Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Intressant om svenska mästare

Ekwalls blogg

Mina dagar som Kikki Danielsson eller Laila Bagge eller vad ni vill tog slut idag.

Vaknade upp med lite täppt näsa, men inte en rubrik, bild eller ens minsta lilla notis i Bladet.

Brädad av “Så mycket bättre”.  Givetvis.

***

Allsvenska kvalmatcher avgörs ju aldrig i den första matchen och det är de lag som kan hantera trycket/förutsättningarna i den andra som står som allsvensk över bägge matcherna.

Syrianska kändes mest stabilt när det gällde.

Men situationen hade förstås varit helt annorlunda om någon hade upptäckt Peter Ijehs elaka armbåge på annats än än genom att titta på en repris. Det hade vi ett solklart rött.

Det röda kändes rätt klart även på Markus Lindberg i slutet på andra halvlek…medveten kapning bakifrån är ju alltid det röda…men jag förstår inte hur Stefan Johannesson kunde missa Ijehs knuff på Lindberg i momentet innan?

Annons

Om det sen spelade någon som helst roll för slutresultatet eller inte, det har vi ingen aning om; Syrianska hade ett ganska kraftigt grepp redan där.

***

Häcken blev svenska juniormästare genom att besegra Kalmar FF i finalen, Elfsborg vann pojk-SM efter knapp seger mot Brommapojkarna i den finalen.

Jag konstaterar att inget av de riktigt stora…även om vi kanske bör räkna in Elfsborg där numera…klubbarna fanns i final…inget IFK Göteborg, inget Malmö FF, inget AIK eller Djurgården.

Det slog mig också, efter att ha ögnat genom laguppställningarna, att det var förhållandevis få namn av utländsk härkomst i de fyra finallagen. Jag har ingen aning om vad vi ska dra för slutsats av det, men det var färre än tidigare år.

***

Vad är det för stollejockar till fans som ger sig in i en spelargång och börjar fightas efter en match?

Annons

Och hur kan det vara möjligt att ta sig indit?

***

Det där med en allsvenska med tolv lag är ett påhitt av de “stora” klubbarna som de bara tycker är ett bra påhitt när de inte riskerar åka ur en sådan serie.

Ser vi det historiskt…säg att vi går tillbaka tio år…så känns det som om flera av de “stora” klubbarna skulle riskera att åka ur en 12-lagsserie.

Och då vet jag inte hur intressant det är längre?

Att överhuvudtaget komma dragandes med seriesystem likt det som vi drogs med när den allsvenska fotbollen krälade på botten – Mästerskapsserie och Kvalsvenskan och allt vad det hette – tyder bara på en historielöshet som är häpnadsväckande.

Det –  om något – var på väg att “ta död” (även om inget någonsin tar död på någon fotboll, vill betona det) på den allsvenska fotbollen.

Annons

Slutligen: det känns inte direkt som att de skotska lagen blivit så mycket bättre av sin 12-lagsserie om vi ska jämföra (snarare tvärtom).

***

Bältrosen rasar vidare och det känns mest som “tusen nålar” just nu, dels över bröstpartiet och dels i hårbotten.

Det som är fascinerande på många sätt är att bältrosen håller sig på en sida av kroppen (det lär finnas dubbelsidig).

Hur fungerar sånt?

Hur vet virusen i kroppen var gränsen går?

Om det är nåt litet busigt bältrosvirus som gärna vill ta sig över på den andra sidan och brännas lite…vem sätter stopp då?

Står det några bastanta virusvakter i trakterna kring ryggraden och bestämt säger “…nänänä, lille vän – här kommer du inte förbi, du vet vad som gäller…håll dig till den vänstersida du kommer från!”

Annons

Jag finner det oförståeligt, det här med kroppens olika mysterium.

***

När Malmö FF spelade SM-final enligt det gamla systemet på 80-talet…då hade Malmö IF bättre publiksiffror i en träningsmatch mot Tyringe, när de spelade samtidigt i arenorna sidan om varandra på stadionområdet.

Så illa var det.

***

Vi ska aldrig glömma att det snöade för fullt vid den här tidpunkten förra året och sen gav sig inte vintern förrän i april någon gång.

Kan kanske bero på att Miljöbilen är avställd nu.

***

Hur kåta Bladet är på lite vad som helst? Se gärna mejlväxling mellan Bladet-läsare och Bladet-reporter som jag fått tillsänd (ej av Petzäll):

Hej Patrick!

Läste först din blogg och sedan ngt på Twitter om din bätros. Efter det var jag ju bara tvungen att kolla in Bladets artikel om det hela… och njöt! Kunde inte låta bli att maila journalisten (noterade att det inte gick att kommentera artikeln. Vilket jag inte kunnat göra ändå utan FB-konto)… han verkar ha gått igång på ditt husköp (se nedan). Efter tipset om att han kunde fråga dig personligen istället för att citera en blogg har det blivit tyst… antar att han är upptagen med att leta upp dina kontaktuppgifter! Hoppas att han inte ringer sent och stör!
Annons
Ha det bra! Krya på dig!
Mvh,
Måns


27 okt 2011 kl. 20.08 skrev XX:
Hej!

Din artikel om Ekwalls bältros var något av det roligaste jag läst på länge… jag skrattade rakt ut! Inte åt Ekwall, utan åt det faktumet att artikeln skrivs överhuvudtaget… var finns nyhetsvärdet i detta? Ska du inte skriva en artikel om att han köpt hus också? Eller att han ska välja kläderna åt handbolls-gänget på TV4?
Men tack för ett gott skratt!
Mvh,
XX 
 
From: fredrik.jonsson@aftonbladet.se
Subject: Re:
Date: Thu, 27 Oct 2011 20:13:42 +0200
To: XX@hotmail.com

Bra ide!

Var köpte han huset? Vad kostade det? Vill du ha tipspengar?
Mvh
Fredrik Jönsson
From: XX@hotmail.com
To: fredrik.jonsson@aftonbladet.se
Subject: RE:
Date: Thu, 27 Oct 2011 20:28:51 +0200

Hej Fredrik!

Jag vet inte var han köpte det, eller vad det kostade. Men du kan väl kolla hans blogg… det verkar ju vara det som är underlaget till artikeln om han sjukdom. Kanske, men det verkar ju alldeles radikalt (!), så kan du ju fråga honom. Nä, glöm det där sista… kör på bloggen bara! Så har du snart en ny, fin artikel… lycka till!

Annons
Och tack för snabbt svar!
Mvh,
XX
 
Publicerad 2011-10-30 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto