Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu kör vi - mot Slutet

Ekwalls blogg

Vi är på väg mot slutet nu.

Inte jordens undergång, för den blev visst uppskjuten ännu en gång…mer dramatik än så: den inhemska fotbollens slut.

Totalt odramatiskt i allsvenskan.

Men jag kryssade fram mot TV4-huset genom ett hösttrött Estocolmo denna morgon och kände att det här ska bli daramtik som när daramtik är dramatik under en sista omgång.

Superettan är grejen och jag, Långe Lundh och Åslund sitter i studion, via har DK på plats i Ängelholm och Darling tillsammans med Petite-Anders i Jönköping.

Och håller man inte på lag, då ser man som alltid fram emot den här typen av matcher som gäller allt eller inget eller åtminstone ett kval.

Annons

***

Efter att ha låtit Malmö FF-Metalist sjunka in en aning så blir det som allra värst när jag undrar: hur hade det gått om så Metalist fått tre man utvisade?

Hade de fixat det ändå?

Hur pass mycket bättre var än regerande svenska mästarna var  sydamerikanerna och senegalesen?

Det är nog det som mest skrämmer efter det att MFF fått en lusing som fick kinder att rodna över hela Swedbank Stadion.

Så snart Malmö gjort sitt alerta ledningsmål så kändes lite som att Kharkiv-lirarna sa “jaså, det är så ni vill ha det…då skruvar vi upp tempot lite” och de höll på att kvittera direkt efter avsparken.

Ärligt, när de fick en man utvisad förnedrade de MFF genom att jöra trebackslinje på bortaplan för att de kände att motståndet är inte mycket bättre än att vi löser det ändå.

Metalist Kharkiv var tio man och skojade bort Malmö FF.

Annons

Sällan, eller aldrig på den här nivån, har jag sett ett svenskt lag så underlägset sina motståndare i ALLT.

Det kan bero på att metalist var väldigt bra eller snarare på att Malmö FF inte alls är särskilt mycket till mästarlag längre och att alldeles för många ljusblå spelare underpresterar kraftigt.

Det kommer krävas en hel del underhållningsarbete i MFF:s startelva innan de når upp till samam klass igen, för det börjar bli både rost- och fuktskador lite här och där.

Men 0-3 under en timme med en man mer – det är inget du skojar bort direkt.

Och det var inte Barcelona som stod för motståndet direkt.

***

Min krönika i dagens Getingen handlar om ett hett derby som inte längre är på riktigt, men som engagerar mer än vanligt.

Och kanske en liten dröm om hur det hade varit om allt hade varit som förr.

Annons

(Stör mig nåt vansinnigt på teknisk detalj som gjort att krönikans slutemning av någon anledning hamnat inne i texten och sen återkommer. Lite som att en spelare stör sig på en missad passning i 74:e minuten som ingen annars bryr sig om).

***

Jag har plockat ut min allsvenska startelva och svårast var 1) kill your darlings bland mittfältare och forwards 2) hitta en vänsterback som gjort en bra säsong.

Mer om elvan imorgon.

***

I Malmö FF visade ändå Mathias Ranegie att han alltmer växer fram som ett tänkbart landslagsalternativ till en TRUPP. Han har egenskaper som stor, stark target och målskytt (med spelsinne, frisparken till Hamad!) som krävs på internationell nivå.

Metalistspelarna tyckte efteråt att Ranegie var det enda hotet men Sydsvenskan valde att ge honom underkänt dagen efter…vi ser så olika på fotboll ibland.

Annons

***

Men nu – dramatik!

Slutet är nära.

Publicerad 2011-10-22 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto