Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tack för elva goa år, Pontus

Ekwalls blogg

Kåmark testar FK Europas stolar för första gången…stor humor

Få kunde kombinera plagg som Stubben i rutan, ofast fynd som varit undangömda i garderoben

 

En trio som nu spricker, tyvärr…här på Amsterdam Arena

***

Det blir ingen mer Stubben i TV4 på ett tag.

Känns bara så jäkla tråkigt.

Jag har jobbat ihop med Kåmark på TV4 i elva år (en hel del år dessförinnan när han var spelare) och det finns ingen “expert” eller “bisittare” som har varit i närheten av att vara så lojal som Pontan, åtminstone inte i fotbollens karga värld…annars är killar som Hellgren och A Lennart Julin av samma kaliber.

Annons

Förutom att Stubben alltid ställt upp, oavsett om det varit någon damfotbollsmatch i Piteå eller att utan gny ta över efter någon nyrekryterad “stjärna” som misslyckats med uppdraget, så har han alltid varit en skön glädjespridare med den typen av distans som jag uppskattar.

Kåmark har spelat 57 A-landskamper, tagit VM-brons, lirat Champions League men aldrig känt att han varit förmer än någon annan.

Han var (och är, killen är ju vid liv) en arbetsmyra dessutom och tog inget för givet, pluggade in spansk fotboll in i grunden under alla Fyrans La Liga-år och det var förstås helt ofattbart att inte Canal+ tog del av hans kunskaper när ligan hamnade där.

Huruvida olika förhandlingar slutar är upp till var och en att sköta, jag lägger mig inte i det och om Kåmark och TV4 inte kom överens så kom de inte överens, that the way förhandlingar goes ibland.

Annons

Men det är förstås känt via branschmedia att TV4 inte vill att Pontus (eller någon annan) ska jobba med spelbolag.

Det är en stenhård princip.

Det är heller inte okänt för sportchef Pekkari att jag är av en annan uppfattning (och det är så högt i tak att jag inte har några problem att uttrycka den åsikten, exempelvis här)…och olika uppfattningar/åsikter är både “tillåtna” och säkert uppfriskande.

Jag förstår om TV4 vill anlita personer vars trovärdighet inte kan ifrågasättas i det jobb de ska göra på Fyran.

Men jag känner inte att ett samarbete med ett spelbolag gör Pontus Kåmark mindre trovärdig, lika lite som TV4 AB:s olika stora samarbeten med olika spelbolag gör kanalen mindre trovärdig i sin fotbolls- eller travbevakning.

Jag känner inte att Glenn Strömberg blivit mindre trovärdig i sitt jobb för statliga Sveriges Television för att han tippat åt ett spelbolag eller att han, för den delen, sålt kastruller och kokböcker via TV-reklam.

Annons

Snarare tvärtom, Strömberg, har väl alltid haft tittarnas förtroende och hyllats för det jobb han gör i TV-rutan. Ingen har ifrågasatt Glenns eller Niclas Wikegårds roll i SvT för att de trott på ett kryss i en match som slutat med en tvåa?

För mig handlar det om principnoja, men det är min högst personliga åsikt.

Nu blev som det blev, Kåmark och 4:an kom aldrig överens om ett fortsatt samarbete och varken du eller jag vet hur den förhandligen har gått.

Det vi vet är att Stubben inte längre kommer jobba åt Fyran (även om han slutför stundande dam-VM som expert vid sidan av kommentator DK)

Som Pontus  säger själv: “Jag kommer att klara mig utan Fyran och Fyran kommer definitivt att klara sig utan mig”.

Vilket ju är sant eftersom ingen (förutom möjligen Hyland) är oumbärlig i den här branschen.

Annons

Men det är lika trist för det.

Fotbollskanalen Europa och Superlive-sändningarna kommer aldrig bli som de varit med Stubben på plats.

(De blir annorlunda).

Publicerad 2011-06-25 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto