Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ställs det för snälla frågor till Zlatan?

Det går inte att släppa tragiken, smärtan, mörkret, tårarna som sköljer över oss i samband med Stefans Livs tragiska bortgång.

Det gör ont i mig som kände honom mera flyktigt.

Jag orkar inte ens föreställa mig hur det känns för familj, vänner, lagkamrater.

Själv har jag försökt skingra tankar i helgen med lugnet, familjen, lite motion, bio, husvisningar och en stund vid ett räcke på Stora Mossens IP, tittandes på fotboll i divison 6.

Men det finns tidningar, det finns TV-bilder och det finns samtalsämne och du kommer inte helt bort från tragiken.

Det kommer att ta tid.

***

All heder åt Syrianska som kämpat en del i motvind och som vägrar ge upp.

Hösten blir dramatisk därnere i botten.

***

Skillnaderna mellan bra och sämre lag i Premier League har såklart alltid varit stora.

Men självklart har de blivit större, det går inte att komma ifrån.

***

Det talades väldigt mycket om 19-årige Majeed Waris inför den här säsongen och det är ju ganska klart att han hamnat i skuggan av Ranegie eftersom Häcken spelar med ensam forward.

Uppenbart att han ges chansen nu, det ska bli intressant.

***

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara en vattendelare och lär aldrig sluta vara ett föremål för åsikter eller diskussioner; hur kan jag ens vara förvånad?

Jag fastnade mitt i ett toktwittrande om att Zlatan skulle vara mjukt behandlad av media eller särbehandlas av både oss och av Erik Hamrén.

Och, ja: den svenske landslagskaptenen behandlas som den stjärna och kapten som han är, i landslaget och i Milan.

Det innebär inte att han kommer ifrån kritik.

Efter San Marino blev han hårt kritiserad både i betyg och krönikor efter matchen, bland annat sågad av både Farbror Bank i Bladet och Juan hos Getingen. Han fick betyget 1/5 (=underkänd) av i stort sett alla.

Alla tycker något när det gäller Zlatan och det är sällan annat än svart eller vitt.

Jag läser någon skribent på Eurosport som rasar över att landslaget äter hemma hos Zlatan och menar att Erik Hamrén inte bestämmer själv.

Men det faller ju helt på hur det såg ut senast, när Hamrén på egen hand bestämde att Ibra inte skulle hänga med till Moldavien och att han skulle sitta på bänken mot Finland, trots att Zlatan kunde spelat i bägge matcherna.

Glömmer vi verkligen alltid så snabbt?

Mårten Bergman på Twitter företräder en fotbollssajt och vill påstå att det “fjäskas” för Zlatan bland journalister och att det ställs för “snälla” frågor.

Det är möjligt att det är så.

Men jag vet inte vad det är för “tuffa” frågor som saknas? Jag bad Bergman om ett förslag…han är ju ändå journalist…och han tyckte man kunde fråga nåt om den där gången det var tjafs om Kim Källström och “spelat för mycket vänsterback”.

Den frågan hade ju varit lite bananas att ställa efter Ungern-matchen – och dessutom ställde jag den när den var aktuell…bara det att det glöms så snabbt.

Kanske ska frågeställningarna vara mera kritiska gentemot Zlatan, kanske inte…det får läsare/tittare/lyssnare bedöma…men det blir lustigt när sportjournalister ställer krav och aldrig syns eller hörs på de där presskonferenserna med Zlatan som alla media är välkomna till.

Bladet-medarbetare fick under en period inte ställa frågor till Ibrahimovic (vilket i sig var helt sjukt) och gnällde då rätt ofta på hur mesiga frågor “vi andra” ställde.

Men nu, när Bladet får ställa egna frågor, så sitter den mest kritiska tyst som en mus och de andra frågar sådant som andra frågar…om vildsvin, skador och löpningar i djupled.

(När vi sänder matcher får vi ofta göra egna intervjuer ochjag  inväntar dessa, tar mina frågor då)

Så här: det ställs inte mer eller mindre kritiska frågor till Hamrén, Sebastian Larsson, Kim Källström eller Oscar Wendt.

Och det är inget nytt att det finns spelare i landslaget som står högst i en landslagshierarki (fråga gärna Pär Zetterberg):  Patrik Andersson, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg för att ta några.

Sen vet jag inte hur ofta svenska stjärnor får “kritiska frågor”. När grillas Charlotte Kalla efter ett misslyckat lopp? Christian Olsson? Jonas Larholm? Björn Ferry? Eller vilka du nu vill.

Leffe Boork hugger gärna i frågan på Twitter men jag vet inte hur ofta han känner att stjärnor som  Mats Sundin, Lidström och Foppa ställts inför stenhårt granskade hockeymedia?

Jag tror det säkert kan ställas tuffare frågor till Zlatan Ibrahimovic, jag tror det kan slentrianflinas lite mindre i hans sfär men jag tror också att han får mer skit än någon annan. Ibland förtjänt. Ibland inte.

***

SUPER-LIVE är tillbaka på måndag!

Martin Åslund tar Stubbens plats.

Osäker på om Åslund kan trycka i sig en dubbel-kebab (i pita till förrätt, tallrik till varmrätt), tror snarare att gåslever ligger närmare tillhands.

***

Många säger fortfarande Ranjegi.

Uttalas “Ranegi”, väldigt enkelt.

***

Stort att Guidetti och El Kabir gick rakt in i sina nya lag med nr 10 på ryggen.

Och gjorde mål direkt!

***

Vi pratade i Ekwall vs Lundh med Magnus Pehrsson om Djurgården medvetet ska släppa in ett mål i omspelsmatchen mot Malmö FF för att skapa “rättvisa”.

Magnus menade att det inte är möjligt, då bland annat spelbolag skulle rasa.

Men också att regeln måste ändras.

Ändrad är den faktiskt redan i Uefa, som vi gärna relaterar till när det gäller regler.

Där heter det numera att avsbrutna matcher ska spelas om så snart som överhuvudtaget möjligt samt att de ska upptas vid det resultat och den tidpunkt som förelågs.

Personligen tror jag fortfarande att en medveten handling av Djurgården i det här fallet skulle vara stort av flera skäl, bland annat genom att bestämt påpeka för idioterna som vll förstöra att de inte kan påverka resultatet.

Och jag tror att spelbolag tagit det i beaktning om man meddelat hur det låg till…herregud, du kan spela på Melodifestivalen.

Men klubber är sig själva närmast i sådana här frågor. När man anser att reglerna är för jävliga och GÅR EMOT då rasar man lätt och pissar på förbund och andra.

När man däremot kan dra fördel av regler, då är de alltid enkla att luta sig mot.

***

Livet går alltid vidare, det gör ju alltid det.

Men ibland går det inte lika smidigt, inte lika smärtfritt.

Publicerad 2011-09-11 kl 17:32
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons