Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gräset är inte grönare om det är långt

Ekwalls blogg

Lugnet lägger sig över Båstad, även om jag det släntrade fram en och annan festsugen mot Pepes Bodega när jag tog en kvällspadel.

För de som jobbar här och för de som orkar stå hela distansen så betraktas alltid söndagen som “bästa kvällen”…när stekarna traskat iväg svårt bakfulla med rullväskorna längs Köpmansgatan och de allra vräkigaste bilägarna tagit sats mot Visby, då blir det ett något drägligare drag utan trängsel och monsterfyllor.

Tennislördagen blev lugn av olika skäl och runt mitt middagsbord satt bland annat vinkännaren Håkan Nilsson som plockade fram några rätt vansinniga viner ur Sands vinkällare – och drog vinets historia som en bonus.

Chef Henningsson kom förbi, bjöd på lokal dryck gjord på äpplen, lite snick-snack med Zelmerlöv som uppskattade att han var nämnd i tenniskrönikan jag hade i Getingen, The Ravellis på plats här också och dessutom Brune Tavell…han som sköt Stefan Ståhl i arslet så att bollen seglade in bakom Thomas när Veberöds AIF slog ut IFK Göteborg i cupen 1993, det en del prat ur minnenas kammare.

Annons

En lugn, givande men väldigt god tennisveckalördag; hemma tidigt och hörde dunk-dunk-dunk-muskiljudet och festskränet  på avstånd när jag gick och la mig, man är så gammal nu att man kan nöja sig med det.

***

Med tanke på att de flesta inte trodde att Sverige ens skulle ta sig vidare från gruppen; VM-bronset är en fantastisk prestation.

Och Lotta Schelin har stora möjligheter att ta svensk damfotbollen rätt långt in i framtiden. Inte bara som spelare, även som ett (nödvändigt) starkt affischnamn.

För trots Hammarström oslagbara segermål mot Frankrike, utan Lotta Schelin hade inte det här landslaget firats som hjältar på Liseberg ikväll. Hon är skillnaden. Och en av världens bästa spelare.

***

Live tde Luxe anlände lagom till den 16 juli.

Kan inte vänta en sekund på att kasta mig över det nya Lapidus-verket.

Annons

***

Med det självförtroende som AIK uppträder just nu…herregud, Åhman-Persson dunkar in bollar i krysset….så känns Andreas Alms skapelse som ett lag som mycket väl kan komma störa Helsingborg och Elfsborg i guldstriden.

Det hänger väl en del på hur det ser ut när transferfönstret stänger igen…jag tror att klubben behöver sälja en Bangura för att få ordning på ekonomin, men det är ganska bra med bara en som mot Gefle på Strömvallen.

***

Så häftigt det var med Japan som slutsegrare i VM efter den där straffdramatiken.

Aldrig någonsin har väl ett fotbolls-VM haft en så överraskande vinnare?

Och scenerna inför straffdramat; coachen som plockade fram taktiktavlan och till slut fick alla att skratta- storslaget.

***
Som jag påpekat tidigare, Elfsborg har väldigt många spelare som har klass nog att avgöra allsvenska fotbollsmatcher.

Annons

Den här gången David Elm.

Efter en gräsklippning och på sex minuters övertid, men ändå – ett avgörande.

Jag vet inte riktigt vad det hjälpte David Elm att gräset på Örjans Vall klipptes ned 5 mm…hans styrkor ligger knappast i det blixtsnabba spelet längs marken.

Men om det nu finns regler för att gräset får vara en viss maxhöjd, då är det väl bara att följa dom från början (och jag vet att konstgräs inte kan klippas, men det underlaget är ju redan godkänt som det är).

Jag förstår att HBK försöker med det mesta för att stoppa blödningen, men det känns som om det finns bättre lösningar än att låta gräset växa för högt.

***

Det är klart att Glasgow Rangers är en tuff lottning för Malmö FF i Champions-kvalet.

Det fanns lättare, men också rätt mycket värre.

(Från lottningsgruppen hade förstås Rosenborg och Sturm Graz/Videoton varit lite lättre men BATE Borisov och Partizan minst lika tufft)

Annons

Rangers låter bara lite bättre än vad det egentligen är.

Skotska ligan är inte bra…inte ens de två överlägsna lagen är särskilt bra längre…och de ligger i försäsongstäning i detta nu.

Förra årets skotska mästare, Celtic, förlorade direkt i kvalet förra året och åkte sen ut mot Utrecht i efterföljande Europa League-kval efter att bland annat ha torskat i Hollland med 4-0.

Rangers är förstås bra, men inte sååå bra.

Jag såg ett par tuffare motstånd i exempelvis Panathinaikos, Wisla Krakow, Zagreb, Belgrad, Dynamo Kiev, FCK och ytterligare några lag.

(Men först ska förstås Malmö FF slå ut Torshavn)

***

Gräset är inte grönare om det är långt.

***

Vad händer i Örebro SK?

Vilket ras!

***

När Razak börjar göra mål också, då känns det som om Gais har värvat optimalt inför säsongen.

***

Om ni råkade missa Årets Match i Båstad – HÄR läser du mer.

Annons

***

Jag känner mig verkligen ett år äldre en dag som denna.

Men det har ju sin rimliga förklaring.

Publicerad 2011-07-18 00:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto