POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

När Prinsen kom förbi…

Jag har gått helt överstyr nu och körde nån sorts eget triathlon idag:

Först träning med division 4-laget Västra Karup, hem och vända, ta ett äpple och sen iväg till två intensiva timmar padel i Båstad hamn.

Det känns inte direkt särskilt bekvämt för denna 46-åriga kropp och jag vågar inte ens tänka på hur det ska kännas när jag vaknar imorgon bitti.

Men det blev åtminstone en kunglig avslutning på kvällen när Prins Carl Philip kom förbi padelbanan med entourage och sa “den här sporten ser ju inte så svår ut”.

Och det är ju sant.

Det är väldigt enkelt, vansinnigt roligt.

Och…i alla fall direkt efter en fotbollsträning…rätt jobbigt.

***

Det viktigaste är alltid att gå vidare och bättre lag än Malmö FF har haft det tuffare än väntat på Färöarna.

Men nu körde Malmö sin bästa tänkbara uppställning och med 1-0 till Torshavn i den 70:e minuten så fanns det förstås en risk att det skulle kunna sluta med ett ärkefiasko.

Det känns ju sådär.

Men Rangers blir, på alla sätt, different story.

Det är väl bara det att Malmö FF just nu känns två-tre klasser sämre än när de vann det där SM-guldet för 8-9 månader sen.

***

Hur vi än vänder och vrider på det så är det klart att det svider för Helsingborg att bli av med två stycken ordinarie spelare.

Varav en är Alexander Gerndt.

HIF är fortfarande ett bra allsvenskt lag, men det blir nog lite svårare att vinna de där jämna matcherna…som den mot Kalmar borta… som Helsingborg så ofta har gjort, utan just Gerndt – han gör skillnader, små men nödvändiga ibland.

***

Trelleborgs FF höll nollan!

***

…trevliga killar i Västra Karup och lite väl hårt tempo på träningen för en gammal gubbe och det var inga killar som lade fingrar emellan, jag får en känsla av att närkampsspelet prioriteras när det smäller i seriespelet ute på den skånska landsbygden.

***

Utrecht går sannerligen all in på allsvenskan och köper en hel centrallinje med Markus Nilsson, Johan Mårtensson och Gerndt.

***

Jag brukar jobba en sväng under Gothia Cup, kommentera matcher på Heden.

Men i år gick det inte att få ihop, vilket känns lite trist…inte minst nu när festen är igång…jag älskar verkligen hela Gothia Cup-känslan.

***

Läs gärna det här, Lundhs blogg…håller med om varenda ord.

***

Dinamo Zagreb fick bara 0-0 borta mot Azerbadzians mästare, starka Bate Borisov bara 1-1 på bortaplan mot usla Linfiled och Slovan Bratislava 1-1 mot Kazakstans representant i Champions League-kvalet.

Nu är kanske Torshavn snäppet sämre än de här lagen, men så lätt är det inte att bara vinna stort på bortaplan…bara HJK löste det genpm att göra totalt 13-0 på Bangor, ängagänget från Wales.

***

Nannes gröna kavaj på Guldfågeln mot Helsingborg…weltklasse!

***

Onsdagen blir lugnare.

Jag hoppas mest på att överhuvudtaget kunna ta mig ur sängen på egen hand.

 

Publicerad 2011-07-20 kl 00:37
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå