Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inget oväntat spanskt fiasko, men vad tänkte HBK:s ledning?

Ekwalls blogg

“Nu kommer dom, stockholmsjävlarna…”

Visst sa han något sådant, den argsinte Söderman i glasskiosken i Vi på Saltkråkan?

Nu hör jag inga så arga, men jag ser förstås invasionen…de vandrar längs Strandpromenaden mot hamnen, Pepes och beachen, det går inte att ta miste på att de inte direkt är uppvuxna i Båstad.

Nonchsnacket, tuggumituggandet, den lite för tidiga sminkningen och Converse till allt; kjol, byxor, långklänning, jeans, overall, onepiece, mysbrallor, smoking, allt.

Tänk att allting går igen.

Inte bara nonchalansen och tuggummit (även om det var Jenka på den tiden), även Converse var otroligt hett på Gul&Blå-tiden innan skon försvann in i glömska.

Annons

***

Det är löjligt att skryta eller att försöka vara skadeglad i någon form, men jag var väldigt tidigt ute med att ligga lite lågt med övertron på Pep Clotet Ruiz som huvudtränare redan i år och på rubrikerna om “spelare från Real Madrid”.

Jag trodde det skulle bli tufft, men aldrig att det skulle sluta med en fullständig kollaps efter ett drygt halvår.

Och det jag inte förstår alls är hur HBK-ledningen tänkt när de menade att det här var en ny och långsiktig satsning.

Dels genom att plocka hem de där tre unga spanska spelarna på ett halvår (det kallas snarare KORTsiktighet) och dels genom att kicka tränaren när det nu gått åt helvete…istället för att stötta honom i ett långsiktigt tänk hela vägen ut.

Jag menar…vad hade de förväntat sig? Att de där “Real-spelarna” höll världsklass? Att Pep var en demon? Att HBK skulle gå till Champions?

Annons

Det är möjligt att de förväntat sig mer än sju poäng på en halv serie, men redan förra året hängde HBK på gärdsgår’n. Nu gick de in i en ny säsong med 17 millar back på kontot.

Hade Halmstads ledning trott på en nysatsning med spanskt blod, hade de verkligen haft tron på Pep Clotet Ruiz – då hade man kanske börjat om med honom under ett år eller två i Superettan, istället för att ersätta killen med en ung U21-tränare.

***

Djurgårdens förvandling från ett väldigt mediokert och smått förvirrat spelande lag till fartfyllt, välorganiserat och väldigt bra lag bär spår av Houdini.

Till och med Pa Dembo lyser av självförtroende, de där finska mittbackarna får man nästan syna med pass för att tro att det är samma killar, Christer Youseff är som ny och Sjölund har fått en enorm kick.

Bara Mattias Jonson är som alltid annars.

Annons

Remarkabelt.

***

Wendie Renard, har ni sett fransyskans frilla i VM?

Valderrama-klass på den.

***

…annars har inte HBK:s trupp förändrats så mycket från förra året och de var bättre då.

Pep tog in en målvakt som inte var ett dugg bättre än de man redan hade, snarare tvärtom.

Man fick aldrig Ivan Diaz att trivas.

Och de tre yngre, billigare varianterna, från “Real Madrid” fick en hel del speltid och var inte mycket bättre än pelare som HBK hade kunnat hämta i Falkenberg.

***

Den franske förbundskaptenen hade dessutom otroligt bra glans i sin svid.

***

Vi ska förstås aldrig glömma att det var förbundskapten Lasse Lagerbäck som offentliggjorde nyheten om att Henrik Larsson drabbats av en familjetragedi direkt efter matchen mot Danmark – innan dess hade ingen i svensk media publicerat uppgifterna.

Annons

Vem som bad honom dra den nyheten på den officiella presskonferensen är däremot inte klarlagt, jag har svårt att se att det var Lagerbäcks eget beslut.

***

Patrik Larson tipsar om den här kursen.

Ska jag gå?

Få någon sorts förstående relation till hålgrävandet?

***

När Fifa erkänner och ber om ursäkt för ett domarmisstag.

DÅ vet du att det är fett jäkla misstag.

***

På tal om remarkabelt: när “alla” pratar om Djurgården, hur bra de spelar och hur formstarka de är – så åker Helsingborg från Stockholm Stadion utan att förlora.

Och dessutom varit i närheten av att faktiskt vinna matchen.

***

Jag tror säkert att Pep Clotet har egenskaper som kan göra honom till en framgångsrik tränare i framtiden och för att utvecklas åker du på minor här och där, det har de flesta tränare gjort.

Men i Malmö var han nr 2, höll i lite annorlunda övningar och motiverade från sitt håll.

Annons

Det är rätt stor skillnad på att vara andretränare och helt plötsligt bli ansvarig för ett allsvenskt (mediokert) lag som inte direkt är ett självspelande piano.

***

I onsdagsottan drar jag till Estocolmo, sitter med i Nyhetsmorgon med skepparen Klabbe Nylöf innan vi drar iväg med trimaranen Samsung runt Gotland (ÅF Offshore Race).

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det.

Jag ska se till så att ni kan följa resan med glimtar/rapporter via Bloggen Live.

Överlever jag det äventyret så är det back in Båstad på fredag igen…då börjar det bli tjockt av dom här, stockholmsdjävlarna.

Kaninen tycker att det ska bli kanon.

Publicerad 2011-07-05 22:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto