Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ännu ett bevis, Europa League kommer vara nyttigare

Efter en dag som denna så tänker nog svensken i allmänhet mer på en kula i magen än en som susar rakt in bakom Dusan Melicharek – fyra gånger.

Kanske lika bra det.

Vi behöver något att glädjas åt, även om jag inte riktigt gick igång så hårt på graviditeten att jag följde direktsändningar utanför Hovets boningar.

Vad skulle dom ge? Vad skulle komma fram? Trodde man att man skulle få göra ett ultraljud? Eller vad var grejen med att visa ett hus/slott och säga att i det här huset/slottet bor en gravid kvinna?

Då kändes det lite mer spännande att bänka sig framför Viasatsas direktsändning från Maksimir i Zagreb.

Bra jobbat av kronprinsessparet dock. Tronarvingen är på väg. Och vi ska glädjas åt deras lycka och hoppas på det bästa.

Det ska vi alltid göra.

Oavsett vem ska ha barn.

***

Ja, ibland är det inte mycket svårare än att det ena laget är mycket bättre än det andra.

***

Vi har varit väldigt många som slängt upp de klassiska “brasklapparna” inför Dinamo-MFF och det kändes lite som att ett “bra resultat” var förlust med uddamålet.

Men för att nå ett “bra resultat” i den här typen av match så krävs det att alla spelare gör prickfria insatser och att vissa av dom är bättre än någonsin.

Nu bjöd Dusan Melicharek på ett par mål.

Daniel Andersson, som vanligtvis är klippan bakåt, gjorde en plattmatch och får ta på sig något mål

Wilton Figueiredo hade knappt en siffra.

Hamad och Durmaz sprang rakt in i väggen.

Pekalski var med och bjöd på ett av målen.

Halsti blev svårt (och enkelt) tunnlad vid 2-1.

Inhoppande dansken Vinszents gick bort sig fullständigt när han valde att tjurrusa mot Sammir för att släppa sin kant vid 4-1.

Daniel Larsson rörde bollen fem gånger.

Då går det förstås inte att få med sig någonting i ett bortamöte med Dinamo Zagreb.

Jag tror inte att det kommer som nreaking news för någon.

***

Kejsarsnitt, va?

***

Jag tycker inte att det går att jämföra med Thun för då trodde vi verkligen att Malmö FF var stora favoriter.

Vad jag har sett och läst den här gången så fanns det säkert en gnutta optimism någonstans, men de allra flesta insåg ju hur svårt det här skulle bli.

Besvikelsen handlar väl snarare om att så många MFF-spelare var en bit under sin kapacitet…även om det såklart kan bero på att Dinamo gjorde dom dåliga.

(Och inte bara rör sig om någon tysk statistik om en-mot-en-situationer, som Lagerbäck ville ta med i sin analys efter den här matchen)

***

Det handlar inte bara om att Fyran sänder Europa League, men jag tror att MFF kommer att tjänar på (inte i rena pengar då, förstås) att spela i ett gruppspel i Europa League istället för i Champions…nu är det en match kvar, men om vi utgår från det i det här läget.

Förutom cash hade det inte gett så särskilt mycket att springa omkring och bli slagpåse i CL. Det räckte att slå över till Tv4Sport efter matchen i Zagreb för att se att det finns lag som inte bara är bättre än Dinamo, utan betydligt bättre.

Jag tror att det här Malmölaget har spelare som kan göra väldigt bra matcher mot beskedligare motstånd (lag som är sämre än Rangers exempelvis) i EL. Kanske tillochmed ha en chans att ta sig vidare från en grupp.

Det kommer att ge mer.

***

Så galet trist att en skön fotbollsmatch mellan två otroliga lag ska behöva sluta med kaos och utvisningar.

Känslor är en sak, idioti en annan.

Och det är klart att Marcelos brutala och väldigt medvetna nedsparkning av Fabregas är idiotisk och det är klart att det fanns anledning att bli förbannad…men han blev ju helt korrekt utvisad och sen kan det ju räcka.

Det finns oerhörd rivalitet och spänningar i många matcher världen över, men det behöver inte betyda att de ständigt måste sluta i bråk.

Nu beter sig några av världens allra bästa spelare (och tränare) som barnungar.

Det ger en fadd eftersmak till otrolig fotboll. Igen.

Tyvärr.

***

Jag kan inte bara lasta Melicharek för det där olycksaliga 1-0-målet.

Jag förstår inte varför Pekalski gick ned för att möta till ett kort uppspel när Dinamo redan skärmat av möjligheten högt upp och de “avskrämade” spelarna var på väg upp.

Antingen var det övermod (från Pekalski och Melicharek, som ju inte hade behövt ta den passningen), men jag får också en känsla av att det fanns “order” om att spela upp bollen. Eller?

Man kanske kan ta det mot Mjällby hemma, kanske ska akta sig för det mot Dinamo borta.

***

Helt ärligt, har det någonsin hänt att Mourinho fått en enda frispark emot sig och Mourinho har tyckt att det varit ett korrekt domslut?

***

Det blir så så konstigt det där med anmälningsplikten för grova förseelser som ska tas upp av disciplinnämnden i efterhand.

Om nu ingen får för sig att anmäla Andreas Augustssons armbåge, har han då aldrig tryckt armbågen i huvudet på en motståndare? Är bilderna bara på låtsas då? Är det OK då?

Jag har stor förståelse för att IFK Göteborg inte vill ge sig in i anmälningsnojan för att det lätt kan kännas lite sladderbyttabingbong.

Men det känns som om vi måste göra om systemet, det ska inte behövas någon anmälan för att ta upp GROVA förseelser (ej bedömda av domare) som faktiskt finns; syns, bevisade, på bild, på riktigt, har hänt.

För det som har hänt, har hänt. Trots allt.

Vi kan ha en kommitté som självmant tar upp de förseelser som är givna.

Jag är inte ett dugg ute efter vare sig att ändra resultat än att matcher ska avgöras vid skrivbord. Men jag vill gärna ha bort den här typen av medvetna aktioner som bara är dumma och vill vi att folk inte skulle slå andra på käften på läktarna så vore det rätt korkat att inte bestraffa spelarna när de gör det på planen.

Allting annat som domaren sett och bedömt på planen får ju sin bestraffning.

Men det är som att Augustssons medvetna armbåge aldrig var en medveten armbåge fast alla bilder visar att det var en medveten armbåge – för att den inte”anmäls”.

Som att den inte fanns, trots att den finns.

Ja, ni hör ju själva.

***

När Sammir fick fick så pass mycket tid och plats, då visade han stor klass.

***

Bara början på säsongen och bara Supercupen, men visst känns ändå det lite som att Real Madrid är lite närmare Barcelona den här säsongen (även om vi inte vet vad Fabregas kan betyda).

Inte minst med en nedbantad och starkare Benzema som ett extra vapen.

***

Förståeligt att ingen gärna tar sig in från läktarna på planen i Zagreb.

Det såg ut att vara 80 meter fram från vid löparbanorna och framförallt sådär en 20 meter ned från läktarkanten.

***

TV4 har nu kapat till sig alla VM-kvalmatcherna till Brasilien 2014.

Ser fram emot resorna – och direktsändningarna! – till Kazakstan och Färöarna.

***

Med tanke på vad Viasatsa-Pettersson sagt om Lagerbäck och med tanke på vad Lagerbäck förmodligen har tyckt om Viasatsa-Pettersson…det skulle vara väldigt kul att ha dom samtidigt i studion någon gång.

***

Det hjälper inte att gräva ned sig helt.

Nu hoppas jag att HIF orkar knyta ihop sitt lag så tätt det går i Liege, Europa League-kvalet ikväll.

Gärna en retur på Olympia som “lever” även om Standard är en väldigt svår motståndare.

***

Blir det en kille så hoppas jag att de hugger ett av morfars namn, närmligen Hubertus.

Hubertus!

Håll med om att det är jävligt underskattat.

Publicerad 2011-08-18 kl 01:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons