före klockan 19:30, mycket hade satt sina spår under dagen och det var inte bara cyklingen.

Annons

Bra drag och en klassisk TV-lagsbankett där lagtrummisen Nicky Karlström kompade sopranen Andreasson till allsångssuccé med “Ein bischen frieden”.

Ja, ni förstår själva.

Vi avslutade sen med en fjärde bankett (nytt rekord att köra fyra banketter efter en match!) på Pepes i Båstad som svängde likt en tennislördag och kontrasterna fanns där, dom gjorde ju det.

Å ena timmen Hishults Gästgifveri med långbord, sill och sånghäfte med Sista Mohikanen, å andra Pepes Bodega med rätt svåra drinkar, flärd och Matt Jokos kungliga DJ-beat.

Men allt har sin charm.

***

Gefle och Gais, all tänkbar credd.

Inför säsongen trodde alla att de skulle åka ur med dunder och brak.

Nu har vi snart spelat hälften och Gais ligger på en plats som europaspel, Gefle hotar precis bakom.

***

Helsingborg kändes inte direkt som “mycket bättre” för att de  lät Alexander Gerndt spela från start.

Annons

Men alla vet vilken kvalitet som finns att hämta och jag tycker att det är rätt att låta Gerndt spela sig i form, HIF får ingen bättre Gerndt genom att låta honom nöta en bänk.

***

Elfsborgs bortaspel kan vi förstås älta om, men AIK:s är en mardröm så här långt.

På Råsunda agerar de som ett topplag och pressar bort vem som helst. Så snart de lämnat stadsgränsen känns de mest lite vilsna.

***

En helt ny favorit är att följa allsvenska matcher via SR:s direktreferat med lokala kommentatorer.

Inte lika darrigt och risigt som när Torsten von Wachenfeldt släppte fram en eller annan amatör i klassiska “Sport igen, i Radio, Radio M”, då satt man gärna som klistrad framför radion för att lyssna till sorglustiga referat.

Nu hörde jag delar av IFK Norrköping-Helsingborg med kommentator och en bisittare (vars namn aldrig nämndes så länge jag lyssnade) som underhöll stort, lite gammaldags style sådär.

Annons

De hade…till skillnad från en småländsk variant…stenkoll på både fotboll och motståndare men körde på i en skön dialektal variant och kommentatorn sa  “han nickade dän bollen”  eller förkortade bort “det” med uttryck som “han borde spelat till höger men gör’t inte“.

De slog också till med “det är aldrig fel att skjuta”, den klyschan var det längesen man fick, och tyckte att Peking-tränaren Janne Andersson passade bättre i träningsoverall än kostym “för det är ju så man helst vill se en tränare vara klädd”.

Underhållning, som sagt.

Och en otroligt bra service med livematcher i mobilen.

***

Alvaro Santos trollar inte direkt bort några motståndare med speed eller sprattlande teknik, men så snart han får ett läge så vet han direkt vad som gäller.

Annons

Få kan konsten att hålla bort en motståndare i straffområdet som Alvaro.

***

Tänk att River Plate kan åka ur argentinska förstaligan.

***

Jag kan tycka lite synd om Linus Hallenius som Genoa mest bollar med som en handelsvara.

Först var det Lugano och nu ser det ut att bli Padova i serie B efter bytesaffärer mellan klubbarna.

Jag vet inte, men en allsvensk säsong i ett bättre svenskt lag hade känts som en bättre plattform att studsa vidare från.

***

Måste verkligen Glenn Hysén uttala sig så snart han får en fråga.

Jag vet att han är världens snällaste människa, och jag förstår att en del i min bransch gärna utnyttjar det, men någon gång måste det gå att bara säga “nej, tack, men det vill jag inte kommentera”.

Även om det säkert bär emot.

Jag förstår om Tobias kan trötta på farsan i det avseendet.

Annons

***

Intressant match när Kalmar FF åker till Malmö.

Vinst för KFF och de är definitivt att räkna som en guldkandidat, jag har träffat många som imponerats av Nannes nya lagbygge.

Annars “krävs” det väl nästan seger för Malmö? För att gå hela vägen och för att Rikard Norling inte ska få en enorm press på sig redan i inledningen av sitt drömjobb.

***

Förresten så gjorde Sebastian Larssons pappa Svante “en Glenn” när han gick ut och förklarade att grabben var klar för Sunderland.

Det är ju såklart Premier League och de kan ha ett bra lag på gång, men jag hade faktiskt hoppats på något lite “roligare”.

***

Du kan fortfarande beställa din Ekwall vs Lundh-piké för sommaren.

Den var helt slutbeställd, men många som beställt har inte betalt så därför har vi öppnat för köp igen.

Annons

Gör så HÄR.

***

…själv körde jag en klassiker när jag pratade allsvenskan  i söndagens Sporten och nämnde en Mattias Larsson som en av de målskyttar som inte gjort vad som hoppats så här långt.

Menade självklart Daniel Larsson, men hade svarat på ett mejl om Getingens Mathias Larsson minuterna innan och då satt det namnet fast.

Eller så berodde det på kvällen innan; en lördagssittning med sillbuffé på Gästgifveriet i Hishult kan sätta sina spår.

Matchaffischen förkunnade “Fotbolls-slaget”, men det vet jag inte…vi vann med 3-1 och hade följande laguppställning: David Fjäll (utbytt pga skada  i paus mot lånemålvakt från motståndarna) – Hasse Eskilsson, Jesper Mattsson, Robert Prytz, Nicky Karlström – Benno Magnusson, Jesper Jansson, Stefan Andreasson, Patrick Ekwall – Niklas Skoog, Andreas Yngvesson. Bänken: Özz Nujen, Billy Lansdowne, Thomas Lundmark, Super-Mario Jadonic (värsta juggen), Pelle Kotschack.

Annons

Det känns förstås tryggt när Taxi-Kenth skjutsar oss till matchen och gärna skyltar med det…

Två av lagets veteraner tar det coolt före match: Benno och Billy.

Vem är mest nöjd? Den unge autografjägaren eller Özz?

Våra målskyttar…Niklas Skoog, 2 och Andreas Yngvesson.

Den här transporten var det som gällde från bankett nr 1 till nr 2. Super-Mario (värsta juggen) och bakom i buren Hasse Eskilsson, Thomas Lundmark, Andreasson och Benno.

 

 

Publicerad 2011-06-19 23:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto