Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Elfsborgs spelare bör se sig själva i spegeln (också)

Lördagskrönikan i Getingen handlar om något vi vill ha, men ändå inte kan låta bli att kritisera.

Det händer rätt ofta i den här branschen.

Men hellre att någon säger vad han eller hon egentligen tycker än en massa mumbo jumbo om ingenting alls.

***

Som jag tror jag påpekat några gånger nu, det har inte handlat om att Helsingborgs IF ska klanta bort sina matcher, det handlar om att Elfsborg och AIK skulle ha förmågan att vinna det som fanns kvar att vinna.

Och pang så åkte Elfsborg till Hällevik och fick stryk av det Mjällby som i princip alla har besegrat på senare tid.

Det spelar liksom ingen roll att Elfsborg är bäst av alla när de är som allra bäst, när de är rätt medelmåttiga när de är som sämst och som sämst har de varit lite väl ofta.

Du kan förstås skylla på Magnus Haglund som inte fått ihop Elfsborg till ett vinnande lag, men jag kan inte låta bli att ställa mig frågande till vad spelarna har för ansvar..

Det finns rätt mycket rutin, vilja och kraft i Elfsborgs trupp och ändå åker de till Strandvallen och viker ned sig fullständigt, förvisso mot ett bottenlag kämpandes för sin existens, men fortfarande ett lag som på pappret är mycket sämre.

Jag vet inte om det är en inställning till uppgiften som är acceptabel på den här nivån, jag vet inte om det är en kraft som känner för att vinna till varje pris och jag tycker nog att ganska många av Elfsborgs spelare bör ta sig en rejäl titt i spegeln.

Och Elfsborg måste självklart rannsaka situationen.

Har de rätt tränare för att vinna ett guld? Har de köpt rätt spelare? Får de ut tillräckligt mycket av den trupp de har? Hur ska framtiden se ut?

Vi får inte glömma att Elfsborgs tränare fått det mesta som han har pekat på och att årets satsning knappast gjordes för att bli tvåa, trea eller fyra.

Förlust i var tredje match (nästan) och ut ur europaspelet efter 0-4 borta mot ett fjordgäng från Norge, då är möjligen en tänkbar cuptitel en tröst…men den känns klen.

***

HIF:s Mattias Lindström var en skön gäst i Ekwall vs Lundh.

Det blev en salig blandning om HIF:s bestraffningar där vissa stjärnor köpt ut sig, om Erik Edmans tokspel i vintras, om gnället på Conny Karlsson, om de jobbiga hoten från HIF-fans, om varför Gashi är så illa omtyckt av motståndarna, om Henkes och Lamtz val att gå till Landskrona BoIS, om Sir Alex och en kapning av Roy Keane och om att under tiden i Österrike bara bli kallad “Ikea-Boy” av lagets tyska ärkegris till stjärna.

Och mycket annat.

Du ser programmet genom att klickaHÄR.

***

Syrianska är värt all beundran.

De har haft en tung och skadefylld förstasäsong i allsvenskan och har sett uträknade ut, men nu visar de styrka…och det är nu den behövs som mest, när poängen spelar som störst roll.

Har Trelleborg kraft nog att resa sig nu när det bara gått utför under en längre period? Jag är inte så säker på det.

***

Ett sån där jacka i tyg likt det som man har i hästtäcken, var det Haglund i Borås som satte den trenden på Östermalm?

Vid besök i Sturegallerian i samband med fredagens AW på ombyggda Tures såg jag hur många backslickade män som helst i en sån där hästjacka.

***

Lyssna gärna på vad Micke Stahre säger 18 minuter in i det här klippet…men när man står utan jobb och gärna vill ha ett, då får man nog bortse från sina principer. Åtminstone i tränarrollen.

***

Jag tror att HIF kan förlora tre av sina återstående fyra matcher och fortfarande vinna SM-guld.

 

 

 

 

 

Publicerad 2011-09-25 kl 00:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons